Formtabell norra ettan

Den norra ettan haltar även i normala fall, men i år har den haltat än mer än vanligt på grund av vissa lags bojkott av Bodens hemmamatcher. Nu är dock den frågan avgjord utöver matchen Boden-Piteå, men det är bara formalia. Därför har jag valt att i denna formtabell över den norra ettan ge Boden segern på wo i den matchen. Sedan haltar tabellen lite ändå då Kalix spelat en match mer och Sundsvall, Teg och Kiruna AIF en match färre än de andra. Men det kan inte hjälpas, här är formtabellen utifrån dessa premisser.

Kalix: Förlorade visserligen första matchen, men sedan radade de upp sex segrar i rad, även om den ser bruten ut i omgång sju, men det var wo mot Boden. Sedan kom en förlust mot Östersund, men man var tillbaka på vinnarspåret igen mot Piteå senast. En imponerande insats av Kalix så här långt!

Östersund: Med ”endast” sju poäng på de första fem matcherna låg Östersund faktiskt lite skrynkligt till i allettanjakten, Men nu har man steppat upp rejält och har fyra raka segrar och är med det norra ettans formstarkaste lag tillsammans med Teg.

Teg: Teg är ett av två lag som tjänat på cirkusen med matcher i tävlingsnämnden. Detta då man fick en förlust mot Boden utbytt till en 5-0-seger. I och med det så har man nu en allettanplats. Men man har också bäddat för den med en riktigt stark form, den starkaste i norra ettan tillsammans med Teg. Fyra raka segrar kan man nu ståta med.

Boden: Jag trodde att Boden skulle få ett stort lyft i tabellen efter tävlingsnämnden sagt sitt, men en miss på kansliet i Boden gjorde att det totalt bara blev plus tre i poängprotokollet (efter Piteåmatchpoängen räknas in). Det ger dock Boden ett lyft till en fjärdeplats och det är en position som man ska vara nöjda med med tanke på att man inte presterat speciellt bra de få matcher man ändå spelat. Det måste finnas mer att ta ut.

Piteå: Hade tre raka segrar mellan omgång 2-4, sedan har det varit lite varannanmatch-prestation. Man befinner sig dock på en välförtjänt allettanplats i nuläget.

Kiruna AIF: Tjänade också på tävlingsnämndens beslut, då en extra trea landade in på kontot. Nu ser helt plötsligt inledningen på serien riktigt stark ut med åtta poäng de första fyra matcherna. Även om poängkurvan planat något sedan dess har man ändå två segrar till och är en stor positiv överraskning. Segern senast mot Boden imponerar!

Kiruna IF: Fick en flygande start med tre starka segrar, men sedan har det hackat rätt bra. Endast fyra poäng på de senaste sex matcherna gör att man nu börjar tappa gentemot allettanlagen.

Örnsköldsvik: Det är inte den brantaste kutvan, men den är inte heller så flack som jag trodde inför serien. Ö-vik plockar sina poäng, tre fullpoängare och en enpoängare är rätt bra med tanke på förutsättningarna.

Sundsvall: En helt flack kurva mellan omgång 3 och 7 och en seger i inledningen och en på slutet. Detta har inte gått som Sundsvall tänkt sig!

Vännäs: Ett horisontellt streck, med ett litet hack på. Det är inte så man önskar att ens lag formtabell pekar…

Lämna ett svar