Formtabell västra ettan

Åtta omgångar är spelade av den västra ettan, och då tänkte jag vi ska ta en titt på hur lagens form utvecklats under säsongen. Jag tänkte synliggöra det med hjälp av en formtabell som visar hur många poäng lagen tagit omgång för omgång.

Så här ser den ut:

Surahammar: Deras formkurva har pekat spikrakt uppåt hela serien egentligen fram till senaste matchen där Mariestad lyckades bli första lag att slå serieledarna efter en stark vändning.

Mariestad: Har två plumpar i protokollet, mot Forshaga och Borlänge, men i övrigt idel segrar. Två raka segrar på slutet mot derbyrivalen Skövde och serieledande Surahammar och formen verkar vara på väg uppåt.

Borlänge: Inledde riktigt uselt med tre raka förluster, men sedan dess har man fått ordentlig fart på grejorna och har med fem raka segrar avancerat från en niondeplats till en tredjeplats.

Nyköping: Inledde starkt med 10 poäng efter fyra omgångar, men på de senaste fyra har det bara blivit fem poäng. Skadesituationen har påverkat lagets prestationer, men nu har man förstärkt med två bra spelare, kommer kurvan peka uppåt igen nu?

Forshaga: Har plockat poäng i alla matcher nästan, men få trepoängare och de hade en dipp efter omgång 4. Men sista två omgångarna verkar man ha fått upp ångan igen.

Lindlöven: Inledde rätt bra första fem matcherna då man låg fyra, men sedan har kurvan planat ut. Man måste få bättre utdelning om man ska kunna nå en allettanplats.

Skövde: Har en alldeles för flack kurva mot vad man hade för förväntningar på dem. Hade tre raka förluster i omgång 5,6 och 7, men vann senast efter en vändning mot Lindlöven.

Linden: Har kommit igång lite på slutet efter en riktigt usel inledning. Men har fortfarande en bit upp för att nå allettan.

Kumla: Två matcher har man plockat poäng i, och man har nu fyra raka nollor i protokollet. Det lutar åt fortsatt bottenstrid för Kumla.

Köping: Fem raka förluster gav en usel start, men man har ändå börjat plocka lite poäng på slutet. Det inger i alla fall lite hopp för Köping.

Lämna ett svar