Silly season – Östra ettan UPPDATERAD

Sista serien ut att få en noggrann genomgång av silly-händelserna i alla lag är den östra ettan. Och ser man till sillyhändelserna så här långt ser det faktiskt ut att mest vara förlorare, men mycket kan fortfarande hända givetvis. Jag kommer uppdatera denna nyhet med regelbundet mellanrum så ni kan följa hur lagbyggena fortskrider.

UPPDATERAD! Då är nyheten uppdaterad med de senaste händelserna och kommentarerna. De nya spelarna in/ut står under rubriken ”Ny i uppdateringen 5/6” i respektive lagdel.

ENKÖPING

Truppen just nu:

Målvakter

Emil Jansson (ny från Malung)

Backar

Edwin Günther
Johannes Hellsten
Alfons Lindblad
Sebastian Lindström
Robin Nilsson

Ny i uppdateringen 5/6
Wilmer Lindblad

Forwards

Daniel Andersson
Rasmus Hahnebeck
Emil Linqvist (ny från Sundsvall)
Viktor Mattsson (ny från Tierp)
Maximilian Popovic
August Sandell
Tobias Smids
Alexander Starck
Ludvig Wallin
Edvin Wiklund

Tränare

Jonas Norgren

Tapp:

Pontus Hagman, mv (ej klart)
Jesper Bärgård, f (slutar)
Jesper Cederberg, f (slutar)

Kommentar om lagbygget den 23/5

Enköping har drabbats av ett par tunga avhopp, då såväl Jesper Bärgård som Jesper Cederberg valt att lägga skridskorna på hyllan. Kvar offensivt finns dock de två i toppen på interna poängligan, Ludvig Wallin och Daniel Andersson. Men utöver dessa båda känns det tunt, de invärvade känns mest som utfyllnad och resten av forwards som stannat likaså. Man behöver verkligen förlängning på Gustav Lindberg. Lika tunt är det på backsidan. Utöver rutinerade och pålitliga Robin Nilsson, samt unge veteranen Sebastian Lindström så saknar man riktigt stabila backar. Kanske omskolade forwarden Johannes Hellsten kan bli ett utropstecken? Adam Rachidi ryktas inte förlänga (lägger av?). Wilmer Lindblad och William Kaijser lär få ett och annat samtal av sportchefen om att förlänga, men de kommer säkert vilja ha in ytterligare en stark back. På målvaktssidan så lämnar Pontus Hagman och även Benjamin Johansson ryktas bort. Emil Jansson är därmed enda målvakten och han är nog tänkt som andrekeeper. Det blir också ny tränare, Jonas Norgren är dock ett oskrivet kort för mig.

NY Kommentar om lagbygget 5/6

Wilmer Lindblad hade kanske inte sin bästa säsong den som gick, men är ändå en viktig pjäs att få på plats för Enköping. I övrigt intet nytt.

HUDDINGE

Truppen just nu:

Målvakter

Albin Andersson
Oscar Walldén (ny från Tyresö/Hanviken)

Backar

Joakim Albertsson
Jonatan Asplund
Alexis Binner
Emil Hedström
Jesper Karlsson
Filip Pilö
Nils Strandberg Sarén (ny från Djurgården J20)
Jonathan Tordhall

Forwards

Marcus Collin (ny från Piteå)
Frans de Groot
Sebastian Frantz
Johan Franzén
Joakim Hälleström
Björn Jonasson
Anton Kalte
Anton Larsson (ny från Vallentuna)
Daniel Liiv (ny från Segeltorp)
Anton Nüth (ny från Södertälje J20)
Filip Runbjer

Nya i uppdateringen 5/6
Adam Björklund (ny från Djurgården J20)

Tränare

Peter Nylander

Tapp:

Sebastian Andersson, mv (ej klart)
Marcus Lissäng, b (slutar?)
Martin Eklund, b (slutar?)
Fabian Lundh, f (ej klart)
Christoffer Odjung, f (ej klart)
Robin Sjörén, f (ej klart)
Christopher Usov, f (Segeltorp)

Nya i uppdateringen 5/6
Simon Delden, f (Segeltorp)
Fredrik Renström, f (ej klart)
Ludvig Westerlund, f (ej klart)
Kim Lennhammer, b (ej klart)

Kommentar om lagbygget den 23/5

Efter att i många år haft i stort sett samma lag, ett lag som visserligen varit kompetent, men ändå på nerförsbacke allt eftersom de rutinerade spelarna sett allt tröttare ut, så verkar det som att Huddinge nu bestämt sig för att det är dags för en föryngring. För de har sagt farväl till ett helt koppel gamla spelare för att istället plocka in nytt och ungt. Det behöver inte betyda att Huddinge kommer bli sämre. Målvaktssidan ser till exempel starkare ut, där man valt att ersätta Sebastian Andersson med Tyresö/Hanvikens genombrottsman Oscar Walldén. På back och forwardssidan kanske lyftet inte är lika tydligt, men att byta spelare som passerat 30 mot yngre är en generationsväxling som måste ske. Man har släppt spelare som passerat zenit och väl det, medan man istället plockat in intressanta spelare som Daniel Liiv och Anton Nüth med framtid och utvecklingspotential. Jag skulle inte bli förvånad om man kommer att bli bättre redan i år, man kommer definitivt att bli det på sikt.

NY Kommentar om lagbygget den 5/6

Huddinge har sedan senast valt att tacka av ytterligare fyra spelare, bland annat lämnar viktige backen Kim Lennhammer. Alexander Ytterberg fortsätter alltså sin föryngringsprocess, understruket av att enda nya spelaren är en förstaårssenior från Djurgårdens J20-lag. Adam Björklund gjorde ett riktigt stark sista juniorår och kommer säkert kunna leverera också i den östra ettan. Nu återstår bara ett par namn på forwardssidan innan laget är färdigbyggt, och det är en klart föryngrad profil på laget.

NYKÖPING

Truppen just nu:

Målvakter

Sebastian Wagner

Ny i uppdateringen 5/6
Daniel Fahlström

Backar

Lucas Byhlin
Linus Malm
Wilmer Mattiasson

Ny i uppdateringen 5/6
Johan Svensson (ny från Segeltorp)

Forwards

Christian Axelsson
Max Buredal
Sören Dietz Larsen
Albin Ivarsson Hamberg
Elias Stenman (ny från Modo J20)
Joakim Stjern Svensson
Jerry Tornberg
Martin Tyllander

Ny i uppdateringen 5/6
Isak Dahlin

Tränare

Filip Algeman

Tapp:

Adam Wagner, b (Muik)
Olle Hellström, b (Strömsbro)
Robin Axbom, b (ej klart)
Tim Thorsén, b (ej klart)
Daniel Ohlsson, b (ej klart)
Isak Sandström, b (ej klart)
Adam By, f (ej klart)
Daniel Bergqvist, f (Dalen)
Daniel Andersson, f (Surahammar)

Kommentar om lagbygget den 23/5

Nyköping har drabbats av en hel del avbräck, framför allt på backsidan. Värst av alla svider givetvis tappet av Robin Axbom, en riktig trotjänare och en ledande back i många år. Skador har dock följt honom de senaste åren och han kunde inte riktigt leva upp till sin potential säsongen som gick. Man har i alla fall kvar Lucas Byhlin, som är en stark back för nivån. Men man behöver ha in i alla fall 2-3 backar till av klass för att kunna vara nöjda. På målvaktssidan så har Daniel Fahlström aviserat att han letar nytt, jag tror Nyköping håller tummarna för att det inte dyker upp och att han blir kvar. Offensivt har man lyckats förlänga med de flesta av de bästa. Man har också gott hopp om att få behålla spelskickliga Alex Levänen. Även trion Isac Dahlin, John Moberg och Elias Jakobs vill man säkert ha kvar. Kan man sedan bredda med ytterligare något namn så ser det bra ut offensivt. Ny tränare är Filip Algeman, en rätt ung coach som ska bli spännande att se vad han går för.

NY Kommentar om lagbygget den 5/6

En in i varje lagdel sedan senast. Daniel Fahlström ville ta chansen att få spela i ett lag med högre ambitioner, men fick inget anbud. Att han blir kvar är glada nyheter för all Nyköpingsfans. De är säkert också glada över att snabbskrinnaren Isak Dahlin blir kvar ännu en säsong. Man har också fått ett nyförvärv, den tufft spelande Johan Svensson adderar fysik till backsidan, det är aldrig fel.

SEGELTORP

Truppen just nu:

Målvakter

Backar

Forwards

Robin Carneholm
Dennis Finn Olsson (ny från Vallentuna)
Christopher Usov (ny från Huddinge)

Nya i uppdateringen 5/6
Simon Delden (ny från Huddinge)
Rasmus Järvelin (ny från Almtuna)

Tränare

Mikael Österblom

Tapp:

Wille Hedqvist, b (Surahammar)
Daniel Liiv, f (Huddinge)
Daniel Nilsmats, f (Tyresö/Hanviken)

Nya i uppdateringen 5/6
David Ljusbol, f (Tyresö/Hanviken)
Victor Olsson, mv (Väsby)
Victor Kilefors Petersson, mv (Hasle/Lören)
Johan Svensson, b (Nyköping)

Kommentar om lagbygget den 23/5

Det ser minst sagt tunt ut i Segeltorps roster, så det finns inte mycket att säga. Men de tre forwards som ändå står under kontrakt är faktiskt en bra grund till en forwardsuppsättning, speciellt Dennis Finn Olsson är vass. Tappet av Daniel Liiv svider dock och även Daniel Nilsmats hade man säkert velat ha kvar. Mikael Österblom byter öst-klubb, denna gång tillbaka till Torpet som han haft tidigare. Vi får se hur det går denna gång.

NY Kommentar om lagbygget den 5/6

Segeltorp fortsätter att tappa spelare. Fyra nya sedan senast, bland annat båda målvakterna, samt forwarden David Ljusbol och backen Johan Svensson. På plussidan kan man hitta två ungtuppar som ännu inte hunnit färga på senniornivå, så det ser fortsatt tunt ut.

STRÖMSBRO

Truppen just nu:

Målvakter

Ny i uppdateringen 5/6
Victor Eriksson (ny från Borlänge)

Backar

William Eriksson (ny från Brynäs J20)
Olle Hellström (ny från Nyköping)
William Mann
Viktor Svensson

Ny i uppdateringen 5/6
Fredrik Larsson

Forwards

Jonathan Backlund (ny från Färjestad J20)
Axel Boberg
Abbe Boberg (ny från Valbo)
Max Freyschuss Nordin
Mikael Hansson (ny från Mariestad)
Philip Hägerström
Emil Lindgren
Linus Mattisson

Nya i uppdateringen 5/6
Jesper Åhlén Hedenström
Simon Appelquist
Gabriel Deutsch

Kommer Stefan Söder fortsätta spruta in poäng i Strömsbro? Foto: Oliver Åström, Kalix

Tränare

Magnus Jansson

Tapp:

John Morelius, mv (Ockelbo)
Linus Lundberg, b (ej klart)

Kommentar om lagbygget den 23/5

Så här långt så har Strömsbro signat tolv spelare, men ingen av dom är något av förra säsongens stjärnor. Ingen signatur från Stefan Söder, Viktor Ehn, Nicklas Stridh eller Gabriel Deutsch, ja faktum är att ingen av topp åtta i interna poängligan står under kontrakt. Om det betyder att Strömsbro står inför en massiv generationsväxling eller om de kommer skriva kontrakt framöver är svårt att sia om. Det de ändå plockat in är mestadels ungt och oetablerat, men Mikael Hansson är en riktigt vass forward man kommer få nytta av.

NY Kommentar om lagbygget den 5/6

En kvartett förlängningar som alla är viktiga på sitt sätt, men den viktigaste händelsen i Strömsbro sedan senast är ändå den enda värvningen. Victor Eriksson hade en kanonsäsong för två säsonger sedan i Borlängetröjan, och även om han hade det lite tuffare säsongen som gick så är det en målvakt med hög kapacitet. Just en sådan matchvinnartyp som Strömsbro saknat som sista utpost sedan de gick upp. Av förlängningarna känns Gabriel Deutsch som den bästa, speciellt om det innebär att hans bor Adam också signar.

TYRESÖ/HANVIKEN

Truppen just nu:

Målvakter

Viktor Lundahl

Nya i uppdateringen 5/6
Lucas Rheyneuclaudes

Backar

Ludvig Georgsson
Edvin Hammarlund
Oscar Kellerstam
Ivar Sjölund

Forwards

Daniel Nilsmats (ny från Segeltorp)
Oskar Ståhl

Nya i uppdateringen 5/6
Gabriel Åhs (ny från Leksand J20)
Fredrik Schlyter
David Ljusbol (ny från Segeltorp)
Tim Ljungqvist

Tränare

Anders Hultin

Tapp:

Oscar Walldén, mv (Huddinge)
Nicklas Nousiainen, f (Väsby)

Nya i uppdateringen 5/6
Calle Bäcklin Neijnes , b (ej klart)
Samuel Hellberg, b (ej klart)

Kommentar om lagbygget den 23/5

Backsidan är den lagdel som Tyresö/Hanviken lyckats bäst med så här långt. Spelskicklige Edvin Hammarlund hade säkert locktoner från andra klubbar och jag gillade också det jag såg av Ludvig Georgsson. Kellerstam och Sjölund är stabila ettanbackar. På målvaktssidan har man dock tappat utropstecknet Oscar Walldén och det svider givetvis. Framåt så har man fått in en bra värvning i Daniel Nilsmats, men det saknas signaturer från flera av de andra ledande spelarna. Felix Liljegren och Dennis Nordström skulle vara intressanta för de flesta ettanklubbar, T/H hoppas givetvis att de stannar. Ny tränare blir Anders Hultin som kanske inte gjorde succé med Torpet förra säsongen, men till slut hängde de i alla fall kvar.

NY Kommentar om lagbygget den 5/6

Om det var backsidan man filat mest på senast, så är det främst på forwardssidan det hänt grejor på sedan dess. Dels ett par nyttiga förlängningar och dels ett par nya in, där jag tror väldigt mycket på Gabriel Åhs, ny från Leksands J20. Han har redan gjort två matcher med laget och är en skridskostark och hårt jobbande forward som också kan göra en hel del poäng. Man har också fått in en målvakt, Lucas Rheyneuclaudes som spelade i U19-landslaget för några säsonger sedan, men som förra säsongen var riktigt stark i Nacka. Kan bli ett utropstecken. Tyresö/Hanviken har ett intressant lagbygge på gång.

VALLENTUNA

Truppen just nu:

Målvakter

Backar

Forwards

Johan Liebschner

Tränare

Tim Johansson Bräck

Tapp:

Hampus Henriksson, f (Olofström)
Anton Larsson, f (Huddinge)
Måns Krüger, f (slutar)
Dennis Finn Olsson, f (Segeltorp)

Nya i uppdateringen 5/6
Erik Aterius, f (Väsby)
Rasmus Järvelin, f (Segeltorp)

Kommentar om lagbygget den 23/5

Tomt sånär som på ett enda namn, en spelare som gjorde en poäng förra säsongen på elva matcher. Det finns massor att göra för sportgruppen i Vallentuna minst sagt, speciellt som det redan står klart att man blir av med spetsarna Dennis Finn Olsson och Måns Krüger. Tränaren är också ny som huvudtränare på nivån, så nej, Vallentuna ser inte ut att bli att räkna med i år.

NY Kommentar om lagbygget den 5/6

Det har gått två veckor sedan senaste uppdateringen och ingenting nytt har tillkommit. Enda nyheterna är att ytterligare två spelare lämnar. Erik Aterius och Rasmus Järvelin hade båda varit nyttiga att ha kvar, men Vallentuna verkar väldigt handlingsförlamade.

VISBY

Truppen just nu:

Målvakter

Oscar Leijon (lån från Almtuna)
Filip Lindblad

Backar

Olle Andersson
Lukas Karlsson
Martin Lindberg
Erik Palm
Lucas Ramberg (ny från Luleå J20)
Fredrik Sandberg

Forwards

Adam Andersson
Linus Dahlberg
William Erenrot
Leo Landor
Emrik Söderström
Eric Winbergh

Nya i uppdateringen 5/6
Albin Svedin (ny från Mora J20)
Simon Hansson (ny från Nybro)
Justus Mikkonen (ny från KeuPa)
Elias Lindström (ny från Väsby)
Oscar Sohrner (ny från Örebro J20)

Tränare

Hans Särkijärvi

Tapp:

Anton Malmborg, mv (Mariestad)
Carl Wäng, b (Troja)
Anton Johansson, f (Troja)
Miro Lehtimäki, f (Troja)
Casper Andersson, f (Tranås)
Adrian Elefalk, f (slutar)

Kommentar om lagbygget den 23/5

Det är ett starkt brandskattat Visby så här långt på silly season. Fem tunga tapp där man blivit av med tvåan, trean och femman i poängligan, en stark back i Carl Wäng och dessutom skicklige burväktaren Anton Malmborg. Elakast har Troja varit, som snott tre av spelarna, man kan ju undra vad för dumt Visbys klubb/sportchef André Lundholm gjort Troja egentligen? Enda esset offensivt som är kvar är Eric Winbergh, men man hoppas givetvis också kunna förlänga med spelgeniet Ville Heikkinen. Men även med honom ser det väldigt tunt ut. På backsidan ser det bättre ut, där finns det en helt ok stomme med Erik Palm i spetsen. Fast tappet av Carl Wäng svider och Sebastian Walfridsson vore fint att få ha kvar. Målvaktssidan känns rätt bra, där kan lånet från Almtuna, Oscar Leijon bli en bra backup till Filip Lindblad. På bänken fortsätter Hans Särkijärvi, meriter finns onekligen, men har han fått ut så mycket av laget egentligen under sina år i klubben?

NY Kommentar om lagbygget den 5/6

Nu börjar det hända saker i Visby! Fem spelare in, alla forwards, och det är en mix av spelare som etablerat sig på en hög nivå och ett par lovande talanger. Simon Hansson och Elias Lindström har gjort bra ifrån sig på ettannivå och de vet vi vad de går för. Justus Mikkonen har gjort bra med poäng i finska Mestis och Visby brukar lyckas bra med sina finnar. Albin Svedin och Oscar Sohrner har gjort bra med poäng på juniornivå men är oprövade på seniornivå, men med rätt utveckling så kan de absolut färga på nivån. Visby lär bli ett lag att räkna med i toppstriden i den östra ettan.

VÄSBY

Truppen just nu:

Målvakter

Linus Ryttar (ny från Västerås)

Ny i uppdateringen 5/6

Backar

Daniel Carlkvist (ny från Kalix)
Mikael Lengmo (ny från Wings)
Oliver Lexenberg (ny från Halmstad)
Fredrik Stridlund
Rasmus Sörgardt
Lucas Torstensson (ny från Almtuna)

Ny i uppdateringen 5/6
Elias Ewertzh (ny från Frölunda J20)

Forwards

Nils Bolin (ny från Oskarshamn J20)
Adam Falk
Tobias Liljendahl (ny från Almtuna)
Nicklas Nousiainen (ny från Tyresö/Hanviken)
Carl Åsell

Nya i uppdateringen 5/6
Melker Kull (ny från Almtuna J20)
Erik Aterius (ny från Vallentuna)

Tränare

Jussi Salo

Tapp:

August Hedlund, mv (Karlskrona)
Gustav Eurenius, b (Wings)
Tim Welin, b (ej klart)
Christian Holmblad, f (ej klart)
Victor Andersson, f (ej klart)
Jonathan Rodensjö, f (ej klart)
Elias Lindström, f (ej klart)
Felix Dahlgren, f (ej klart)

Nya i uppdateringen 5/6
Tim Welin, b (Kalmar)
Elias Lindström, f (Visby)

Kommentar om lagbygget den 23/5

Väsby sportchef Tom Tärnström brukar vara klar med lagbygget så här dags, därför är det lite förvånande att de ”bara” är 12 namn i rosterns så här långt. Det som också är förvånande är att det är så många nya namn, Tom brukar gilla att behålla en stark stomme. Men nu är det bara fyra förlängningar och åtta nya. Han har också tackat nej (eller om det är dom som gjort det) till starka spelare som Victor Andersson och Christian Holmberg och Carl Wassenius och Henrik Rommel ryktas båda till Nybro. Det skulle innebära att man tappar topp fyra i interna poängligan. Men allt är inte bara minus, man har också förstärkt med några fina namn. Främst i det ledet står givetvis Almtunas lagkapten Tobias Liljendahl, men också Linus Ryttar är en kvalitetsvärvning. Frågan är dock om inte Väsby trots dessa värvningar blir något svagare, så ser det i alla fall ut just nu. Men får man behålla Rommel och Wassenius, och kan få förlängt med Jakob Spångberg, så ser det helt plötsligt mycket bättre ut. Vi får helt enkelt vänta och se!

NY Kommentar om lagbygget den 5/6

Väsby börjar mer och mer likna ett budgetlag i jämförelse med säsongen som var. Man tappar lovande Tim Welin till Kalmar och Elias Lindström till Visby. In har istället ungt och lite oprövat tillkommit, Erik Aterius undantagen. Erik har dock inte riktigt fått ut den potential man trodde fanns i honom som junior då han spelade i juniorlandslaget. Av de nya känns nästan Elias Ewertz mest intressant, kan han ersätta Welin?

WINGS

Truppen just nu:

Målvakter

Albert Adamsen (ny från Odense)
Filip Andersson
Viktor Andersson

Backar

Gustav Kapborg
Marcus Karlsson
Leo Råtts
Edvin Stegfeldt
Anton Stenborg

Forwards

Jesper Andersson
Gustav Eurenius (ny från Väsby)
Emil Gabrielsson
Adam Harrysson Karlsson
Ville Hornborg
Sebastian Linder
Joel Linnander
Oscar Sarhus

Nya i uppdateringen 5/6
Tim Friberg (ny från Teg)

Tränare

David Lundmark

Tapp:

Mikael Lengmo, b (Väsby)

Ny i uppdateringen 5/6
Sebastian Båvensjö, b (Spånga)

Kommentar om lagbygget den 23/5

De stora poängspelarna i laget, Christian Blomqvist, Isak Sahlqvist och Jesper Andersson saknas ännu i truppen och även om de kan vara intressanta för andra lag så talar väl en hel del för att man i alla fall får behålla Blomqvist och Andersson. Det behövs om laget ska utmana om en allettanplats. Bakåt ser det ändå helt ok ut, både på backsidan och målvaktssidan, där det ska bli spännande att se vad nye danske målvakten Albert Adamsen går för.

NY Kommentar om lagbygget den 5/6

Inga större förändringar i lagbygget sedan sist, även om återkomsten av Tim Friberg var glädjande.

Lämna ett svar