Silly season – Västra ettan UPPDATERAD!

Nu har batterierna laddats nog för att ta sig an det tidskrävande bloggandet igen! Och då det är silly-seasontider så är det givetvis det jag kommer rikta fokus på i en serie inlägg där jag lyfter fram sillyhändelserna för samtliga 40 hockeyettan-lag. Eftersom jag har bäst koll på den västra ettan så är det där jag börjar mitt nedslag. Tanken är att jag sedan kommer att uppdatera denna nyhet allt eftersom trupperna fylls på.

3/6 Nu har jag fyllt på med de namn som tillkommit sedan den 20/5 då originalnyheten skrevs. De nya namnen står under respektive lagdel under rubriken ”Ny i uppdateringen 3/6”.

BORLÄNGE

Truppen just nu:

Målvakter

Ny i uppdateringen 3/6
Oliver Norgren

Backar

Forwards

Patrik Elfsberg, c

Ny i uppdateringen 3/6
Casper Östberg

Tränare

Stefan Gustafsson

Tapp:

Martin Janohls, f (slutar)
Ludwig Danielsson, b (Arvika)
Hugo Wirell, f (Tyringe)
Viktor Bemström, b (Rödovre Mighy Bulls)

Nya i uppdateringen 3/6

Victor Eriksson, mv (Strömsbro)
Marcus Björk, b (ej klart)
Adam Helldén, f (Linden)

Ensam är stark? Patrik Elfsberg är så här långt enda spelaren i Borlänges spelatrupp.

Kommentar om lagbygget den 20/5

Just nu består Borlänges spelartrupp av ett enda namn. Och visst är Patrik Elfsberg både kapten och en duktig spelare, men att han är det enda namnet på papperet, så långt in på silly season som det ändå är, är ett svaghetstecken. Lägger man därtill att man tappar hela ettans bästa poänggörare (Martin Janohls) och hela ettans poängstarkaste back (Viktor Bemström) så ser det minst sagt prekärt ut för Dalalaget. Borlänges trupp var tunn redan ifjol, det måste till ett under om det ska se bättre ut denna säsong.

Kommentarer om lagbygget den 3/6

Visserligen har man fått in ett par spelare ytterligare sedan senaste uppdateringen, men Victor Eriksson får ses som en backup-målvakt endast och Casper Östberg är en egen produkt tilltänkt för spel längre ner i hierarkin. Då är tappen, framför allt av stabile backen Markus Björk och förstamålvakten Victor Eriksson tyngre. Det går med andra ord fortsatt trögt vad gäller lagbygget för Stefan Gustafsson och hans Borlänge.

DALEN

Truppen just nu:

Målvakter

Oscar Malm
Hampus Hedman

Backar

Sebastian Ehrenflod
Axel Eidstedt
Linus-Jacob Hjalmarsson (uppflyttad junior)
Kalle Holm
Anton Johannesson (ny från HVJ20)
Karl Jonsson
Gustav Särenborg

Forwards

Daniel Bergkvist (ny från Nyköping)
Alex Ek
Kalle Hult
Gustav Salmi Lilja (ny från HVJ20)
Karl Smedberg
Erik Thorwalls
Oliver Wallqvist
Felix Wermelin

Nya i uppdateringen 3/6
Colton Kalezic (ny från HA74)
Oscar Josefsson (ny från Black Wings)
Kristian Röykås Marthinsen

Tränare

Tapp:

Jaeden Martin, b (ej klart vart)
Martin Thörnberg, f (slutar)

Kommentar om lagbygget den 20/5

Dalens allt i allo Pelle Gustafsson har hunnit långt med lagbygget inför kommande säsong. Såväl målvaktssidan som backsidan är antagligen klara och på forwardssidan så saknar man väl egentligen bara den yttersta spetsen för att vara helt nöjda. Man hoppas givetvis på att kunna förlänga med viktiga Jesper Thörnberg och Adam Hirsch, men det ryktas vara flera klubbar som rycker i de klasspelarna. Mycket talar dock för att de stannar, och gör de det och Pelle dessutom kan hitta någon ersättare för meriterade Martin Thörnberg så ser kvalserielaget minst lika starkt ut kommande säsong. Att Pelle Gustafsson inte signat officiellt ännu är mest en kosmetisk fråga, den skicklige tränaren kommer att sätta sin starka defensivprägel på laget också i år.

Kommentar om lagbygget den 3/6

Pelle Gustafsson hade fått en bra start på lagbygget och det ser inte sämre ut nu så här två veckor senare. Tre nya forwards in, dels en förlängning på nyttige forwarden Christian Röykås Martinsen och ”nygamle” Oscar Josefsson, dels en amerikan (för första gången sedan de gick upp i ettan). Colton Kalezic spelade i grannklubben HA74 så de har säkert bra koll på honom och hans framfart där, där han kan redovisa fina poäng. Men värvningar från tvåan är något av en chansning, det ska bli spännande att se om Colton blir en vinstlott.

FORSHAGA

Truppen just nu:

Målvakter

Ny i uppdateringen 3/6
Eric Forsberg

Backar

Forwards

Nya i uppdateringen 3/6
Wilson Johansson
Linus Johansson
Jonas Nyman (ny från Krif)
Alexander Westerbergh (ny från Vännäs)

Tränare

Tapp:

Viktor Berglind, b (Arvika)
Jesper Nordin, b (Arvika)
William Eriksson, b (Skövde)
Lucas Danielsson, f (Kil)

Kommentar om lagbygget den 20/5

Inte ett enda namn i rostern och två ruggigt tunga tapp i Viktor Berglind och Jesper Nordin, två riktigt bra hockeyettanbackar. Visst lyckades Forshaga koka soppa på en spik förra säsongen och nå allettan trots tapp av flera offensiva spetsar, men det ser verkligen mörkt ut för Forshaga så här långt på sillyfronten.

Kommentarer om lagbygget den 3/6

Plötsligt händer det! Forshaga gick från noll namn i truppen till fem och framför allt Jonas Nyman är ett namn som gör Forshaga relevant igen. Den speedige centern tillför spets som de andra kanske inte gör, även om Alexander Westerbergh känns som ett spännande nyförvärv och Eric Forsberg är en kapabel ettanmålvakt. Men det lär komma mera inom kort.


KÖPING

Truppen just nu:

Målvakter

Ny i uppdateringen 3/6
Sebastian Trygg (ny från Djurgården J20)

Kommer Jonas Eneroth fortsätta agera stabil sista utpost i Köping?

Backar

Alexander Björklund
Gustav Grankvist
Lucas Gustavsson
Andreas Thelander

Nya i uppdateringen 3/6
Isak Wallén (ny från Färjestad J20)

Forwards

Wille Bärehag (ny från Leksands J20)
Eric Eljas
Linus Gustavsson
Marcus Viitanen

Nya i uppdateringen 3/6
Hugo Ek Koskela (ny från Vännäs)
Lukas Karlsson

Tränare

Johan Hellström

Tapp:

Ny i uppdateringen 3/6
Ludvig Hultgren (IFK Munkfors)

Kommentar om lagbygget den 20/5

Köping har fått en helt ok start på sin silly och har förlängt med flera av sina tongivande spelare, med Marcus Viitanen i spetsen. Wille Bärehag är ett intressant nyförvärv. Men Köping fick kvala sig kvar förra säsongen och skulle behöva ha in ytterligare lite spets.

Kommentarer om lagbygget den 3/6

En målvakt, en back och två forwards har tillkommit samtidigt som en forward lämnat. Inget av namnen är kanske dock något att direkt höja på ögonbrynen åt, möjligen kan Hugo Ek Koskela komma med en plussida om han kan fortsätta leverera som i Vännäs.


LINDEN

Truppen just nu:

Målvakter

Anders Olsson

Ny i uppdateringen 3/6
Johan Ström (ny från Bästerås J20)

Backar

Erik Backman
Niklas Hjalmarsson
Linus Jacobsson (ny från Västerås J20)

Forwards

Johan Cederberg
Lucas Ekholm (ny från Södertälje J20)
Thom Flodqvist
Alexander Larsson
Alexander Sollén
Dominic Süsskind

Ny i uppdateringen 3/6
Adam Helldén (ny från Borlänge)

Tränare

Nico Surenkin (ny från Vimmerby)

Tapp:

Hampus Wallin, f (Surahammar)
Balint Horvath, f (ej klart)
Linus Ageborg,f (Arboga)

Ny i uppdateringen 3/6
Axel Björnkvist (Tyringe)

Kommentar om lagbygget den 20/5

Visserligen tappar man duktiga Linus Agerborg och Balint Horvath, men man har lyckats förlänga med ett par ur den yppersta spetsen i laget. Eric Backman snittade över en poäng per match från sin backplats och Thom Flodqvist är också en väldigt skicklig spelare med allsvensk rutin. Tobias Sjökvist vill man säkert också ha kvar, men han kan ha fått uppmärksamhet från lag högre upp i hockeyettanhierarkin. Annars är det mest anmärkningsvärda att man nu väljer att satsa på en heltidsanställd tränare i form av Nico Surenkin. Det ska bli spännande att se om det kan lyfta laget.

Kommentarer om lagbygget den 3/6

Tappet av poängstarka Axel Björnkvist är tungt, men man har i alla fall delvis avhjälpt det med värvningen av intressanta talangen Adam Helldén som visade fina takter i Borlänge. Johan Ström blir Anders Olssons backup, något annat har jag svårt att se.

LINDLÖVEN

Truppen just nu:

Målvakter

Ny i uppdateringen 3/6
William Kias (ny från Kumla)

Backar

Elias Lindgren
Philip Nyberg
William Lindgren

Ny i uppdateringen 3/6
Joshua Karlsson (ny från AIK)
Anton Fält (ny från Kiruna AIF)

Forwards

Johannes Jämsén (ny från Södertälje J20)
Anton Karlsson
Filip Nyberg (ny från Örebro J20)
Anton Toolanen
Anton Widmark

Ny i uppdateringen 3/6
Tim Alverhag (nu från AIK J20)

Tränare

Tapp:

Ny i uppdateringen 3/6
Riku Lindros, mv (JoKP)

Kommentar om lagbygget den 20/5

Lagbygget har inte hunnit så jättelångt, men man har lyckats förlänga med interna poängtvåan Anton Widmark och trean Anton Toolanen. Philip Nyberg är en duktig defensiv back och man har också ett väldigt spännande nyförvärv i form av Johannes Jämsén som faktiskt kom fin sexa i J20 nationells poängliga säsongen som gick. Man har inte heller tappat några spelare, så det ser intressant ut för Lindlöven så här långt, även om det fortfarande finns en hel del platser att fylla.

Kommentarer om lagbygget den 3/6

En målvakt, två backar och en forward har tillkommit, och det stora namnet (i dubbel bemärkelse) är givetvis Joshua Karlsson. Den välväxte backen hade otur att få lite speltid i allsvenskan med AIK, men är en riktigt bra back på ettannivå som kommer bli en viktig pjäs i defensiven. William Kias är den andra målvakten på senare år (Frykholm tidigare) man hämtar från Kumla och det är en målvakt med potential. Tim Alverhag gjorde några matcher med laget redan ifjol och visade då framfötterna, kan han få ett genombrott direkt första seniorsäsongen?

MARIESTAD

Truppen just nu:

Målvakter

Anton Malmborg (ny från Visby)
Isac Ohlsson

Backar

Tobias Aronsson
Jesper Broeng
Manne Håkansson
Gustaf Malmkvist
Simon Svensson

Ny i uppdateringen 3/6
Johan Frick

Forwards

Eric Hedlund (ny från Leksands J20)
Jesper Lindén
Otto Henell
Lucas Larsson
Herman Lundin

Nya i uppdateringen 3/6
Oscar Tellström (ny från Kristianstad)
Andreas Axelsson

Tränare

Ny i uppdateringen 3/6
Andreas Appelgren

Tapp:

Tobias Sandberg, mv (Vita Hästen)
Oliver Kandergård, f (ej klart)
Mikael Hansson, f (Strömsbro)
Anton Pettersson, b (ej klart)

Ny i uppdateringen 3/6
Simon Eriksson , f (ej klart)

Att viktige Jesper Lindén blir kvar ännu en säsong i Boiströjan är en viktig signal från klubben.

Kommentar om lagbygget den 20/5

Mariestad har tappat ett par riktigt tunga pjäser i Tobias Sandberg och Oliver Kandergård. Anton Malmborg är en riktigt bra ettanmålvakt, men inte av Sandbergklass, och nye Erik Hedlund är ingen fullgod ersättare till Kandergård. Men Mariestad letar fortfarande spets och har platser kvar att fylla på såväl backsidan som forwardssidan. Man har också visat ambitionsnivån när man lyckats behålla såväl Jesper Lindén som Tobias Aronsson, trots locktoner från högre nivå. Att tränaren Andreas Appelgren blir kvar ger rätt låga odds.

Kommentar om lagbygget den 3/6

Det har tillkommit ett par riktigt tunga underskrifter till Bois trupp sedan senast. Dels lagkaptenen och viktige backen Johan Frick, dels tränaren Andreas Appelgren. Men man har också fått in en spännande värvning i form av lovande talangen Oscar Tellström som hade fint facit i Luleås J20 och som tidigare gjort bra ifrån sig utlånad till såväl Kalix som Boden. Man väljer också att behålla energispelaren och egna produkten Andreas Axelsson. Bulldozern Simon Eriksson lämnar dock, många är dom motståndare som lär dra en lättnadens suck.

SKÖVDE

Truppen just nu:

Målvakter

Robin Wallin

Skövdeburväktaren från förra säsongen, Hugo Fagerblom, ryktas till Borås.

Backar

William Eriksson (ny från Forshaga)
Max Kardewall
Isac Ollas Mattsson (ny från Hudiksvall)
Anton Sundin

Forwards

Jesper Emanuelsson
Oscar Forsmark
Alexander Henriksson
Oscar Johnsson (ny från Rögle J20)
Anton Lundmark
David Lundmark
Kristoffer Söder
Alexander Ternblad

Nya i uppdateringen 3/6
Josh Laframboise (Åmål)
Jonathan Ström (Forshaga)

Tränare

Staffan Lundh (ny från Vimmerby)

Tapp:

Kommentar om lagbygget den 20/5

Det är en ny form av lagbygge i Skövde denna säsong. Tidigare har man haft väldigt många egen- eller lokalt fostrade spelare, och även om man fortfarande har behållit de starkaste från förra säsongens trupp, så har man nu också plockat in spelare utifrån. William Eriksson och Isac Ollas Mattsson är två bra värvningar till en tidigare svajig defensiv, och Oscar Johnsson är en spännande poängspelare från juniornivå. Den allra mest spännande värvningen är dock tränaren Staffan Lundh, en välrenommerad tränare som vet hur man bygger en trygg defensiv, något som saknats i Skövde de senaste säsongerna.

Kommentarer om lagbygget den 3/6

Två forwards in, och det är två forwards som är spännande fast på helt olika sätt. Dels har man värvat hela tvåans poängkung, Josh Laframboise, som fullkomligt sprutat in poäng såväl i tvåan (97p) som i kvalet upp (20p). Vad kan han få ut i ettan? Kan han göra hälften så många poäng så vore det en stor succé! Då är Jonathan Ström rena motsatsen, där vet man redan exakt vad man får, En pudelklok tvåvägscenter som är riktigt skicklig i boxplay men som också kan bidra offensivt.

SURAHAMMAR

Truppen just nu:

Målvakter

Linus Marcko (ny från Östersund
David Otter

Backar

Mattias Eklund
Oscar Forsman Larsson
Wille Hedqvist (ny från Segeltorp)
Marcus Johansson
Gustav Lagerlöf (ny från Västerås J20)
David Lidström
Elliot Sjöström (ny från Falu IF)
Sebastian Tellström Jovicic
Christoffer Udd

Forwards

Samuel Ander
Daniel Andersson (ny från Nyköping)
André Astley (ny från Almtuna)
Tobias Boström (ny från Grums)
Lukas Henze
Adam Karlsson
Eric Karlsson
Samuel Lidström
William Otter
Hampus Pettersson
Lukas Söderlund
Sebastian Thors
Marcus Wahlgren
Hampus Wallin (ny från Linden)

Surahammar skyttekung Lukas Söderlund imponerade stort under lagets succésäsong

Tränare

Thomas Maikkula

Tapp:

Anton Ahlin, b (slutar)
Markus Ekholm Rosén, mv (ej klart)
Arvid Mella, f (ej klart)
Jakob Forslund, f (slutar)

Kommentar om lagbygget den 20/5

Surahammars lagbygge har inte bara kommit långt, det ser helt klart ut, ja till och med nästan överfullt! Två målvakter, nio backar och fjorton forwards varav merparten är spelare som bidrog till den stora framgångssagan som Surahammar var förra säsongen. Kvar finns skyttekungen Lukas Söderlund, rutinerade backen David Lidström och kaptenen Christoffer Udd. Man har också fått tillbaka skicklige centern André Astley och dessutom skrivit med Grums skyttekung Tobias Boström. Han kan säkert fylla ut tomrummet efter trotjänaren Jakob Forslund, övriga tapp känns inte speciellt tunga. Även om truppen ser full ut, så kan man säkert bereda plats för succéspelaren Hampus Pettersson om han väljer att stanna, men risken är stor att han är förlorad för spel högre upp.

Kommentar om lagbygget 3/6

Sportchefen Jörgen Mähler var klar med lagbygget redan första kollen, så inget nytt har tillkommit.

TRANÅS

Truppen just nu:

Målvakter

Viggo Andrén (ny från Frölunda J20)
Victor Jonsson

Backar

Petter Eklöf
Robin Felix (ny från HA74)
Filip Forsmark (ny från Karlskrona)
Fredrik Lindström
Viktor Nilsson Westlund (ny från Munkfors)
Elliot Timander (ny från Modo J20)
Hugo Wendt (ny från Malmö J20)
William Wennström

Forwards

Casper Andersson (ny från Visby)
Ivar Arnesson
Erik Brissle
Pontus Eklöf
Lukas Isaksson
Edvin Karlsson (ny från HA74)
Chong Min Lee
Oscar Lilja
Anders Skoog

Ny i uppdateringen 3/6
William Magnusson (ny från Linköping J20)

Tränare

Artto Miettinen ?

Tapp:

Emil Jidskog, mv (slutar)
Love Palm, b (ej klart)
Jonas Fredriksson, b (ej klart)
Oscar Karlsson, b (slutar)
Rasmus Koskinen, f (Krif)
Hugh Levenius Quinn, f (ej klart)
Timo Hiltunen, f (ej klart)
Niko Kivelä, f (ej klart)
Mathias Hellgren, f (en klart)

Kommentar om lagbygget den 20/5

Det har varit rätt stor omsättning på spelare i Tranås. Backsidan är nu komplett och man kan se att den har genomgått en föryngring, det ska bli spännande att se hur det faller ut. Värvningen av KHK:s backtalang Filip Forsmark var av det vassare slaget och han kan få en stor roll i laget. Man är inte heller riktigt klar med lagbygget på forwardssidan, men man har fått behålla nyckelspelarna Anders Skoog, Pontus Eklöf och Lukas Isaksson. De båda finnarna floppade och där har man nu utrymme för att kunna få in något spetsigare, lyckas man med det så kan vi se ett starkare Tranås säsongen som kommer.

Kommentar om lagbygget 3/6

Endast ett namn har tillkommit, forwardstalangen William Magnusson. Han är helt oprövad på seniornivå, men har gjort bra med poäng i superelit med Linköping. Tranås har en förkärlek till Linköpingsjuniorer (ligger nära) och har redan fått bra utdelning på tex bröderna Eklöf. Går det lika bra för William?

Lämna ett svar