Noteringar från onsdagens omgång, västra ettan

Under onsdagen så var det många möten i den västra ettan mellan lag som låg nära varandra i tabellen, så blev också nästan alla jämna och täta matcher.

Forshaga IF-Mariestad Bois 2-3

Forshaga har gjort en kanonsäsong så här långt och kom till start med åtta segrar och bara två förluster när man tog emot serieledande Mariestad. Och Forshaga hade trots en mardrömsstart med Boisledning redan efter 13 sekunder ledningen med 2-1 några minuter in i den andra perioden. Men direkt efter det ledningsmålet så trampade Bois igång och körde mer eller mindre över Forshaga sista 34 minuterna, och skapade chanser att göra betydligt fler än de två mål de nu gjorde. Det räckte dock för Skaraborgarna till seger och bibehållen serieledning. Forshaga kämpade och slet och hade en storspelande Eric Forsberg i målet och visade att man inte är lätta att slå. De har trots förlusten ett bra läge att få spela allettan också i år.

Surahammars IF-Eskilstuna Linden hockey 2-1 efter sudden

Surahammar fortsätter övertyga. Igår blev det en ny seger när Linden besegrades med 2-1 efter sudden. Det var Surahammar som förde spelet större delen av matchen, speciellt i tredje perioden var trycket mot Lindenmålvakten stort, men samtidigt var inte Linden ofarliga med bland annat tre ramträffar. Till slut avgör dock Sura i sudden och matchvinnare blev givetvis den notoriske målskytten Lukas Söderlund. Just nu har Sura sju poäng plus många mål ner till missad alletta. Frågan är om man inte redan nu kan börja planera för långresor till Norrland på Surahammars kansli, allettanplatsen är nära!

Nyköpings SK-Borlänge HF 1-5

Nyköping ramlade för första gången under allettanstrecket sedan man förlorat mot serietvåan Borlänge med klara 1-5. Borlänge tog en tidig 0-2-ledning och släppte sedan aldrig greppet. Det var Borlänges åttonde raka seger och nu är man uppe på en andraplats, men trodde det efter de inledande tre förlusterna? På samma sätt som Borlänge avancerar i tabellen så tappar Nyköping. Nu var Robin Axbom tillbaka och gjorde sin första seriematch, men han har givetvis en bit kvar upp till formtoppen. Snart är också Sören Dietz Larsen tillbaka i spel, det är två välkomna spelare som kanske kan få laget att bryta den nedåtgående trenden.

Skövde IK-Kumla HC 3-2 efter straffar

Skövde har gått oväntat knackigt men likt förbenat så är man fortfarande med i kampen, kanske mest på grund av att Lindlöven och Nyköping också hackar. Igår vann man visserligen mot bottenlaget Kumla, men det krävdes straffar efter en rätt jmn match men där Skövde skapade något mer och att de fick bonuspoängen får anses rättvist. Nu ligger Skövde endast en poäng efter Lindlöven som just nu innehar den sista allettanplatsen.

Lindlövens IF-Köping HC 4-2

Nu befinner sig Lindlöven på rätt sida strecket igen, detta efter att de som vanligt besegrat ett av bottenlagen. Lindlöven är bra på det, att inte gå på plumpar mot lag de ”ska” slå. Men vill de hålla sig ovanför strecket så bör de också börja vinna matcherna mot lagen ovanför i tabellen, annars måste man förlita sig väl mycket på andra resultat. Köping hade en liten chans att haka på i allettanstriden men nu ser det alldeles för långt upp ut. Känslan är annars att topp fyra (Mariestad, Borlänge, Surahammar och Forshaga) är ett snäpp vassare än de jagande lagen och att kampen kommer att stå mellan just Lindlöven, Nyköping och Skövde om den sista allettanplatsen.

Lämna ett svar