Morgondagens streckstrider

Streckstrider is the shit. Det är där spänningen är som mest påtaglig, det är där det gäller som mest. Därför riktar jag nu strålkastarljuset på morgondagens streckstrider!

Många (även jag) trodde att den södra ettan skulle bli ett tvättäkta getingbo med idel jämna matcher och snortajt kring strecket. Så här med lite facit i hand så blev det inte alls så. Förra omgången handlade om idel överkörningar, minsta segermarginalen på de fyra söndagsmatcherna skrevs till 4-0. Favoriterna i matcherna gjorde processen kort med motståndet och serieledande Vimmerby leder serien med sex poäng och det är också utspritt på platserna längre ner. Men det finns en match som man kan kalla en streckmatch ändå och det är matchen mellan Nybro och Dalen. Dalen ligger precis utanför strecket, en poäng bakom Mörrum, och är väl dom som realistiskt kan utmana topp fem. Men ska man göra det är en bra början att vinna mot serietrean Nybro. Det är två försvarsstarka lag som möts där mycket väl första målet kan komma att avgöra vem som avgår med segern. Båda lagen gillar nämligen att spela på ledning. Att spela tight i ledning och kontraslå.

Den västra ettan är spännande runt strecket, då det bara skiljer tre poäng mellan sjuan Nyköping och fyran Forshaga. Det gör att man här kan finna i alla fall ett par matcher som kan benämnas streckstrider. Skövde ligger just nu sexa på samma poäng som femman. Skövde, som gått uselt och nästan varit uträknade har dock haft lite tur med resultat som gått med dom men senast så levererade man också själva. En 3-0-ledning för Borlänge efter den första perioden vändes då till en 3-6-seger på bortaplan. Än mer imponerande var vändningen då det var Borlänges första förlust efter åtta raka segrar! Kan laget spinna på detta när man nu möter serietvåan Surahammar?

Den andra matchen i väst värd att lyftas fram är Lindlövens match mot Borlänge. Lindlöven är laget som just nu ligger femma och för att behålla den mot jagande lag så vore det givetvis kanon åsamka Borlänge ytterligare en förlust. En tuff match, men man kan slå ur underläge och det kan vara skönt.

Den östra serien har spruckit upp nu precis vid strecket. En kvartett lag bakom seriesuveränen Hudiksvall har nu skaffat sig ett fyrapoängsförsprång gentemot enda egentliga utmanaren Visby. Men Visby har bottenlaget Segeltorp på schemat, så därför kan förloraren i matchen Huddinge-Väsby helt plötsligt ändå vara ordentligt indraget i streckkampen igen, något jag tror att inget av lagen är intresserat av. Därför lär det bli en mäktig kamp mellan de två starka rivalerna.

Den norra ettan har blivit den allra jämnaste och mest ovissa, även om det ändå är de förväntade topplagen som börjar trava upp sig i toppen. Kiruna AIF, som överraskat positivt och länge låg på en allettanplats, har nu dock ramlat ner under. Men det är bara målskillnad som skiljer dom från spel i den finare serien. Imorgon ska de försöka kravla sig upp över strecket igen, men då behöver man besegra Piteå, som just nu befinner sig på en fjärdeplats, två poäng före. Det kommer bli en riktigt tuff batalj, då Piteå har en bra form och en segersvit på tre raka matcher. Kiruna AIF visade dock på väldigt fina takter senast också, då de skrällbesegrade topplaget Östersund och på så vis räddade sig kvar i allettankampen.

Lämna ett svar