Noteringar från onsdagens omgång, norra ettan

Så har turen kommit till den norra ettan som bara hade tre matcher i onsdags, där speciellt en var intressant.

Kalix-Piteå 3-4 efter straffar

Onsdagens toppmöte mellan succélaget Kalix och ett starkt Piteå slutade med en Piteåseger med 3-4 efter straffar. Det var annars Kalix som frånsett den jämna förstaperioden var laget som dominerade matchbilden, men man var ändå nära att bli helt utan poäng, kvitteringen kom första med 1½ minut kvar att spela. Matchen gick till straffar där lagen missade sina fem första straffar, sedan fick Magnus Isaksson chansen och visade vilken klass han håller genom att göra mål på tre straffar i rad och på så sätt greja segern till Piteå. För Kalix spelar förlusten ingen större roll, laget har redan skaffat sig marginal ner nog för att ändå fixa en alletta. För Piteås del var den viktigare, för utan poäng i matchen hade man nu befunnit sig nedanför allettanstrecket. Nu ligger förvånande nog Boden där istället, men det kommer att bli en riktig kamp innan dimman skingrats och man kan urskönja vilka som tar plats i den finare serien. Piteå (20 poäng) Kiruna IF (18). Teg (18), Boden (18) och Kiruna AIF (18) ligger alla inom två poäng på platserna 3-7, snortajt! Underdogen i sammanhanget Kiruna AIF, har dessutom en match färre spelad än de andra. Vilken härlig kamp det lär bli!

Sundsvall-Östersund 2-1 efter sudden

Sundsvall har gått usel, Östersund har visat styrka. Ändå så var det alltså Sundsvall som kunde gå segrande ur en tajt och chansfattig tillställning. Matchvinnare blev David Åhlin när han kunde slå in en retur bara 22 sekunder in i sudden. Sundsvall har dock inlett alltför svagt för att kunna utmana om en allettanplats, och Östersund har ändå en hälsosam marginal ner för att behöva oroa sig.

Vännäs-Teg 2-6

Efter två raka förluster fick Teg vinna igen och man gör det komfortabelt med 2-6. Vännäs är ett hopplöst bottenlag och förlorar matcher med i snitt nästan fyra mål per match, detta kan bli en jobbig säsong för dom. För Tegs del så innebar segern att man innehar den sista allettanplatsen, och att man i allra högsta grad är inblandad i den stenhårda streckfighten.

Lämna ett svar