Noteringar från onsdagens omgång, södra ettan

Det var en viktig omgång som spelades igår i hockeyettans olika serier, speciellt i den södra ettans spelades matcher av stor betydelse.

Kalmar-Karlskrona 2-0

Trenden håller i sig; Kalmar är ett topplag i den södra ettan, Karlskrona är det inte. Ofta så är det topplagen som vinner målmässigt jämna matcher och så blev det också denna gång. En ledning med 1-0 i mitten av den första kunde man hålla och man hade bra kontroll på matchen egentligen hela matchen. De gånger Karlskrona kunde skapa var då de hade powerplay, men Jonathan Stålberg kunde hålla nollan till slut och i slutsekunderna kunde man också spika 2-0-resultatet i tom kasse. Nu ligger Kalmar tvåa, och man har nu lite skön marginal neråt till missad allettanplats. Karlskrona ligger fortfarande på allettanplats, men då ska man ha klart för sig att tre av deras fem segrar kommer på walkover. Senaste matchen de vann på isen kom i omgång fem, mot Krif. Det var deras andra spelseger, de har också förlorat fem. Karlskrona måste förbättra prestationen om de ska kunna hålla sin viktiga femteplats.

Nybro-Halmstad 2-1

Nybro fortsätter att vinna målsnåla matcher. Denna gång så lyckades man tygla Halmstadsoffensiven och hålla nere dom på ett mål, och då spelade det ingen roll att man bara gjorde två själv, de tre poängen kunde man ändå behålla. Men det var på håret, avgörandet kom med först 10 sekunder kvar sedan Adam Persson snappat upp ett felpass och spelvänt till en två mot etta och då hittade över till Janne Kettunen som kunde stöta in segerpucken. Som jag skrev om Kalmar-KHK-matchen så är det ofta topplagen som får de där avgörande små marginalerna på sin sida. Nu börjar Nybro få en hälsosam marginal neråt till missad allettanplats, medan Halmstad missade chansen att gå upp jämsides med Karlskrona.

Hanhals-Vimmerby 1-7

Vimmerby imponerar. Nu är i och för sig Hanhals ett lag man ska vinna mot alla dagar i veckan, men att vinna med 1-7 är stora siffror och kräver en bra insats. Nu har Vimmerby skaffat sig hela sex poäng och en överlägsen målskillnad ner till andraplatsen. Insatsen på Vimmerbyseger av södra ettan känns kassaskåpssäker.

Mörrum-Krif 2-1 efter straffar

En blytung seger för Mörrum som annars varit formsvagt, men nu var John Henrion tillbaka efter sin avstängning och då vann man igen. Men det var en väldigt jämn match med två bra målvakter som gjorde att matchen kom att avgöras först efter straffar. Nu drog Mörrum ifrån de närmast jagande lagen och det är givetvis skönt att kunna ha råd ned någon förlust och ändå ha kvar topp 5-platsen. För Krifs del så var det säkert skönt att få tag poäng igen efter tre poänglösa matcher, men det var säkert också skönt att släppa in få mål, annars har man haft problem med att man släpper lite för många mål. Men med det sagt så förlorar man ändå matchen och det hade varit viktiga poäng att få med sig. Men då lagen runt strecket också förlorade så tog man faktiskt in en poäng och loppet är inte helt kört. Men nu måste man börja vinna matcher.

Tranås-Dalen 2-1

Efter en jämn och tuff tillställning så räddade sig Tranås kvar i kampen om en allettanplats i och med 2-1 mot Dalen. Men det var ruggigt nära att det blivit delad pott, med en sekund kvar får Viktor Sjöholm i stort sett öppet mål för Dalen men skjuter i stolpen. Tranås verkar ordentligt på g, detta var deras fjärde seger på fem matcher. För Dalen ser formen rätt bra ut med, på isen har man vunnit fem av de sju senaste. Detta var en riktig sexpoängsmatch, nu ligger Tranås på samma poäng som Dalen istället för att ligga sex poäng efter. Det gör att det antagligen kommer att bli en riktig kamp hela vägen in i slutomgången med sex lag som slåss om två platser. Nybro, Kalmar och Vimmerbys försprång ser svårintagligt ut, men i övrigt lär det bli en kamp, där Mörrum just nu har övertaget och där just Tranås och Dalen ser ut att bli främsta utmanare. Då förstår alla vikten av denna seger.

Lämna ett svar