Stora guiden inför kvartsfinalen Karlskrona-Vimmerby

Här är min maffiga genomgång av kvartsfinalerna. Statistiken från allettorna/vårettorna, analys av lagdelar och en förutsägelse av hur matchserien sluta.

KARLSKRONA – VIMMERBY

STATISTIKEN

Placering i allettan: 5 – 7
Gjorda mål snitt: 3,07 – 2,37
Insläppta mål snitt: 2,93 – 2,57

Räddningsprocent målvakter:
1. Mika Järvinen 90,91% (25 matcher) – 1. Robin Christoffersson 91,01% (18 matcher)
2. Martin von Schoultz 90,20 (3 matcher) – 2. Gustav Bågenvik 92,83% (10 matcher)

Bästa poänggörare:
1. Mikael Roslund 10+12=22 – 1. Jakob Karlsson 4+14=18
2. Niklas Johansson 4+18=22 – 2. Todd Winder 7+10=17
3. Jacob Grönhagen 10+11=21 – 3. Tatu Kokkola 8+8=16

Utvisningsminuter: 8,22 – 6,74
Powerplay: 25,64% – 16,46%
Boxplay: 75,00% – 81,33%
Tekningar: 53,73% – 52,39%

MATCH-UPS

Målvaktsmatchen

Om man får tro KHK:arna så har man ettans bästa målvakt i Mika Järvinen. Och visst är han duktig, absolut, men sett på en hel serie med 27 matcher så är statistiken för hans del visserligen bra, men inte topp-bra. Såväl Robin Christoffersson som Gustav Bågenvik kan visa upp bättre siffror, men så har också Vimmerby en stabilare defensiv. Samtidigt så ger ett stabilt målvaktsspel en stabil defensiv, de hänger intimt samman.

Vinnare: Knapp seger för Vimmerby

Backmatchen

Hade Karlskrona haft en skadefri backsida, med skicklige Christoffer Rasch och vassa värvningen Gustav Berglund i toppform så hade Karlskronas backsida sett ruggigt stark ut. Men nu saknas antagligen båda dessa, och Jesper Salomon Frisell är ännu inte helt i matchform efter en lång skadeperiod, vilket sätter ner slagstyrkan. Har dock fortfarande några stabila pjäser i Fransson och Ekman Larsson och en lovande talang i Markman. Vimmerbys backsida är mer ordinarie och med backar som Christian Lindberg, Pelle Ström och Måns Krämer så är man ett jobbigt lagg att skapa chanser mot.

Vinnare: Knapp seger för Vimmerby

Forwardsmatchen

Karlskrona har en både spetsig och bred forwardssida med rutinerade Mikael Roslund och Niklas Johansson, unge och kraftfulle Jacob Grönhagen och spelskicklige finnen Micke Saari som grädde på moset. Vimmerbys är inte alls lika spetsig och bred, men det finns kompetenta forward i truppen, som Todd Winder, Tatu Kokkola, Lukas Jidenius och rutinerade slutspelsräven Jakob Karlsson.

Vinnare: Karlskrona

Tränarmatchen

Staffan Lundh har varit med ett bra tag, både på allsvensk och hockeyettannivå och vet att coacha ett lag. Unge Erik Karlsson har endast två säsonger som huvudtränare så han är relativt oprövad på nivån, faktum är att detta är hans första slutspelsmatcher.

Vinnare: Vimmerby

Så slutar matchserien

Detta är den absolut jämnaste av alla kvartsfinalerna. Det är så jämnt så jag har svajat fram och tillbaka flera gånger under dagen om vem som tar hem det. Vimmerby brukar vara ett slutspelslag, men samtidigt har föreningen KHK vana av slutspelshockey. Jag tror att den som vinner första matchen tar hem det, och efter många om och men så har jag valt att det blir Karlskrona.

2-0 i matcher till Karlskrona

Lämna ett svar