Så slutar streckstriden i västra ettan

I den västra ettan är det just nu sex lag som slåss om fyra platser, i alla fall i teorin. I praktiken är det egentligen bara en plats som kampen står om, för såväl Surahammar, Forshaga som Borlänge lär få spela i den finare serien efter jul.

2. Surahammar 30 poäng 51-37=+14 i målskillnad

Matcher kvar:
Kumla (b)
Mariestad (h)
Lindlöven (b)

Chans att nå allettan: 99%
Med nio poäng till godo och bara tre matcher kvar att spela så ska det oerhört mycket till för att Surahammar inte ska spela sin första alletta sedan säsongen 10/11. För att göra det hela odiskutabelt räcker det med en poäng till, och då man har sistaplacerade Kumla hemma i nästa omgång. Det är med andra ord en no brainer…

3. Forshaga 29 poäng 48-39=+9 i målskillnad

Matcher kvar:
Lindlöven (h)
Nyköping (b)
Skövde (h)

Chans att nå allettan: 98%
Forshaga är i praktiken klara för allettanspel, men möter de tre lagen som ser ut att göra upp om den sista platsen, så resultatet i deras matcher kan ändå bli viktiga. Tar dom två poäng till så är de helt klara, det fixar ett formstarkt Forshaga (3 raka segrar).

4. Borlänge 27 poäng 66-46=+20 i målskillnad

Matcher kvar:
Linden (h)
Köping (h)
Kumla (b)

Chans att nå allettan: 97%
B
orlänge behöver antagligen några poäng till för att fixa allettanspel, men då man har de tre bottenlagen kvar att möta, varav två på hemmaplan, så lär man fixa detta.

5. Skövde 25 poäng 44-40=+4 i målskillnad

Matcher kvar:
Mariestad (b)
Lindlöven (h)
Forshaga (b)

Chans att nå allettan: 65%
Har ett tufft spelschema kvar. Först ett derby på bortaplan i Mariehus arena, där brukar man inte få många poäng. Sista omgången spelas borta mot ett formstarkt Forshaga (just nu trea). Däremellan en riktig streckkamp mot närmast jagande Lindlöven, en match som mycket väl kan komma att avgöra vilket lag som får spela allettan. Även om Skövde just nu har fyra poäng till godo är det alltså långt ifrån klart. Men Skövde är formstarkt med poäng i sex raka matcher, varav fem segrar, så visst är de det mest sannolika laget att ta den sista platsen.

——————————————————————————————————-—————————————-

6. Lindlöven 21 poäng 50-48=+2 i målskillnad

Matcher kvar:
Forshaga (b)
Skövde (h)
Surahammar (h)

Chans att nå allettan: 26%
Lindlöven har två dyrbara förluster i rad nu (mot Linden och Nyköping) vilket förminskat deras chanser att nå allettan avsevärt. Nu har man tre tuffa matcher kvar och fyra poäng att ta ifatt. Först och främst MÅSTE man vinna mot Skövde i näst sista omgången, sedan måste man också ta minst en poäng mer än Skövde på resterande två omgångar. Tufft, absolut, men inte heller helt omöjligt.

7. Nyköping 21 poäng 39-46=-9 i målskillnad

Matcher kvar:
Köping (h)
Forshaga (h)
Mariestad (b)

Chans att nå allettan: 15%
Nyköping har tre poäng de bör ta i kommande omgång mot Köping. Men sedan har de kvar att möta serietrean Forshaga och serieledande Mariestad, två svåra matcher som man måste ta minst två poäng i (med tanke på den dåliga målskillnaden), och dessutom måste man hoppas att övriga resultat går rätt väg. Chansen är inte stor, men visst finns den.

Lämna ett svar