Så slutar streckstriden i östra ettan

Den östra ettan är den etta med minst spänning i, där är det främst femman Huddinge och sexan Visby som är inblandade i striden. Men också Hanviken och Strömsbro löper viss (minimal) risk att få spela våretta.

3. Hanviken 30 poäng 49-33=+16 i målskillnad

Matcher kvar:
Wings (b)
Huddinge (h)
Enköping (b)

Chans att nå allettan: 99%
Hanviken har nio poäng och klart bättre målskillnad till godo på sexan Visby. De räcker med andra ord med en enda poäng till för att också vara klar i teorin, i praktiken är man redan där.

4. Strömsbro 28 poäng 55-50 i målskillnad

Matcher kvar:
Visby (b)
Väsby (h)
Vallentuna (b)

Chans att nå allettan: 95%
Har två tuffa matcher kvar, borta mot Visby och hemma mot Väsby. Men man har ändå sju poängs försprång så Visby måste vinna alla sina för att gå om. Vill Strömsbro definitivt säkra sin plats så tar man två poäng i nästa match, borta mot Visby, då är man definitivt klara. Annars så har man bra läge att avgöra i sista matchen då man har Vallentuna som inte har något att spela för.

5. Huddinge 25 poäng 49-36=+13 i målskillnad

Matcher kvar:
Enköping (b)
Hanviken (b)
Segeltorp (h)

Chans att nå allettan: 90%
Har fyra poängs försprång så det räcker med sex poäng till för att säkra platsen av egen kraft. Då man har såväl flopplaget Enköping som bottenlaget ”Torpet” kvar på spelschemat så talar mycket för att de fixar det. Men går de på en plump så kan det bli ett avgörande derby med Hanviken i nästa sista omgången.

————————————————————————————————————————————————-

6. Visby 21 poäng 44-41=+3 i målskillnad

Matcher kvar:
Strömsbro (h)
Vallentuna (h)
Väsby (b)

Chans att nå allettan: 16%
Visby har inte missat säsongen sedan säsongen 09/10 men i år pekar det mesta på att det blir så. Man har fyra poäng att ta in på tre matcher, och laget närmast ovanför har ett betydligt enklare spelschema sista tre matcherna. Det som kan tala för Visby är att de är ett slutspelslag. Nu måste de se alla tre matcherna som är kvar som vinna eller försvinna-matcher, annars är det kört.

Lämna ett svar