Så kommer lagen välja i kvartsfinalerna

Just nu spekuleras det rätt vilt vilket lag som kommer välja vilket motstånd i kvartsfinalerna. Ännu är det dock inte riktigt avgjort vilka lag det finns att välja på, för de båda playinmötena mellan vårseriernas tvåor och treor är ännu inte färdigspelade. Det troliga är dock att de båda tvåorna, Teg och Halmstad, kommer att bli de som drar det längsta strået och får fortsätta spela. Dels då de givetvis var favoriter inför med tanke på deras bättre tabellplacering, dels då både Halmstad och Teg vann det första mötet på bortaplan (mot Tranås respektive Wings). Och blir utfallet som förväntat så ser alltså valet ut som följer:

Väljer:

1. Boden

2. Väsby

3. Surahammar

4. Mariestad

5. Kalix

6. Karlskrona

7. Dalen

8. Borlänge

De har följande lag att välja på:

Teg (Wings) från vårserien norra
Lindlöven från vårserien norra

Halmstad (Tranås) från vårserien södra
Visby från vårserien södra

Strömsbro från allettan norra
Piteå från allettan norra

Huddinge från allettan södra
Vimmerby från allettan södra

Boden väljer Teg

Varför? En hyfsat kort resa mot ett motstånd de känner att de ska slå. Skulle också kunna välja lokalrivalen Piteå för en ännu kortare, men jag tror inte att de vågar bjuda dem på den gratiständningen.

Väsby väljer Lindlöven

Varför? Enklaste motståndet på rimligaste avståndet. Skulle också kunna välja Strömsbro, men tror de har respekt för Strömsbros spets och form.

Surahammar väljer Strömsbro

Varför? Skulle också säkert gärna ha valt närliggande Lindlöven, men då de redan är tagna är Strömsbro det naturliga valet. Man kommer ha en god chans att vinna, (man vann båda mötena i allettan), och avståndet är överkomligt.

Mariestad väljer Huddinge

Varför? Visst finns det enklare motstånd, men de är redan tagna. Skulle givetvis också kunna välja Halmstad, men det är samtidigt en liten risk man tar om man väljer att möta ett lag man inte mött tidigare under säsongen. Huddinge har man plusstatistik på under säsongen och är också rimligt resmässigt.

Kalix väljer Piteå

Varför? Kortast resa avgör framför allt. Det är väldigt långt till alternativen, och då får man köpa att man möter ett lag man mött i väldigt jämna kamper under säsongen. Man har dock 3-2 i segrar under säsongen mot Piteå så man hyser nog gott hopp ändå om att kunna kämpa ner dom.

Karlskrona väljer Halmstad

Varför? Dels för att avståndet är helt ok, dels för att alternativen som är kvar att välja (Visby och Vimmerby) är ännu tuffare att slå. Halmstad vann man ändå en mot och förlorade en i grundserien.

Dalen väljer Vimmerby

Varför? Ja inte är det av sportsliga anledningar, för faktum är att man förlorat tre av fem möten mot Vimmerby, senaste förlusten kom så sent som den nionde mars. Men att sätta sig på en båt och resa till Visby är både dyrt och vanskligt, så man får helt enkelt ta tjuren vid hornen.

Borlänge får Visby

Varför? Det finns inget att välja på, hade det funnits det så hade man säkert valt det laget.

Lämna ett svar