Stora guiden inför kvartsfinalen Väsby-Lindlöven

Här är min maffiga genomgång av kvartsfinalerna. Statistiken från allettorna/vårettorna, analys av lagdelar och en förutsägelse av hur matchserien sluta.

VÄSBY – LINDLÖVEN

STATISTIKEN

Placering i allettan/vårettan: 3 – 1
Gjorda mål snitt: 3,26 – 3,16
Insläppta mål snitt: 2,89 – 2,39

Räddningsprocent målvakter:
1. August Hedlund 92,43% (15 matcher) – 1. Jonathan Frykholm 90,29% (11 matcher)
2. Jesper Eliasson 89,95% (14 matcher) – 2. Riku Lindroos 92,13% (7 matcher)

Bästa poänggörare:
1. Henrik Rommel 20+13=33 – 1. Christoffer Anrén 7+8=15
2. Carl Wassenius 10+19=29 – 2. Albin Gunarsson 7+6=13
3. Lucas Feuk 11+14=25 – 3. Simon Brännvall 3+9=12

Utvisningsminuter: 12,15 – 13,94
Powerplay: 32,47% – 20,00%
Boxplay: 68,54% – 79,45%
Tekningar: 47,16% – 51,89%

MATCH-UPS

Målvaktsmatchen

Två lag som alternerar på målvaktsposten och det är inget tvivel om att Väsby har det mest namnstarka paret med allsvenskt rutinerade August Hedlund och Färjestads tredjemålvakt Jesper Eliasson. Jonathan Frykholm och Riku Lindros siffror skäms dock inte för sig, så även om de kanske inte riktigt håller Väsbymålvakternas klass så är de värda respekt.

Vinnare: Väsby

Backmatchen

Lindlövens backsida är rätt bra om man tittar på topp 6 backar med David Berg som krona. Men det vimlar av både rutin och klass i Väsbys bakre led, med spelare som Jacob Spångberg, Ricard Blidstrand, Rasmus Sörgardt med flera.

Vinnare: Väsby

Forwardsmatchen

Offensivt besitter Väsby en av ettans allra vassaste uppsättningar. Henrik Rommel, Carl Wassenius, Christian Holmblad, Viktor Andersson… ja det går att rada upp namn på namn som håller hög klass. Lindlöven blev av med sitt ess Maksim Semjonov och sitter nu på en rätt anonym men rätt skridskostark besättning.

Vinnare: Väsby

Tränarmatchen

Väsbys Jussi Salo är en erkänt bra tränare och har bland annat fått chansen att träna allsvenska AIK. Han har tidigare bland annat tränat just Lindlöven. Jonas Dufåker är en kompetent tränare men kanske inte riktigt med samma rutin som Jussi.

Vinnare: Väsby

Så slutar matchserien

Väsby är starkare i alla lagdelar, man har dessutom både mer rutin och hemmaplansfördel.

2-0 i matcher till Väsby

Lämna ett svar