Seriernas mest intressanta matcher

Alla matcher är givetvis viktiga och spännande på sitt sätt, men idag tänkte jag lyfta fram den match från dagens omgång som är den kanske allra viktigaste i respektive serie.

Södra: Tranås-Nybro

Två lag som båda gått lite knackigare än väntat, men där Nybro ändå har så pass hög kapacitet i laget så man ändå ligger trea medan Tranås just nu har en sjundeplats med fyra poäng upp till allettanplats. Båda har också agerat för att få det att lyfta, igår värvade Nybro Juho Liuksiala med fina Liigameriter, idag kungjorde Tranås att Timo Hiltunen från Polska Liiga som gjort en hel del mål i Mestis tidigare. Idag är det dock endast Timo som är med, och det kan verkligen behövas då Tranås får anses slå ur underläge med tanke på tabellpositionen. Dock är marginalen lagen emellan inte större än att om Tranås vinner detta möte så är man bara tre poäng bakom Nybro, ett Nybro som i så fall skulle vara inblandat i streckstriden på allvar. Förlorar å andra sidan Tranås, så kan man nog sluta drömma om allettan, så snacka om en riktig sexpoängsmatch!

Västra: Borlänge-Skövde

Borlänge har efter en trög säsongsinledning imponerande åtta raka segrar och är numer tvåa i den västra ettan bakom Mariestad. Idag tar man emot ett lag som inte sett lika imponerande ut, men som hade stora förväntningar på sig inför säsongen, Skövde. För Borlänge så är det en upprätthållen segersvit och ett hopp om att utmana om seriesegern som står på spel, för Skövde så är det en hägrande allettanplats. För trots att man gått minst sagt uselt, så har man fått med sig resultaten i andra matcher så vid seger, samtidigt som Lindlöven förlorar mot Kumla, så kan man klättra upp till en femteplats. Det, i kombination med att man kan slå ur ett allt att vinna, inget att förlora-perspektiv, borde göra att man både har motivation och nersänkta axlar nog för att ge Borlänge en riktig match.

Östra: Wings-Visby

Två lag utanför allettanplats, två lag som också börjat tappa kontakten med allettanstrecket. Man har tappat så mycket att man nu inte har råd att förlora mer om man realistiskt ska kunna sikta dit. Det är med andra ord lite av en vinna eller försvinna-match, där vinnaren fortfarande är med i racet medan förloraren får det tufft. Ska det bli den oväntade utmanaren Wings eller klassiska topplaget Visby som får vinka adjö till allettanracet?

Norra: Teg-Kiruna IF

Sexpoängsmatch runt allettanstrecket i norr. Just nu ligger Kriuna IF på en fin fjärdeplats, medan det är Teg som jagar bakom på en sjätteplats. Vid seger är dock Teg ifatt och det kommer bli ett race hela vägen lagen emellan. Men viner Kiruna IF så är marginalen ner till Teg 9 poäng med åtta matcher kvar. Det känns mycket, och vinner dessutom Boden, (som imponerade mot Östersund senast), mot Sundsvall så har Teg åtta poäng upp till allettanplats. Då kan nog Teg inrikta sig på en fortsättningsetta.

Lämna ett svar