Ett axplock från gårdagen

Så kom den då till slut, Nybros första förlust. Efter sex raka segrar så var det kanske lite överraskande Hanviken som blev första lag att vinna över Nybro, på bortaplan dessutom. I en otroligt tight match så vinner man till slut med 0-1. Och Hanviken ska absolut inte be om ursäkt för segern, för man sätter en hög press på Nybro som hemmalaget inte förmådde hitta vägar ur och speciellt i den andra perioden är Hanviken det betydligt bättre laget. Hanviken är på riktigt bra med tre bra femmor som kommer kunna utmana alla lag. För Nybros del så behöver man komma på ett sätt att lösa när de får hög press på sig, för det lyckades man inte med i denna match.

En annan svit, men denna gång en negativ sådan, som sprack var det förväntade topplaget Mariestads sex matcher långa svit utan trepoängare. I en väldigt underhållande match, där åskådarna bjöds på hela sju(!) mål i mittenakten kunde hemmalaget rättvist vinna mot seriesegrarna i södra ettan, Kalmar, med 7-4 till slut. Det var en match med tre väldigt olika matchbilder. Den första bjöd på mycket utvisningar men få riktigt klara målchanser. Den andra var riktig High chaparal-hockey där målchanserna avlöste varandra men där hemmalaget befann sig i förarstolen. Och i den tredje stängde Mariestad i stort sett helt ner Kalmar på ett imponerande sätt. Detta var första gången denna säsong laget gjorde mer än fem mål i en match, så det var med andra ord förlösande på mer än poängfronten. Kan detta göra att det lossnar för Skaraborgarna nu? För Kalmars del så gjorde man absolut ingen dålig match, men man väger lite lätt när stora tunga forwards tar plats framför mål. Man led också av att Mariestadstränaren Andreas Appelgren scoutat sönder Kalmars uppspel, det tog ofta stopp i mittzonen och man fick därmed inte med sig den fart man brukar få.

Det andra Skaraborgslaget Skövde tog också en efterlängtad trepoängare. Mot överraskningslaget Dalen kunde man efter en målrik sistaperiod till slut vinna med 5-3. Normalt duktige Jonathan Ström har haft en trög säsong med bara ett mål framåt tidigare, men nu gjorde han såväl 2-0 som 3-2 och blev på så sätt en matchvinnare. Laget ligger trots segern sist, men har ni bara en poäng upp till en sjundeplats och därmed så lever hoppet om slutspel i allra högsta grad för Skövde. För Dalens del gjorde man en bra förstaperiod men tappade sedan taktpinnen till ett hemmalag som sedan aldrig släppte den och segern var rättvis.

Väsby fortsätter att imponera. Igår blev det en ny seger mot Vimmerby, denna gång skrevs siffrorna till 4-3. Nyckeln till segern var att man vann de flesta kamperna framför målen. I och med segern så ligger man just nu tvåa, nu bara två poäng bakom serieledande Nybro.

I den norra allettan så lyckades Piteå få revansch på Boden. Efter den nesliga förlusten i slutsekunden senast så var man det klart bättre laget och vann med klara 5-2. Det var Piteås första seger efter sex raka förluster mot Boden denna säsong. Piteå var rejält revanschsuget och segern var odiskutabel. Det stora segervapnet var lagets fina powerplayspel, man gjorde två mål i den spelformen. Det var mycket känslor i matchen och det delades ut hela 120 utvisningsminuter i matchen, de flesta efter slagsmål. I och med förlusten missade Boden att återta serieledningen, medan det för Piteås del innebar ett lyft upp till fjärdeplatsen, bara tre poäng bakom serieledande Hudiksvall.

Surahammar kan dock bli nya serieledare vid vinst i hängmatchen. Detta står klart efter att man igår besegrat Strömsbro med 5-4 på bortaplan. Surahammar fortsätter alltså att leverera även efter tappet av viktiga Andre Astley Rydberg. Hans ”ersättare”, kanadensaren Tyler Boivin, har varit en riktig tillgång sedan han anslöt och hans 4-4-mål är verkligen värt att titta på!

Lämna ett svar