Formtabell östra ettan

Det var ganska uppskattat med formtabellen för den västra ettan, många hörde av sig och tyckte den var intressant. Därför så får det vara värt all tid det tar att göra detsamma för de andra serierna. För den norra och södra ettan är det dock problemet att inte alla matcher avgjorts, därför får de dröja tills vi får besked om hur det görs med dessa matcher. Antagligen ska beskedet komma under dagen. Men fram tills dess så kan jag i alla fall presentera den östra ettans formtabell. En tabell som också den haltar något då Väsby och Visby inte mötts i den nionde omgången ännu, det gör man inte förrän imorgon. Men så här ser tabellen ut just nu.

Hudiksvall: Hudiksvall har ett hack i en annars brant kurva, enpoängaren i omgång två. Annars har man ägt denna serien och man kommer inte behöva många poäng till för att vara klara för allettan.

Strömsbro: Den stora positiva överraskningen har legat i toppen hela serien. Har tagit poäng i alla matcher utom en, imponerande!

Huddinge: Med bara sju poäng efter sex omgångar såg det minst sagt illa ut för det normala topplaget Huddinge. Men nu har man radat upp tre raka trepoängare och ordningen är återställd.

Hanviken: Hanviken har bara två matcher utan poäng så här långt och har fortsatt på den fina fjolårssäsongen. Är väl värda den allettanplats man ligger på just nu.

Väsby: Det har verkligen inte gått spikrakt uppåt, 13 poäng på 8 matcher kan inte anses godkänt för ett lag med idel allsvenskt meriterade spelare. Nu har man visserligen en match mindre spelad, men man har också två raka nollpoängare onför mötet med ett annat ”krislag”, Visby.

Wings: Inledde serien piggt med segrar mot Huddinge och Väsby bland annat, men man har tappat lite momentum efter detta. Nu är man utanför allettanplats efter halva serien.

Visby: Visbys poängkurva är bra mycket planare än vad vi är vana vid att se. Varannan vinst, varannan förlust är en serie som just nu ger en sjundeplats och missad alletta. Dags att börja vinna flera matcher i rad om man inte ska missa allettan för första gången på jag vet inte när…!

Vallentuna: Har en formkurva i stigande, men skulle säkert ha den ännu brantare. Det skulle behövas efter den tidiga formdippen då man radade upp fyra raka förluster, sånt är kostsamt.

Enköping: Enköpings formkurva inleddes med en seger, men sedan dess har man bara tagit fyra poäng ytterligare, det är inte godkänt på något sätt för ett lag som tippades kunna vara med och utmana om en allettanplats.

Segeltorp: Ettans rakaste formkurvelinje, en helt rak som inte lämnar nollan. ”Torpet” kommer få svårt att undvika kvalspel neråt till våren.

Lämna ett svar