Omgång 8 i östra ettan

Ett lag börjar springa iväg och ett lag har halkat efter rejält, men i övrigt ser det otroligt tight ut i den östra ettan. Mellan plats tre och åtta skiljer det bara tre poäng. Den åttonde omgången tightade nämligen ihop det rejält.

Laget som springer iväg och ser ut att vara en klass bättre än alla andra är Hudiksvall. I lördags var det krislaget Enköping som inte lyckades göra mål på hemmaplan medan man själva släppte in tre, ett i varje period. I vad som skott och spelmässigt framstod som en rätt jämn match så var det ändå Hudiksvall som satt på spetsen som behövdes för att avgöra matchen. Hudiksvall har därmed plockat 22 poäng av 24 möjliga, mest i hockeyettan, och kan redan nu inrikta sig på allettanspel. Det hoppades också Enköping kunna göra, man lyckades ju nå dit förra säsongen. Men i år verkar man inte alls ha fått till lagspelet och flera spelare har också lämnat. Hur säkert sitter Enköpingstränaren Christofer Eriksson?

Visby såg ut att ha stenkoll på läget mot Vallentuna efter en stark andraperiod och ledning med 1-4 med åtta minuter kvar att spela. Men då kommer 2-4 och 5,42 senare så har Vallentuna vänt till 5-4 och vinner matchen! Den normalt så säkre Anton Malmborg hamnar på låga 80 i räddningsprocent. Omgångens fräckis bjöd Lukas Pauhlsson på som kvitterar till 4-4 genom att från en position bakom mål valla in pucken via Malmborg. Segern var absolut livsviktig för Vallentuna möjligheter att nå en alletta, nu är man med i kampen på allvar. Visby ligger efter förlusten lite överraskande utanför allettanplats. Laget har inte alls fått till den jämnhet som tidigare säsonger kännetecknat laget.

Det var en riktigt streckmatch när Huddinge tog emot lokalrivalen Hanviken i söndags. Efter en blixtrande start med fyra mål de första åtta minuterna, två till vardera lag, så kunde Huddinge rycka i den andra och man vann också sedan till slut med 6-3. I och med segern så gick Huddinge om Hanviken på grund av bättre målskillnad, men båda befinner sig nu precis över allettanstrecket på en fjärde och femteplats. Men kampen är stenhård och fler trepoängare behöver in för att de ska kunna känna sig säkra.

Väsby inhöstade sin andra raka förlust när den positiva överraskningen Strömsbro vann med klara 2-5 på bortaplan i Renew arena. Väsby ledde efter den första perioden, men trots att Väsby var det starkare laget i den andra perioden så åt sig Strömsbro ikapp i den andra och avgjorde sedan i den tredje med tre raka mål, det sista i tom kasse. Det går inte alls som exallsvenska Väsby tänkt sig så här långt, trots ett mycket namnstarkt lag så är man vara målskillnad ifrån en missad allettanplats när nästan halva grundserien är spelad. Strömsbro var inte alls lika tippade men ligger nu på en andraplats, tre poäng före, och laget har tagit poäng i alla matcher utom en.

Sista paret ut är Wings och hopplösa bottenlaget Segeltorp. ”Torpet” har haft en tung säsongsupptakt och inte blev det muntrare efter att man besegrats av Wings med 6-2. Då kostade ändå Wings på sig att missa en straff, Christian Blomqvist var det som bommade. Han har ”bara” gjort tre mål så här långt, vilket är väldigt lite med hans mått mätt. Med det i åtanke är det än mer imponerande att Wings fortsätter att hänga på i allettanstriden. En positiv överraskning!

***

Omgångens målvakt blir Oliver Håkansson som höll nollan i Hudiksvalls möte med Enköping. 93,75 är Olivers fina räddningsprocent efter fyra spelade matcher.

Omgångens poängspelare blev Sebastian Frantz som gjorde två mål och ett assists för sitt Huddinge i segermatchen mot Hanviken. Det var mål nummer 2 och 3 för Huddingespelaren.

Lämna ett svar