Lördagsnoteringar

Fredagens tre matcher var alla riktigt viktiga, och alla slutade på bästa sätt för alla som hoppas på fortsatt kamp kring strecken. Här är mina noteringar efter matcherna, men jag kikar också lite framåt mot ett otroligt viktig derby som spelas idag.

Jag måste börja med DERBYT! Om jag ska vara riktigt ärlig så har Bois varit lite för överlägsna de senaste åren för att den där riktiga derbyhettan ska infinna sig. Men vilken fight det blev igår! Inför storpubliken 2128 personer så drabbade TVÅ riktigt starka hockeyettanlag samman i en match fulladdad med adrenalin, kamp och väldigt bra spel dessutom. Det smälldes på med full kraft i närkamperna, det slängdes käft och var bråk efter var och varannan avblåsning, med andra ord precis den intensitet och inställning som man önskar som åskådare till ett derby. Och publiken njöt, det var en riktigt härlig inramning med den bästa Skövdeklacken i Mariehus arena på många år och en Boisklack som gjorde sin kanske starkaste insats sedan den allsvenska sejouren. Det blev en riktigt jämn match med, där det bara var två urstarka målvaktsinsatser som höll siffrorna nere. Skövdes Hugo Fagerblom gjorde en magisk räddning som kan vara en kandidat till säsongens räddning i hockeyettan, medan Tobias Sandberg stod på huvudet och räddade friläge på friläge utöver en hel radda med skott. Mariestad det något starkare laget i den första perioden, men i den andra så spelade Skövde en riktigt bra hockey och var värda minst en kvittering. Men Sandberg stoppade allt och i den tredje var det sedan Bois för hela slanten då man effektivt stängde ner Skövde och själva skapade en räcka målchanser. 2-1 slutade det till slut, sedan Skövde hittat en reducering med utplockad målvakt till slut, men man fick aldrig någon chans att hitta en kvitteringspuck. En derbymatch som måste ha varit den bästa derbymatch som spelats på 2000-talet. Tyvärr fick det hela ett tråkigt efterspel då det var slagsmål på isen efter matchen mellan Johan Frick och William Frödelius och en supporter lyckades ta sig fram till spelargången och putta William i bröstet samtidigt som han gapade ”Va fan håller du på med?!” Detta är inte acceptabelt, och jag har också varit i kontakt med Bois klubbchef som givetvis visste om det och lovade ta tag i det.

Visby grabbade tag i det sista halmstrået när man vann en väldigt målsnål historia mot Strömsbro med 1-0. En match som stoppade länge på grund av en otäck skada. Det var Strömsbrobacken Niclas Svedberg som efter en tackling axel mot axel tappade balansen och föll med huvudet före in i sargen (se video nedan). Det såg riktigt otäckt ut och matchen avbröts i väntan på ambulans. Lyckligtvis verkar det ha gått bra med den skadade Strömsbrospelaren. Men han lär säkert missa några matcher och det är ett tungt tapp för Strömsbro. I och med segern är nu Visby ”bara” fyra poäng bakom Strömsbro med två matcher kvar att spela. Det mesta talar dock för att Strömsbro klarar av att hålla undan då båda lagen har samma motstånd kvar att möta, Väsby och Vallentuna.

I den norra ettan gick Boden upp i serieledning efter sin 3-4 seger efter sudden mot Teg. Men länge såg det faktiskt ut som att Teg skulle avgå med segern, man ledde ett tag i tredje med 3-1, Boden reducerade och kunde också kvittera med bara 22 sekunder kvar genom Mikael Lidhammar. Det räddade en del spänning i norra ettan, Teg förstärkte greppet lite om sista allettanplatsen, men Kiruna AIF är bara en poäng bakom och Piteå två.

Just Kiruna AIF spelar nu i eftermiddag en otroligt viktig match mot derbyrivalen IF. Vinner AIF det derbyt så kommer det bli en riktig batalj kring strecket då de båda Kirunalagen hamnar på samma poäng med en match.

Streckkampen i norra just nu.

Lämna ett svar