Omgång sju i den östra ettan

Ett riktigt toppmöte, ett bottenmöte och allt däremellan. Omgång sju i den östra ettan bjöd på det mesta.

Huddinge har verkligen inte motsvarat förväntningarna så här långt, men när de mötte krisande Enköping så vann de i alla fall klart med 4-0. Nu har de häng på allettanplatsen, men det är fortfarande två poäng upp, det trodde man inte innan seriestarten,. Det ryktas om förtroendekris gentemot Enköpings tränare Christofer Eriksson och att spelare som Liam Nilsson och Hampus Lindström har brutit sina kontrakt. Sportchefen har redan lämnat Enköping, blir tränaren nästa namn att lämna? Att laget underpresterar är i alla fall uppenbart.

Wings överraskade positivt under inledningen av serien, men i onsdags åkte man på sin tredje raka förlust då allettanplatskonkurrenten Hanviken vann med 4-0. Segern var dessutom odiskutabel, Hanviken imponerar och man har just nu lika många poäng som storlaget Väsby, riktigt starkt. Wings å sin sida har nu två poäng upp till allettanplatsen.

I bottenmötet mellan Segeltorp och Vallentuna så var det Vallentuna som drog det längsta strået i en jämn tillställning. Det stod länge 3-3, men med drygt fem minuter kvar kunde Lukas Paulsson slå in segermålet 3-4. Sett till hela matchen var segern rättvis, man skapade mer och är kanske lite på gång efter en väldigt svajig start på seriespelet.

Det bjöds också på ett riktigt toppmöte i torsdags så serieledande Hudiksvall inledde i ett furiöst tempo hemma i Glysis mot serietvåan Väsby. 2-0 redan efter sex minuters spel och Väsby måste varit helt snurriga i huvudet efter att ha fått vrida på skallen för att hålla koll på alla virvlande Hudikspelare. Även den andra perioden gick klart till Hudiksvall, Väsby hade stora problem att hänga med i tempot och ledningen utökades till 3-0. Men i den tredje perioden så blev Hudiksvall lite mer matta och Väsby kunde också komma in i matchen målmässigt efter två mål i powerplay. Men trots tryck i slutet hittade man ingen kvittering utan Hudiksvall vann med 3-2- Sett till hela matchen så var det en mycket rättvis seger.

Sista matchen ut var gårdagens möte mellan Strömsbro och Visby. Strömsbro har inlett imponerande, men mot Visby fick man hissa flaggan. Visby dick en rikitgt bra start och tog ledningen med 1-3 i den första perioden. En ledning man sedan kunde bevaka på ett riktigt bra sätt, ett offensivstarkt Strömsbro hade svårt att skapa så många heta målchanser. När gästerna sedan tog ut målvakten spikades slutresultatet till 1-4. En stark insats av Visby som mer och mer ser ut som en allettankandidat.

Det fanns två stycken tvåmålsskyttar i denna omgång och därmed blev de omgångens bästa poänggörare. Segeltorps William Brännmark hade bara gjort ett mål innan matchen mot Vallentuna, men där klev han fram och gjorde såväl 1-2 som 3-3-målen. Tyvärr räckte det inte till poäng för laget. Fabian Lundh tredubblade också han sin målskörd under sin säsong när hans Huddinge vann mot Enköping.

Det var två målvakter som lyckades hålla nollan: Såväl Huddinges Albin Andersson, som motade 28 skott, som Hanvikens Oskar Walldén, som motade 22, är därmed värda alla hyllningar.

Lämna ett svar