Dags för back to back-returer

Ett lyckat inslag i serielunken är mellandagarnas back to back-möten. Jag kan dock tycka att det borde ha funnits lite mer tankar kring vilka match-ups man har valt. Nu verkar det mest random vilka lag som ställs mot varandra. Men det kom i alla fall att bli med något enstaka undantag jämna och spännande matcher. Det gör att kvällens returmatcher ser ut att bli riktigt intressanta. Idag tänkte jag gå igenom samtliga matcher och lite korta tankar kring dom.

Kumla-Tranås

I normala fall hade detta varit en solklar tvåa på mitt tips. Men i första mötet så hade faktiskt favoriterna fullt upp med Kumla, till slut så kunde man dock dra det längsta strået med 3-2. Kumla brukar av tradition dessutom vara betydligt starkare hemma, så är det läge för skräll nu?

Krif-Mörrum

Ett förväntat toppmöte men där Krif ändå kunde vinna första mötet rätt komfortabelt med 4-1 på bortaplan. Ikväll är det dags för retur och då måste mer eller mindre Mörrum få revansch för att inte avståndet ska bli väl långt upp, speciellt som formen ser minst sagt tveksam ut.

Linden-Nyköping

Derbyt mellan Nyköping och Linden är det extra mycket känslor kring, så detta tycker jag är en bra match up. I detta möte vann Nyköping som därmed stryker under deras fina start på vårettan och Lindens svaga dito. Mycket talar för en ny Nyköpingsvinst, Lindens form är minst sagt tveksam.

Skövde-Dalen

Dalen fick behålla båda bröderna Thörnberg och har också gått riktigt bra under uppstarten av allettan och ligger på en finfin fjärdeplats med bara en poäng upp till en andraplats. Därför var det inte speciellt överraskande att Dalen kunde vinna första matchen mot bottenlaget Skövde. Samtidigt så var det ändå med viss möda. För efter två starka perioder och 3-0-ledning så tappade Dalen mycket i sista och Skövde reducerade två gånger om och hade dessutom bud på kvittering men de nådde inte hela vägen fram, utan matchen slutade 3-2. Men det kan mycket väl ha gett Skövde lite råg i ryggen inför returen och därför känns det som att det kan bli en mycket intressant match.

Kalmar-Mariestad

Mötet mellan södra ettans segrare och västra ettans dito blev en riktigt jämn historia. Mariestad hade länge ledningen men Kalmar jagade frenetiskt och kunde få till en kvittering med 3½ minut kvar. Sedan kunde Mariestad avgå med segern efter straffar. Det var en rätt grinig tillställning vilket borgar för en intressant retur ikväll. Det lär åter bli en jämn match med mycket kamp där vinnaren kan börja titta uppåt i tabellen.

Karlskrona-Huddinge

Karlskrona hade inlett allettan riktigt bra, medan Huddinge hackat betänkligt. Därför var det rätt överraskande att det var Huddinge som kunde avgå med segern i lagens första möte. Frågan är om Karlskrona ska få revansch ikväll? Lyckas de få det så kommer man nog fortsatt vara ett topplag, men vid förlust ser det betydligt mer tveksamt ut.

Hanviken-Nybro

Nybro vann tisdagens möte utan snack, vi lär inte se något annat utslag ikväll.

Vimmerby-Väsby

Väsby har börjat tugga igång i allettan. I tisdags så tog man en riktigt bra seger mot ett Vimmerby, och man inte bara vann, man nollade dessutom ett normalt sett rätt offensivstarkt Vimmerby. Det gör att Väsby numer återfinns på en stark andraplats medan Vimmerby återfinns näst sist. Nu behöver Vimmerby få revansch annars börjar det lukta kris för grundseriens serietvåa.

Boden-Piteå

Vilken avslutning det blev på första mötet derbyrivalerna emellan! Med endast en sekund kvar så avgjorde Marcus Sandström med en styrning till 3-2 till Bodens fördel. En oerhört skön seger givetvis för alla Bodensare och på samma sätt sved den säkert något oerhört för alla Piteåanhängare. Men nu har man chans till snabb revansch, vem får marginalerna med sig denna gång?

Strömsbro-Surahammar

Surahammar hade första mötet i en liten ask med 5-3-ledning inför den sista perioden, men backade hem alldeles för mycket och bjöd på så sätt in Strömsbro i matchen, och till slut kunde Strömsbro vända och vinna matchen med 5-6 i sudden. Strömsbro har annars imponerat och jag tror att de är väldigt intresserade av att komma upp på vinnarspåret redan ikväll.

Borlänge-Forshaga

Borlänge kunde avfärda Forshaga med rätt klara 1-4 på bortaplan, och frågan är om inte Forshaga lekt av sig rommen lite efter sin fina inledning. Borlänge är mycket upp och ner, men jag tror att de kommer ta en ny seger ikväll, vinner man borta klart lär det inte bli tuffare hemma.

Till sist ett stort tack till Oliver Åström och Kalix hockey som låter mig använda deras bilder!

Lämna ett svar