En kik på vårettorna

Det blir mest skrivet om allettorna för min del i och med att mitt eget Bois spelar där och det dessutom är dessa klubbar som känns hetast. Men jag försöker också skriva lite om vårettorna, och i detta inlägg, 2022:s första, tänkte jag kika lite på hur det ser ut i dom.

Tabellställning i södra vårettan just nu.

Om vi börjar med att titta i den södra vårettan så har den skiktat upp sig väldigt mycket redan. Det är fem lag som i stort sett bara vunnit, och det är fem lag som i stort sett bara förlorat. Det skiljer hela sex poäng mellan femman Halmstad och sexan Hanhals. Och tittar man på vilka lag som tillhör toppen respektive botten så är det också ungefär de förväntade. Det är Nyköping som kanske gått lite bättre än förväntat och givetvis hade man högre förväntningar på Mörrum. Men Krif, Visby och Tranås har imponerat med idel segrar så här långt och jag tror att de kommer vara med i topp 3-striden hela vägen. Mörrum är väl laget som, om de får det att lossna, kan utmana de fem lagen som är topp fem nu. Dock så tycker jag inte Mörrum ska spänna bågen så högt just nu, i nuläget så får de vara nöjda med om de lyckas undvika de fyra platserna som innebär kvalspel för att hänga kvar. I botten hittar vi Segeltorp, Kumla och Linden, tre lag som antagligen kommer få problem att undvika negativt kvalspel.

Tabellställning i norra vårettan just nu.

Om den södra vårettan såg väldigt uppdelad ut så kan man inte säga det om den norra. Där har alla lag redan plockat minst en trepoängare och bara Wings, Lindlöven och Teg är obesegrade. Den trion lag har ryckt åt sig en liten ledning och jag tror att de mycket väl kan bli att räkna med också när serien summeras. Kiruna IF är väl den stora utmanaren till dom tre. I botten så har Köping, Sundsvall och Örnsköldsvik bara en vinst och tre förluster och ligger just nu mest pyrt till. Det är också tre av lagen jag siade skulle hamna i botten. Positiva överraskningen jämfört med mitt tips är Vännäs, men i slutändan vette 17 om de inte kommer få kämpa med näbbar och klor för att undvika de fyra kvalplatserna neråt.

Lämna ett svar