Formtabell södra ettan

Nu har jag för en gångs skull tagit mig lite friheter. Men jag tror att jag har ganska så bra på fötterna när jag nu bestämt mig för att göra en formtabell med utgångspunkten att också Dalen tilldöms en förlust mot Karlskrona på wo. För det är först nu när det meddelats att det blir wo för lagen som bojkottat Karlskronas matcher som det är möjligt att göra en formtabell. Samtidigt är den lite missvisande, det är jag medveten om. Karlskrona kanske hade usel form (vad vet jag?) men står ändå som vinnare på wo i vissa matcher, och vice versa. Men här är i alla fall tabellen med tävlingsnämndens beslut som en del av underlaget.

Kalmar: Efter två raka förluster i inledningen så har kurvan pekat spikrakt uppåt. Laget har nu tagit poäng sju matcher i rad, varav fem trepoängare. Formstarkast i södra ettan med tre raka fullpoängare.

Vimmerby: Har bara spelat åtta matcher, den nionde spelas imorgon mot Dalen. Kan med andra ord gå upp i serieledning om man fortsätter som man inlett serien, med i stort sett poäng i alla matcher. En nolla har det bara blivit, och hela fem trepoängare.

Nybro: Tre raka segrar gav en fin start och serieledning, men sedan hackade det i några omgångar. På slutet verkar man dock ha fått upp ångan igen, fem poäng senaste två matcherna.

Mörrum: 15 poäng på de första sju matcherna betydde serieledning. Men sedan har den hysteriska formen vikit något och nu har man ”endast” en poäng på de senaste två.

Karlskrona: På isen har de inte visat framfötterna direkt med endast två segrar på sex matcher. Men så har de fått några wo-matcher som hjälpt dom (ja jag räknar in den mot Dalen med, är mer en formalitet att det inte kommit besked).

Dalen: En minst sagt trög start med tre raka förluster, men sedan har det lossnat ordentligt och laget hade fyra raka segrar innan skrivbordsförlusten mot Karlskrona. Formstarka!

Krif: Krif plockade rätt flitigt med poäng de första sex omgångarna, 10 stycken, men de sista tre har det ramlat in en ynka pinne.

Tranås: Efter den inledande segern kom fem raka förluster och det var kris i Tranås. Men kolla sedan! Formkurvan pekar spikrakt uppåt sedan laget tagit åtta av nio möjliga poäng.

Halmstad: Tre trepoängare med ojämna mellanrum, i övrigt idel nollor. Men senaste trean kom i senaste matchen, Halmstadsfansen får hoppas det var trendbrottet mot en stegrande poängkurva.

Hanhals: En rät plan kurva, avbruten av något litet hack upp med glesa mellanrum. Ingen munter läsning…

Lämna ett svar