De bästa värvningarna och de tyngsta tappen

Så är det då färdigvärvat för säsongen, inatt kl 24 så var sista tidpunkt för övergångar. Det kom att bli heta sista dagar i SHL och allsvenskan, men i hockeyettan var det ovanligt lugnt. Men visst fanns det lag som förstärkte bra och andra som tappade viktiga spelare. Idag tänkte jag lista de bästa värvningarna och de tyngsta tappen under silly seasons slutspurt (februari).

De bästa värvningarna

1. Markus Persson, f från Orsa till Mariestad

Att det är Markus Persson som är ettans bästa värvning råder det inget tvivel om. Inte bara för att det är en riktigt bra spelare, utan dessutom för att spelartypen är exakt det Mariestad behövde. Mariestad har haft en riktigt stark defensiv, men man har haft svårt för att göra mål. Och göra mål är ”Pajen” verkligen expert på. 18/19 vann han målligan i hela ettan med 11 måls marginal (36 gjorda mot tvåan Carl Beckers 25) och 19/20 vann han målligan med 13 mål (39 mot tvåan Joakim Axman). Säsongen 20/21 hade han antagligen också vunnit då han låg på ett snitt på över ett mål per match när han lämnade för allsvenskan och Modo. I Modo gjorde han 4 mål (8 poäng) på 12 matcher, vilket inte är illa med tanke på ny omgivning och ett steg upp. En snabb, tung spelare med bra spelsinne och ett ruggigt bra skott, han vet framför allt när och hur man ska skjuta för att göra det svårt för motståndarmålvakten. Har visat vad han går för genom hela sin karriär och kommer definitivt tillföra i Mariestad.

2. Gustav Berglund, b från Mora till Karlskrona

Karlskrona har gått kort på backar en längre tid med bland annat Christoffer Rasch långtidsskadad. I söndags fick man till slut napp på Gustav Berglund, en ung och mycket lovande back med bra storlek och dessutom rightare. Gustav spelade junior-VM förra säsongen och har redan gjort en hel allsvensk säsong med Västerås och dessutom 15 SHL-matcher med Frölunda och Färjestad. Att han är en stor talang stryks också under av att han är draftad av Detroit. Han beskrivs som en mycket rörlig back med bra storlek och han ska dessutom ha bra puckkontroll, så han lär definitivt bli en tillgång för Karlskrona.

3. Christian Hägg, f från Comet Halden till Östersund

Östersund behövde slagkraft offensivt, gärna med lite attityd. I den beskrivningen passar Christian Hägg in perfekt, för han är en snabb, teknisk lirare som inte drar sig för att både trashtalka och spela småfult. Har redan hunnit göra fyra matcher för klubben och har redan hunnit bevisa sina kvaliteter, då han står noterad för fem poäng, varav två mål, och dessutom fyra utvisningsminuter. Kommer bli ett viktigt tillskott i ett kvalseriejagande Östersund.

4. Filip Bratt, b från AIK till Väsby

Ung juniorlandslagsman som beskrivs som en aggressiv och stark jobbande back med sin stora styrka i defensiven. Har trots att han bara är 19 år gammal redan två säsonger i allsvenskan med AIK. Just den fysiska aspekten tror jag är precis det Väsby behöver för att ta ytterligare kliv.

5. Fredrik Lindgren, b från inget lag till Boden

Han må ha passerat sin peak för ett antal år sedan, men visst är Fredrik Lindgren en spelare få hockeyettanklubbar tackat nej till. Det är nu tre säsonger sedan 41-åringen spelade i SHL senast, men innan dess hade han 13 säsonger i svenska högstaligan och var dessutom svensk landslagsman under 00-talet. Men detta var som sagt var ett helt gäng år sedan, och även om hans meriter imponerar så är det ändå så att bäst före-datum har passerats och han har bara gjort tio matcher de senaste tre säsongerna.

6. Sebastian Höglund, f från Almtuna till Väsby

Sebastian Höglund gjorde stor succé i Vallentuna säsongen som gick innan han snappades upp under säsongen av Almtuna. Där har det dock gått trögare denna säsong och nu söker han sig till Väsby för att få det att lossna. En spelare med bra rutin och fart i spelet.

7. Jonathan Ström, c Forshaga

Tvåvägscenter som alltid jobbar stenhårt och även brukar göra en del poäng framåt.

8. Viktor Lindgren, f från inget lag till Boden

För femte säsongen i rad kliver han in i Boden under den roligaste delen av säsongen. Har fina meriter i bagaget, men blir inte bättre med åldern och lite matcher under säsongerna.

9. Theodor Johnsson, b från Växjö J20 till Karlskrona

Ung spelskicklig back som breddar Karlskronas backsida. Rightare vilket är ett plus.

10. Henrik Warman, b från Hallsberg till Kumla

Välväxt rightback med kvaliteter offensivt. Nyttig värvning för Kumla!

Jokern

Oskar Jaskievicz, b från Zagleibe Sosnowiec

Det är omöjligt att säga om polacken blir en flipp eller flopp, det kan vara en riktig vinstlott men lika gärna en riktig floppvärvning i klass med Kristjan Cepon.

De tyngsta tappen

1. Anton Blomberg, f från Skövde till Grüner

Målskytt och framspelare. I sina bästa stunder helt lysande, i de sämsta en som förstör för laget med onödiga utvisningar. Men ledde Skövdes poängliga i stor stil.

2. Tyler Boivin, f från Surahammar till Trois-Rivières Lions

Det blev en riktig cirkus i Surahammar när succékanadicken Tyler Boivin lämnade trots att han hade kontrakt och trots att inte klubben släppt honom eller ens pratat med klubben som värvade honom. Riktigt uselt skött av Tyler, men också ett riktigt tungt tapp för Surahammar.

3. Isac Sahlqvist, f från Wings till Västervik

Tvåan i Wings poängliga har varit riktigt pigg och viktig för serieledarna i den norra vårettan. Snabb, teknisk och en inte oäven målskytt.

Lämna ett svar