Omgång 8 i den södra ettan

En serieledare som imponerar, en lillebror som leder över storebror och en uträknad som fått upp farten igen. Detta är bara några av rubrikerna i södra ettans omgång 8.

Mörrum ledde serien inför omgången och man ledde också länge matchen mot seriefavoriten Nybro. Man hade en 2-0-ledning som såg hur stabil ut som helst inför den tredje perioden, men då satte Nybro högsta fart och vände matchen på bara nio minuter. Men en timeout väckte Mörrum och man inte bara kvitterade, man tog också ledningen med mindre än fyra minuter kvar. Med utplockad målvakt kunde dock Nybros Hannes Johansson kvittera med blott 14 sekunder kvar på matchklockan och i förlängningen tog det bara 24 sekunder innan samme Hannes kunde avgöra till gästande Nybros fördel, snacka om matchvinnare! En väldigt viktig seger för Nybro, inte bara med tanke på att de hade tre förluster på de senaste fyra matcherna, de fick det också att lossna målmässigt. Det var första gången laget gjort mer än tre mål i en match och nästan 30% av lagets mål man gjort hittills gjordes i matchen. För Mörrums del så ändades en sex matcher lång segersvit, men man ligger ändå på en stark andraplats i södra ettan.

Nybros lillebror, i hockeysammanhang i alla fall, Kalmar har verkligen fått en kalasstart. Igår kom lagets femte seger på de första åtta matcherna, och då har man bara spelat en av dem hemma. Igår var det Hanhals borta som gällde och det blev egentligen aldrig spännande. Redan efter 19 sekunder tog bortalaget ledningen och man hade 0-3 efter den första perioden och kunde sedan vinna med 1-6 till slut. Just nu återfinner man Kalmar på en tredjeplats med bra marginal ner till missad allettanplats. Tränare Victor Tuurala har fått det till stora delar nybyggda laget att prestera oväntat snabbt. För Hanhals del så har man kämpat på bra, men avståndet uppåt blir bara större och större.

Vimmerby är ett av blott tre hockeyettanlag som ännu tagit poäng i alla matcher. Igår tog man sin sjätte seger på sju matcher då man inte bara vann, man nollade Halmstad i en 4-0-seger. Man avgjorde matchen i den andra perioden där man gjorde tre mål på mindre än fem minuter och efter det orkade inte Halmstad resa sig. Det är en imponerande stabil serieledare som framför allt har en riktigt stark defensiv men inte heller en så pjåkig offensiv. För Halmstads del så börjar det däremot se tufft ut, man har endast två segrar på åtta matcher och om KHK tilldöms seger i sina uteblivna matcher så har man nu åtta poäng upp till allettanplats. Men om det blir utfallet återstår ännu att se.

Tranås börjar hitta mer och mer rätt. Efter skadeelände och fyra raka förluster så tog man igår sin andra raka seger. Denna gång åkte man till Krifs hemmaborg Soft center arena och vann med 2-3 efter en riktigt spännande tredjeperiod. Tranås hade ledningen, men Kriflånet Martin Fransson kunde kvittera. Ny Tranåsledning , ny kvittering. Men med sitt andra Taifmål i rad kunde till slut Mathias Hellgren skjuta segern till Tranorna. Det blir kanske ingen ny krissäsong för Tranås trots allt! För Krifs del så var det en tung förlust. Laget tappade i och med förlusten sin allettanplats, även om det är långt ifrån kört.

***

Omgångens poänggörare blev Kalmars Carl Sjöberg. Med två mål och två assist fördubblade han sin poängskörd för säsongen.

Omgångens målvakt blev Vimmerbys Gustav Bågenvik som höll nollan i matchen mot Halmstad. Hela 41 skott lyckades han mota, det är ovanligt mycket!

Lämna ett svar