Så slutar den södra vårettan

I helgen försökte jag sia om hur den norra vårettan skulle sluta och därmed har turen nu kommit till den södra vårettan. En serie som är lite uppdelad där fem lag är inblandade i kampen om playoffplats och tre/fyra lag slåss runt det nedre kvalstrecket där fortsatt spel i hockeyettan utan kvalspel är vinsten. Jag går precis som med den norra vårettan igenom lag för lag där jag utgår från hur det ser ut i nuläget och sedan adderar det antal poäng jag tror de kommer ta i sina återstående matcher.

1. Halmstad 35 poäng +32 i målskillnad

Matcher kvar:
Tranås (b) 0 p
Visby (h) 2 p
Krif (h) 3 p
Krif (b) 1 p
Slutpoäng: 41 poäng

Halmstad har ett rätt tufft spelschema kvar men samtidigt har man skaffat sig ett rätt bra utgångsläge med fem poängs försprång och överlägsen målskillnad gentemot tvåan Tranås. Trots stor turbulens inom klubben så har laget verkligen presterat fin hockey, kanske oron fått laget att knyta sig samman? Behöver sju poäng till för att också i teorin fixa seriesegern, men jag tror man får svårt att fixa det mot ett Tranås som ser allt formstarkare ut.

2. Tranås 30 poäng +13 i målskillnad

Matcher kvar:
Halmstad (h) 3 p
Mörrum (b) 3 p
Nyköping (h) 3 p
Hanhals (h) 3 p
Slutpoäng: 42 poäng

Tranås är i fin form med 13 poäng på de senaste fem matcherna. Senast besegrade man Visby med klara 5-1 och jag tror att de till och med kan utmana Halmstad om seriesegern. Men då måste man vinna kvällens möte med serieledaren, och med hemmaplan i ryggen så är det inte omöjligt. Avslutningen de sista tre matcherna känns inte heller helt omöjlig att gå rent ifrån.

3. Visby 28 poäng +19 i målskillnad

Matcher kvar:
Hanhals (h) 3 p
Krif (h) 3 p
Halmstad (b) 0 p
Mörrum (h) 3 p
Mörrum (b) 1 p
Slutpoäng: 38 poäng

Visby är också rätt formstarka och har dessutom hela fem matcher kvar att spela vilket ger dom ett övertag i kampen om kvartsfinalplatsen. Hemma är man starka, men jag tror inte att man rår på Halmstad på bortaplan, vilket stjälper deras chanser till en ännu finare placering.

4. Krif 26 poäng +15 i målskillnad

Matcher kvar:
Visby (b) 0 p
Halmstad (b) 0 p
Halmstad (h) 1 p
Slutpoäng: 27 poäng

Har bara tre matcher kvar att spela och det är mot idel tufft motstånd. De lär inte ta så många fler poäng, men marginalen neråt de skaffat sig räddar dem ändå från negativt kvalspel.

5. Nyköping 23 poäng +6 i målskillnad

Matcher kvar:
Kumla (b) 3 p
Kumla (h) 3 p
Tranås (b) 0 p
Segeltorp (b) 3 p
Segeltorp (h) 3 p
Slutpoäng: 35 poäng

Har ett väldigt enkelt spelschema kvar, utöver Tranås borta. Det gör att de kommer ha marginal neråt, men jag tror inte det räcker hela vägen till kvartsfinal.

6. Mörrum 21 poäng -6 i målskillnad

Matcher kvar:
Tranås (h) 0 p
Visby (b) 0 p
Visby (h) 2 p
Slutpoäng: 23 poäng

Slåss för att slippa kval och just nu ser det ju bra ut i tabellen. Men avslutande tre matcherna är riktigt tuffa och de lär behöva några poäng till för att slippa negativt kval. Enligt min prognos lyckas de med det, men först i sista matchen.

7. Hanhals: 20 poäng -1 i målskillnad

Matcher kvar:
Visby (b) 0 p
Tranås (b) 0 p
Slutpoäng: 20 poäng

Bara två matcher kvar och det är nästan mot tuffast tänkbara motstånd, bortamatcher mot två hemmastarka topplag. Nej Hanhals lär få spela negativt kval i år.

8. Linden 20 poäng -14 i målskillnad

Matcher kvar:
Kumla (b) 3 p
Slutpoäng: 23 poäng

Med bara en match kvar att spela och en åttondeplats så ser det hopplöst ut. Men faktum är att en seger i sista matchen mot Kumla KAN räcka. Motståndarna kring strecket har inga enkla poäng kvar att plocka så 23 poäng kan komma att räcka för att slippa slåss i en negativ kvalserie.

9. Kumla 11 poäng -23 i målskillnad

Matcher kvar:
Nyköping (h) 0 p
Nyköping (b) 0 p
Linden (h) 0 p
Slutpoäng: 11 poäng
Inte ens i teorin kan Kumla slippa kvalspel, har vikt ner sig på slutet och det finns inget som talar för att de ska börja plocka poäng nu.

10. Segeltorp 8 poäng -41 i målskillnad

Matcher kvar:
Nyköping (h) 0 p
Nyköping (b) 0 p
Slutpoäng: 8 poäng
Dubbla möten med Nyköping bör innebära noll poäng. Men det spelar å andra sidan ingen roll, kvalserien nästa för Segeltorp.

Så här tror jag alltså att den södra vårettan slutar!

  1. Tranås 42 poäng
  2. Halmstad 41 poäng
  3. Visby 38 poäng
  4. Nyköping 35 poäng
  5. Krif 27 poäng
  6. Mörrum 23 poäng
  7. Linden 23 poäng
  8. Hanhals 20 poäng
  9. Kumla 11 poäng
  10. Segeltorp 8 poäng

Lämna ett svar