De mest intressanta matcherna ikväll

Efter en dryg veckas juluppehåll så drar matcherna igång i hockeyettan igen ikväll. 26 lag är det som går in i elden ikväll, men några matcher är ändå hetare än de andra. Dessa matcher är mina godbitar i dagens utbud.

I den norra allettan är det två matcher som kittlar lite extra. Den ena är givetvis mellan ärkerivalerna Piteå och Boden, det brukar bli matcher där det alltid bjuds på lite extra kamp och munhugg. Den norra allettan haltar rätt betänkligt, men det är ändå serietrean Piteå som tar emot serieledarna Boden så det är två rätt formstarka lag dessutom. Det är också norra allettans målstarkaste lag med ett målsnitt på 5 (Piteå) respektive 4,33 (Boden) så det kan säkert bli en hel del mål i matchen. Och låter inte ingredienserna hetta, toppstrid och mycket mål som en riktig höjdare?

Den andra matchen jag vill lyfta fram i den norra allettan är mötet mellan Kalix som tagit poäng i alla matcher och förväntade topplaget Östersund som inte tagit en enda seger efter ordinarie tid så här långt. Kalix har inlett allettan bra och kommer med bra vind i seglen och en fin målskillnad i ryggen. Östersund har drabbats av lite stiltje i poänginsamlandet och har på fem matcher ett poängsnitt på en poäng per match, det kan dom inte vara nöjda med. Nu har det gått en vecka och Östersund har fått chansen att samla sina styrkor och lägga upp en plan, är det nu det vänder?

I den södra allettan så är det två matcher som kittlar lite extra. Den första är mötet mellan de två seriesegrarna Kalmar och Mariestad. Båda lagen imponerade under grundserien men båda har också inlett allettan oväntat svagt med endast två segrar var efter fem spelade matcher, där Mariestads dessutom inte kom under ordinarie tid. Nu har båda lagen fått slicka såren och kommer säkert vara taggade på att få ett lyft både i tabellen och spelmässigt. Ska det bli speediga Kalmar eller det mer fysiska Mariestad som avgår med segern?

Matchen mellan Vimmerby och Väsby ska också bli intressanta att följa. Väsby har börjat trampa igång i allettan och ligger trea, med andra ord ett klart lyft jämfört med grundserien. Vimmerby å sin sida hade säkert högre förväntningar på sin alletta, men vann senast och kanske är på gång nu?

Till sist så spelas det också en riktigt intressant match i den södra vårettan. Krif har inlett vårettan riktigt bra och ligger tvåa efter sina två segrar, medan Mörrum inlett som man avslutade grundserien, sådär. Man inledde med att förlora mot ett Nyköping som kom till spel emd bara tre kedjor och två backpar, och även om man vann senaste matchen mot Kumla släppte man ändå in fyra mål mot ett väldigt svagt Kumla. Nu vill det till att steppa upp för Mörrum i Blekingederbyt om de vill vara med och slåss om toppositionerna.

Lämna ett svar