Noteringar från omgången, östra ettan

I den östra ettan spelades fyra matcher i onsdags och en idag. Och det vi kan konstatera efter dessa matcher är att det kommer bli en mäktig kamp runt allettanstrecket.

Huddinge-Strömsbro 2-1

En av två väldigt viktiga matcher i onsdags, där Strömsbro nu verkar ha tappat lite momentum efter den fina starten. För i onsdags så fick man andra raka förlusten när Huddinge kunde vinna en målsnål historia med 2-1. Att Huddinge vann var inte konstigt, man hade ett massivt spelövertag och vann skotten med hela 49-15! Trots det så kunde det faktiskt ha slutat med Strömsbropoäng, för precis i slutet hade man ett två mot noll-läge som man inte lyckades hitta rätt på. I och med segern så är nu Huddinge ifatt Strömsbro poängmässigt och man har tre poäng tillgodo på Wings som ligger närmast under strecket.

Wings-Väsby 2-5

Den andra viktiga matchen i onsdags kunde Väsby vinna med 2-5 efter en lite märklig match där Väsby ägde den första och tredje perioden medan Wings hade en riktigt bra andraperiod. Carl Wassenius fortsätter sitt mållavemang, här blev det såväl 2-3 som 2-5 noterade på hans konto. Det var mål nummer nio och tio för hans del så här långt. Arlanda Wings tappar den absoluta kontakten med de tre lagen på 19 poäng ovanför strecket, själva har man 16 och svag målskillnad. För Väsbys del verkar det svårt att få ihop några längre vinstsviter dock, så de ska inte andas ut ännu.

Hanviken-Segeltorp 4-2

Torpet tog sina första poäng i omgången innan då man besegrade Strömsbro med 5-4, men mot Hanviken kunde man inte bygga vidare till en segersvit. Istället var det Hanviken som kunde avgå med en 4-2-seger i en skottrik match, hela 75 skott avlossades och det var Hanviken som stod för nästan 2/3-delar. I och med segern befäster man sin allettanplats och har nu sex poäng ner på sin andraplats.

Enköping-Vallentuna 5-3

Enköpings nya tränare Anton Virtanen fick sin första seger mot Vallentuna. Det viktigast resultatet av denna match var kanske ändå att man därmed grusade Vallentuna lilla hopp om att kunna blanda sig i allettanfighten.

Hudiksvall-Visby 4-2

En match som ägdes av Hudiksvall, men där en riktigt ful grej av Joel Wahlgren (klubban stenhårt upp mellan benen på Erik Palm) gav Visby i alla fall lite hopp. För under hans utvisning gjorde Visby två mål och man hade ledningen efter första perioden. I det långa loppet orkade man dock inte stå emot ett Hudiksvall som mer eller mindre malde ner ett Visby som hade svårt att få några längre anfall överhuvudtaget. Hudiksvall kan sluta spela nu, de är redan klara för en alletta, medan Visby har fyra poäng upp till rätt sida strecket. Ska ö-laget missa allettan för första gången sedan säsongen 09/10?

Lämna ett svar