Så skulle ett slagkraftigt Skövde IK kunna se ut

Att Skövde behöver bygga nytt om man har ambitioner att inte hamna i bottenträsket i allettan är alla överens om. Man borde absolut ha förutsättningar för att inte nöja sig med en så svag placering. Det är en rätt stor stad (drygt 57000 invånare) i stark tillväxt med många nyetableringar av företag. Man har nyligen fått en tredje isyta (andra fullstora) och har fina faciliteter. Med rätt ledning så finns med andra ord förutsättningar för att också ha ett lag i allsvenskan. Det enda som talar emot egentligen är att man är en handbollsstad.

Med tanke på detta så tänkte jag ge Skövdes klubbledning en hjälpande hand hur ett slagkraftigt Skövdelag säsongen 22/23 skulle kunna se ut. Det bygger på dels en stomme av spelare de har nu, men också förstärkt med spelare från tidigare årgångar som av en eller annan anledning valt att lämna föreningen. När inte detta räckt så har jag kikat på spelare som spelar i mindre klubbar som ett lite mer ambitiöst satsande Skövde skulle kunna vara ett naturligt steg för. Så här skulle truppen kunna se ut!

Målvakter

Robin Wallin och Fritz Abrahamsson

Här väljer jag att behålla två av säsongens tre målvakter. Robin Wallin har rutin och en hög högstanivå medan Fritz är en egen talang som visat på en hög potential de få chanser han fått denna säsong.

Backar

Adam Thilander – Joel Werner
Albin Lindgren (ny från Fassa) – Max Kardewall
Anton Brandhammar (ny från Kalmar) – Joshua Karlsson (ny från Lindlöven)
Herman Johansson (ny från Forshaga)

Tre backar håller i mina ögon bra, Adam Thilander och Joel Werner är ett riktigt bra backpar och Max Kardwall är en back som båda kan behandla en puck och smälla på.

Att det skurit sig mellan Skövdefostrade Albin Lindgren och Skövde står klart, men detta är något man måste fixa, det är en för bra back för att inte göra allt för att knyta till sig.

Anton Brandhammar och Joshua Karlsson skulle passa utmärkt tillsammans, där Brandhammar får stå för puckhanteringen och Karlsson för fysiken. Herman Johansson är en bra back som absolut skulle kunna passa in bra som sjundeback.

Forwards

Dennis Santesson (ny från Narvik) – Jonas Nyman (ny från Krif)– Victor Wänghult (ny från Kumla)
David Lundmark – Kristoffer Söder – Anton Lundmark
Noah Lindqvist Muci (ny från Krif) – Jonathan Ström (nu från Forshaga) – Jesper Emanuelsson
Alexander Henriksson – Oscar Forsmark – Erik Möller
Egen junior

Här behålls en stark stomme men förstärks med en femling återvändare. Även här finns det gammalt groll mellan klubbledning och Viktor Wänghult, men även här så måste klubbledningen krypa till korset för att få in en vass poängspelare.

Sådär, där har ni ett lag för att ta ett stort kliv till nästa säsong. Nu är det bara upp till klubbledningen att sätta sig i telefon och lösa det!

Lämna ett svar