Stora guiden inför kvartsfinalen Dalen-Strömsbro

Här är min maffiga genomgång av kvartsfinalerna. Statistiken från allettorna/vårettorna, analys av lagdelar och en förutsägelse av hur matchserien sluta.

DALEN – STRÖMSBRO

STATISTIKEN

Placering i allettan: 6 – 8
Gjorda mål snitt: 2,96 – 2,67
Insläppta mål snitt: 3,15 – 3,93

Räddningsprocent målvakter:
1. Hampus Hedman 91,01% (17 matcher) – 1. Alexander Sahlin 92,89% (12 matcher)
2. David Elmgren 86,11% (1 match) – 2. Adam Matsson 86,38% (10 matcher)

Bästa poänggörare
1. Jesper Thörnberg 20+10=30 – 1. Stefan Söder 12+18=30
2. Adam Hirsch 7+22=29 – 2. Viktor Ehn 4+14=22
3. Martin Thörnberg 10+13=23 – 3. Simon Appelqvist 7+7=14

Utvisningsminuter: 12,15 – 13,78
Powerplay: 21,25 – 14,77
Boxplay: 76,00 – 77,57
Tekningar: 48,96 – 47,06

MATCH-UPS

Målvaktsmatchen

Med Oskar Malm skadad så har Hampus Hedman fått ta ett stort ansvar och har i många matcher gjort det bra. Men Alexander Sahlin har gjort det ännu bättre sedan han anslöt till Strömsbro och han kanske kan anges som den största anledningen till det spelmässiga lyft Strömsbro gjorde i slutet av allettan som innebar att de fixade en slutspelsplats.

Vinnare: Strömsbro

Backmatchen

Det är få lirare i de bakre leden hos Dalen, det är mer fysiska spelare som Gustav Särenborg Sebastian Ehrenflod och Jaeden Martin. Det gör ont att ta sig in på Dalens mål! Då är det mer lirare i Strömsbros bakre led, även om Nicklas Strid på slutet fått vicka som forward. Samtidigt så är det defensiven som är backs främsta uppgift så jag håller Dalens backsida som klart starkare.

Vinnare: Dalen

Forwardsmatchen

Det finns gott om offensiva hot i Strömsbro. Stefan Söder, Gabriel Deutsch och Viktor Ehn kanske främst. Men Dalen har en bättre mix och också i mina ögon en vassare spets i trion Jesper och Martin Thörnberg och Adam Hirsch, som måste ha ettans högsta Corsi (skapade målchanser minus släppta).

Vinnare: Dalen

Tränarmatchen

Magnus Jansson är relativt nu som tränare men har ingen imponerande historia de klubbar han ändå tränat. Då är Pelle Gustavssons nu sjuåriga sejour i Dalen som huvudtränare desto mer framgångsrik. Han har tagit laget från en blyg nykomling till en tuff topputmanare med små medel.

Vinnare: Dalen

Så slutar matchserien

Jag tror att Dalens tighta och småfula defensiv passar ett mycket offensivt viktat Strömsbro riktigt illa. Dalen kommer att spela tight pch släppa till lite bakåt, samtidigt som de kommer vara dödliga i omställningarna mot ett Strömsbro som har en akkilleshäl just i omställningsspelet. Jag tror detta är den mest ojämna kvartsfinalen.

2-0 i matcher till Dalen

Lämna ett svar