Förutsättningarna inför kvartsfinal två

Idag tänkte jag ge min syn på lagens förutsättningar inför kvartsfinal två, hur stor chans har de att gå vidare?

Boden-Wings

Match 1: Bodenseger efter sudden med 2-3.

Boden gick in i matchserien som stora favoriter, men man låg faktiskt under i match ett rätt långt in i matchen. Bodens kvittering kom med endast tre minuter kvar av matchen, sedan kunde man avgöra i powerplayspel tidigt i sudden. Wings gjorde en riktigt bra match och hade med lite flyt ha kunnat vinna den. Nu gjorde man inte det och därmed så har nog chansen till en jätteskräll i kvartsfinalserien tappats. Speciellt som man har tre tuffa matcher i benen från playin.

Chans att gå vidare: Boden 90%-Wings 10%

Väsby-Lindlöven

Match 1: Lindlövenseger med 3-2

Jag ser Väsby som det kanske starkaste kvartsfinallaget och hade alltså dom som skyhöga favoriter i denna kvartsfinal. Man hade också ett rätt bra grepp om händelserna i två perioder, och också ledningen med 1-0. Men i den tredje perioden kom Lindlöven mer och mer in i matchen och på mindre än en minut både kvitterade man och tog ledningen och detta på ett rätt lamslaget Väsby som inte alls lyckades spela det tighta försvarsspelet man kan i sina bästa stunder. Nu står Väsby med kniven mot strupen, medan Lindlöven har allt att vinna. Med tanke på klasskillnaden på papperet, där alla i stort sett spelat allsvenskt i Väsby medan i stort sett ingen gjort det i Lindlöven, så är Väsby fortfarande favoriter, men jag är inte alls säker på att de fixar det.

Chans att gå vidare: Väsby 60%-Lindlöven 40%

Surahammar-Huddinge

Match 1: Huddingeseger med 1-4

Denna matchserie såg jag som relativt öppen, jag tippade 2-1 till Huddinge i matchserien då de har mer slutspelsrutin. Det kunde man också se i den första matchen, där Surahammarspelarna såg rätt tagna ut av stundens allvar, man bjöd inte alls upp till den bekymmersfria och sevärda hockeyn man brukar bjuda på. Huddinge däremot tog tillvara de chanser som bjöds och även om spelet inte glimrade så var segern odiskutabel. Om inte Surahammar släpper nerverna tar det slut ikväll.

Chans att gå vidare: Surahammar 25%-Huddinge 75%

Mariestad-Halmstad

Match 1: Mariestadsseger med 2-3

En match där Halmstad kom ut som bålgetingar men där Mariestad mer och mer åt sig in i matchen och i tredje perioden hade gästerna bra kontroll på skeendet fram tills 18 sekunder kvar då det både blev reducerat och sånär också kvitterat. Bois känns som det tyngre laget och man har också den klart bättre målvakten och nu när man dessutom har hemmaplan så ska det mycket till för att Halmstad ska kunna vända detta.

Chans att gå vidare: Mariestad 80%-Halmstad 20%

Kalix-Piteå

Match 1: Kalixseger med 3-6

Tittar man enbart på resultatet så skulle man kunna tro att det var en självklar Kalixseger men så var det inte. Piteå hade 3-3 och bra läge att ta ledningen med drygt fem minuter kvar då man fick powerplay. Men då stjäl vesslesnabbe Jesper Juntto pucken och kommer i en två mot etta där han skjuter och Wille Åström kan dra in returen till en för Piteås del snöplig Kalixledning istället. Sedan gör Kalix såväl 3-5 som 3-6 i öppen kasse. Piteå ska dock inte avskrivas, sett över hela matchen så var Piteå minst lika bra och att slå in en matchboll kan vara nog så svårt.

Chans att gå vidare: Kalix: 65%-Piteå 35%

Karlskrona-Vimmerby

Match 1: Vimmerbyseger med hela 8-2!

Vad som var en jämn match i två perioder (2-1 till Vimmeby) kom att utveckla sig till en ren överkörning i tredje perioden då KHK vek ner sig totalt. Kan Blekingelaget resa sig efter en sådan överkörning? Kanske. Hade de inte haft den svaga form de visat upp på slutet hade jag varit mer övertygad, men nu så finns kanske inte riktigt det där självförtroende som krävs för att orka resa sig. Samtidigt gav målexplosionen säkert Vimmerby en massa råg i ryggen och de vet att tiden talar till deras fördel.

Chans att gå vidare: Karlskrona 15%-Vimmerby 85%

Dalen-Strömsbro

Match 1: Dalenseger med 2-5

Som jag förutsåg inför matchserien så är det väldigt mycket som talar för Dalen. Man spelar en typ av hockey som passar offensivglada Strömsbro väldigt illa. Dalen försvarar sig riktigt bra och kontraslår på varje motståndarmisstag. Ett dåligt hemjobb, en felräkning i sorteringen i hemgångarna, och Dalen utnyttjar det hänsynslöst. Jag ser inte hur Strömsbro ska kunna vända detta.

Chans att gå vidare: Dalen 95%-Strömsbro 5%

Borlänge-Visby

Match 1: Borlängeseger med 0-3

Tillsammans med Lindlöven den kanske största skrällen i kvartsfinal 1. Visby var ruskigt formstarka och är normalt både hemmastarka och svårslagna i ett slutspel. Samtidigt så hade Borlänge varit mycket upp och ner, inte alls den stabilitet man helst har på väg in i ett slutspel. Men Borlänge vann den första matchen utan snack och har nu skaffat sig ett gyllene läge att avgöra på hemmaplan.

Chans att gå vidare: Borlänge 85%-Visby 15%

Lämna ett svar