Betyg på lagens alletta – norra

Lagens insatser i den södra allettan är redan betygsatta, nu är det dags att betygsätta den norra. Betygsättningen sker i en femgradig skala enligt följande:

5+ Högt över förväntningarna

4+ Över förväntningarna

3+ Enligt förväntningarna

2+ Under förväntningarna

1+ Långt under förväntningarna

Hudiksvall Betyg: 4+

Visst hade jag väldigt höga förväntningar på Hudiksvall, men att de så fullständigt skulle köra över den norra allettan trodde jag inte. Inledde visserligen med två förluster men sedan radade man upp hela 17 raka segrar i rad. Spelar en fartfylld och kreativ anfallshockey, samtidigt som man är tighta bakåt.

Östersund Betyg: 4+

Jag tippade Östersund som trea i allettan men inledde förhållandevis svagt. Sedan Christian Hägg anslöt så verkar man dock ha fått ordning på spelet och avslutade sedan norra allettan starkt. Faktum är att man faktiskt utmanade Hudiksvall nästan hela vägen in, det var över min förväntan. Framför allt har man lyckats offensivt bättre än jag trott, det tidigare tandlösa Östersund gjorde näst flest mål i hela ettan.

Boden Betyg: 3+

Hamnade ett steg längre ner än min förväntade andraplats, men ändå en klart godkänd alletta. Inledde allettan svagt men har sett stabilare och stabilare ut. Har gått ifrån att förra säsongen vara ett stjärnfyllt lag till att vara mer ett lag. Tunga att möta, och gör också en hel del mål framåt.

Surahammar Betyg: 5+

Det stora överraskningslaget från grundserien fortsatte att överraska också i allettan. Låg länge tvåa, men orkade inte riktigt hålla den platsen över tid, även om man långt ifrån vek ner sig. Ettans stora överraskning så här långt.

Kalix Betyg: 3+

Kalix gick ungefär som jag förväntat. Men är en bit efter topplagen, men man håller också bottenlagen på behörigt avstånd. Har varit stabila, utan att riktigt glänsa.

Borlänge Betyg: 3+

Det är verkligen High Chaparall när Borlänge spelar. De gör massor med mål, men de släpper också in väldigt många. Det gör att man inte riktigt vet var man har Borlänge, de kan spela lysande ena stunden för att vara helt under isen nästa. En sjätteplats i slutändan är dock ungefär som jag förväntat mig.

Piteå Betyg 3+

Piteå ska vara nöjda med sin alletta, en sjundeplats med bra marginal neråt är vad som kan förväntas av laget. Har gått från att vara en förväntad toppkandidat till att vara ett lag som kan förväntas nå ett slutspel men inte så mycket mer.

Strömsbro Betyg: 3+

Jag räknade med att Strömsbro skulle vara med och slåss kring strecket och så blev det också till slut. Men det satt långt inne. För efter 2/3-delar av serien låg man sist med blott nio inspelade poäng (alltså ett snitt på 0,5 poäng), men efter en mäktig spurt sista tredjedelen då man fyrdubblade poängsnittet så tog man sig förbi Forshaga. Skillnaden var att man hittade rätt i försvarsspelet. Visst gjorde man lite fler mål framåt också (från 2,5 till 3), men den stora förbättringen märks i antalet insläppta mål, Man gick från att släppa in 4,2 mål per match till 2,1 mål per match, med andra ord en halvering! Därmed räddade man ett godkänt betyg.

Forshaga Betyg 2+

Inledde allettan riktigt bra och var ett tag inblandat i toppstriden. Men avslutade allettan med sju raka förluster och därmed så missade man slutspelet och ett godkänt betyg. Framför allt så var man för klena framåt, 60 mål är för lite för att kunna utmana.

Kiruna AIF Betyg 3+

Hade ett tag häng på slutspelsplatsen, men till slut så var det ett gäng poäng upp till näst sista lag, precis som förväntat med andra ord. Det var ett snäpp för starkt motstånd helt enkelt, men man krigade på så gott man kunde.

Lämna ett svar