Spelarvärvningarna under juluppehållet

Då är det dags att väcka bloggen igen efter juldvalan då man till skillnad från björnarna inte levt på sina fettreserver utan istället aktivt byggt upp dom. Det känns som att man inte gjort annat än frossat och haft det gott hela julen… Men nu närmar sig vardagen, i alla fall hockeyvardagen, igen. Redan imorgon så drar allettorna igång med flera intressanta matcher. Men i detta inlägg så tänkta jag istället rikta fokus någon annanstans, nämligen mot transfermarknaden och de övergångar som skett sedan sista avblåsningen innan jul. Det har formligen haglat in lån, men det är bara för någon match hit eller dit och kommer inte bli speciellt avgörande för lagens slagstyrka på sikt, men värvningar och tapp kan ha en mer varaktig effekt. Och det är sju spelare som antingen lämnar eller tillkommit i hockeyettantrupperna, här är listan med kommentarerna kring dom.

Mest aktiv under uppehållet har Karlskrona varit. De har nämligen släppt två spelare och värvat in en. Om vi börjar med att kika på tappen så är det dels marginalspelaren Samuel Wälimaa som lämnat till förmån för Hanhals. Det är en spelare som inte kommer att göra varken till eller från för KHK, men säkert kan ge Hanhals en välbehövlig breddning. Då är det andra tappet lite tyngre då prestigevärvningen Måns Hermansson av sociala skäl väljer att varva ner i tvåan med Alvesta. Måns var tänkt att vara en riktig spetsback i truppen, men har kanske inte riktigt varit det. Fast visst är det en viktig defensiv back som svalt en hel del istid och dessutom var assisterande kapten. Men då han lämnade så har man täckt upp hålet med kompetente defbacken Martin Fransson, en back som kanske var Trojas allra stabilaste defensive back förra säsongen när laget gick hela vägen upp. Frågan är om inte Karlskrona ändå gått plus på denna spelarrotation.

Kalmar har värvat in en forward vid namn Taylor Ross från Fort Wayne Komets i den amerikanska proffsligan ECHL. Det är en liga som håller rätt hög klass, man kan likna den lite vid en nordamerikansk tredjeliga (NHL→AHL→ECHL (East Coast Hockey League)). Det bör med andra ord vara ett kompetens namn som dessutom har gjort bra med poäng tidigare i WHL (Western hockey league). Taylor är en välväxt herre och adderar man till det amerikansk attityd så kan han säkert bli jobbig att möta. Jag tror med andra ord på att detta kan bli vasst. Det som kan oroa är att han endast gjort åtta matcher de senaste två åren och att det är nästan tre år sedan han gjorde poäng senast.

Det var länge dragkamp om Tim Lindfors som gick ut och deklarerade i tidningarna att han skulle lämna Malmös J20 då han ville spela seniorhockey. Det var båda allsvenska och hockeyettanklubbar som jagade talangen, bland annat Karlskrona och Borlänge, men till slut föll ändå valet på Vimmerby. Detta måste betraktas som en riktigt bra värvning då 19-åringen vann målligan i J20 Nationell syd under hösten med finfina 23 mål. En riktig sniper med andra ord och han kommer säkert göra Vimmerby vassare,

En dold pärla på hockeytvåannivå har backen Fredrik Larsson varit. Framför allt är det en stark offensiv back, men han är inte blyg för att smälla på heller. Valbobacken väljer nu att ta steget upp i hockeyettan, nämligen till Strömsbro. Laget har haft en svag backsida och hoppas att Fredrik kan vara rätt namn för att både bredda och spetsa. Jag tror dock att han i slutändan ändå kanske inte är en spets på nivån, men visst kommer han tillföra.

Ett lag som såg rätt komplett ut var Hudiksvall, svagheten var dock att man endast hade sju backar. Det har man nu åtgärdat genom att plocka in Leksandsjunioren Oskar Klaar, en rörlig back med kvaliteter både offensivt och defensivt. Frågan är dock vem han ska peta? Så länge alla är speldugliga så kan han få svårt att ta plats, men samtidigt så är det givetvis bra att han bredden för när skadorna och sjukdomarna kommer. Det är med andra ord en bra värvning, även om slagstyrkan på kort sikt kanske inte ökar.

Till sist frångår jag det jag inledde med att skriva, jag tar också med ett lån. Men detta endast av den anledningen att det är tal om säsongslån, Det är Forshagas Anton Klint som lämnar klubben till förmån för Almtuna. Ett riktigt tungt tapp för värmlänningarna och det försämrar deras chanser att nå ett slutspel.

Lämna ett svar