Så slutar allettan södra!

Det är inte många omgångar kvar av den södra allettan, men det är många riktiga toppmatcher kvar. Topp 3 har idel tufft motstånd kvar och det finns fortfarande utrymme för stora omkastningar i tabellen. Den som prickat in formen på slutet kan plocka rätt många placeringar. Jag tror på en jämn sluttabell till slut, där det blott skiljer 3 poäng mellan 3:e och 6:e platsen. Som vanligt så listar jag nuläget, lägger till poängen jag tror de får i de återstående matcherna och summerar det sedan till en sluttabell som står längst ner i inlägget. Trevlig läsning!

1. Nybro 51 poäng +44 i målskillnad

Matcher kvar:
Kalmar (b) 1 poäng
Väsby (b) 3 p
Karlskrona (b) 1 poäng
Slutpoäng: 56 poäng

Nybro har ett riktigt tuff avslutningsschema då man möter de tre närmast jagande lagen. Nybro har dock en imponerande hög lägstanivå och är väldigt svårslagna så jag tror de tar poäng i alla tre. Mot Väsby har man dessutom riktigt bra facit så här tror jag på en fullpoängare.

2. Väsby 44 poäng +11 i målskillnad

Matcher kvar:
Karlskrona (h) 2 poäng
Nybro (h) 0 poäng
Mariestad (b) 0 poäng
Huddinge (h) 0 poäng
Slutpoäng: 46 poäng

Också Väsby har ett riktigt tufft spelschema kvar. Serietvåan Karlskrona, serieledande Nybro, formstarka Mariestad och lokalrivalen Huddinge som man förlorat mot tre av fyra matcher denna säsong. Dessutom lär Huddinge kriga för sina liv för att ro hem poängen som behövs för att nå kvartsfinalplatsen.

3. Karlskrona 43 poäng +13 i målskillnad

Matcher kvar:
Väsby (b) 1 poäng
Kalmar (b) 0 poäng
Nybro (h) 2 poäng
Slutpoäng: 46 poäng

Precis som de andra två lagen i topp så har Karlskrona idel tuffa matcher kvar. Kalmar är seriens kanske formstarkaste lag och där tror jag man får det svårt. Väsby borta är inte heller någon enkel match, men man kanske kan knipa en pinne i alla fall. Tror dock att man kan knipa en seger i sista matchen då man har lite mer att spela för.

4. Kalmar 40 poäng + 23 i målskillnad

Matcher kvar:
Nybro (h) 2 poäng
Karlskrona (h) 3 poäng
Dalen (b) 2 poäng
Huddinge (b) 3 poäng
Vimmerby (h) 3 poäng
Slutpoäng: 51 poäng

Har tre av de absoluta topplagen men också ett par av lagen längre ner kvar på programmet. Kalmar är riktigt formstarka och jag tror att de kan gå så gott som rent och därmed göra en formidabel spurt upp till andraplatsen.

5. Dalen 40 poäng -4 i målskillnad

Matcher kvar:
Vimmerby (b) 1 poäng
Kalmar (h) 1 poäng
Hanviken (b) 3 poäng
Slutpoäng: 45 poäng

Utöver hysteriskt spurtande Kalmar så har man två luriga men inte oslagbara lag kvar. Vimmerby kan man få det tufft emot, men Hanviken tror jag passar dom ganska bra.

6. Mariestad 39 poäng +15 i målskillnad

Matcher kvar:
Huddinge (b) 3 poäng
Väsby (h) 3 poäng
Skövde (b) 3 poäng
Slutpoäng: 48 poäng

De av de sex toppjagande lagen med lättast spelschema kvar. Man möter nian och tian som jag tror man avfärdar rätt komfortabelt. Det lär bli betydligt tuffare mot Väsby men Mariestad är ordentligt på g med starka segrar i ryggen och jag tror de drar det längsta strået.

7. Vimmerby 33 poäng -5 i målskillnad

Matcher kvar:
Dalen (h) 2 poäng
Kalmar (b) 0 poäng
Slutpoäng: 35 poäng

Dalen är i en liten svacka med fyra raka förluster så jag tror att Vimmerby kan knipa en suddenseger i nästa match. Men Kalmar i högform blir nog en för svår nöt att knäcka.

8. Tyresö/Hanviken 27 poäng -24 i målskillnad

Matcher kvar:
Skövde (h) 3 poäng
Dalen (b) 0 poäng
Slutpoäng: 30 poäng

Skulle behöva full pott de sista två matcherna för att ha oddsen att inte missa slutspel på sin sida. Skövde ska man bara vinna mot, men Dalen är ett starkt hemmalag och får ses som klara favoriter i matchen, speciellt som deras spel bör passa Norrahammarlaget.

9. Huddinge 26 poäng -26 i målskillnad

Matcher kvar:
Mariestad (h) 0 poäng
Skövde (b) 3 poäng
Kalmar (h) 0 poäng
Väsby (h) 3 poäng
Slutpoäng: 32 poäng

Möter seriens två kanske formstarkaste lag i Mariestad och Kalmar, där lär det bli tufft. Men ett Skövde som verkar ha lagt ner säsongen bör man kunna nolla och i derbyna mot Väsby så brukar man vara lyckosamma. Nu har de dessutom massor att spela för vilket talar starkt till deras fördel.

10. Skövde 14 poäng -47 i målskillnad

Matcher kvar:
Hanviken (b) 0 poäng
Huddinge (h) 0 poäng
Mariestad (h) 0 poäng
Slutpoäng: 14 poäng

Skövde gör ingen snygg sorti av säsongen. Nollade i fyra av de senaste sex matcherna och någon mer poäng lär det inte bli.

Min jämna sluttabell!

1. Nybro 55 poäng

2. Kalmar 51 poäng

3. Mariestad 48 poäng

4. Karlskrona 46 poäng

5. Väsby 46 poäng

6. Dalen 45 poäng

7. Vimmerby 35 poäng

8. Huddinge 32 poäng

9. Hanviken 30 poäng

10. Skövde 14 poäng

Lämna ett svar