Omgång 7 i den södra ettan

Fem matcher har spelats i den södra ettan under onsdagen och fredagen, och det var idel väldigt jämna matcher. Fyra matcher slutade med uddamålsseger, den femte med en tvåmålsseger. Snacka om tight!

Mörrum är enda lag i den södra ettan som vunnit alla matcher dom spelat, och visst blev det en vinst också mot bottenlaget Hanhals. Men Hanhals lyckades faktiskt sno åt sig en poäng sedan man kvitterat till 3-3 genom Rasmus Rosenqvist med sex minuter kvar av matchen. Hanhals fortsätter därmed att överraska positivt. Marcus Paulsson såg dock till att bärga bonuspoängen och segern åt Mörrum i sudden. Den tappade poängen innebar dock att man tappade serieledningen. Jag måste också få bjuda på 0-1-målet som var ruggigt tjusigt!

Adam Bäckstrands (Mörrum) snygga 0-1-mål mot Hanhals.

Kalmar invigde i onsdags sin urtjusiga nya arena, Nya IFFE-hallen. Och det kom att bli en riktig hockeyfest för besökarna som inte bara bjöds på en första titt i den fina hallen utan dessutom på många mål och en mäktig vändning. För det var Krif som tog en tidig 0-3-ledning, men när matchen var över stod hemmalaget Kalmar där som segrare efter stor dramatik med 6-5 efter sudden. För Krifs del var detta en nyttig läxa av att man måste kunna stänga matcher bättre, för Kalmars del så gav säkert den starka vändningen massor med självförtroende och publiken en upplevelse som gör att se säkert kommer återvända. Matchen och upplevelsen var värd mer än de 1600 som såg matchen.

Nybro var stora favoriter inför seriespelet och inledde också riktigt starkt med tre raka segrar. Men sedan dess har man endast mäktat med att vinna över bottenlaget Hanhals och man har i övrigt tre förluster. I onsdags kom en ny förlust i en mycket målsnål historia, Vimmerby vann då med 1-2. Det är offensivt det klickat för Nybro. Med endast 14 mål framåt på sju matcher, två mål i snitt, blir det svårt att vinna matcher över tid. Det är samma sjuka som Nybro led av innan jul förra säsongen innan Väyrynen anslöt. Väyrynen är som ni säkert vet långtidsskadad, men det är illavarslande för Nybro om man är så beroende av en enda spelare. Positivt för Nybro är dock att man är väldigt täta bakåt, 1,43 insläppta mål per match är väldigt lågt. Vimmerby imponerar samtidigt, man är tighta bakåt och gör också näst flesta mål av alla framåt. Just nu leder man serien och i nuläget ångrar jag inte femtiolappen jag slängde in på dom som slutgiltiga seriesegrare.

Tranås fick ÄNTLIGEN vinna igen. Mot Karlskrona kunde man inkassera en 3-2-viktoria sedan Pontus Eklöf noterades för det matchvinnande 3-1-målet sent i andra perioden. Det var en tight historia med få skott (21-20), men äntligen fick Tranås lite marginaler på sin sida. Bland annat hade man något domslut i slutet av matchen som gick deras väg. Var detta vändningen för ett Tranås som så här långt haft en hel del otur, både med skador och studs emot? För Karlskronas del så var det en hel del upprörda känslor efter matchen, vilket är förståeligt då man gör en rätt bra match men förlorar ändå. Man uteblev också från den sedvanliga efter-matchenintervjun. Om det berodde på att man var upprörda i stunden eller en följd av att man vill ge igen för bojkottade matcher förtäljer inte historien.

Till sist så verkar Dalen ha fått det att lossna på allvar. Efter tre raka förluster lånades Jakob Stridsberg in och det gav tre raka segrar. Nu vann man också en fjärde raka utan Stridsberg av bara farten. Det var Halmstad som fick se sig besegrade med 3-1 och man gjorde det efter att ha tagit ledningen tidigt (målskytt Kristian Röykås Marthinsen) och får Dalen ledningen är man mycket svårslagna. Man spelar otroligt tight och vänder spelet vasst, det kommer fler lag få känna på framöver. För Halmstads del så börjar läget bli lite prekärt. Detta var tredje raka förlusten och nu har man fem poäng upp till allettanstrecket. Nu behöver segrarna börja ramla in för att man inte ska tappa kontakten med topp 5.

Omgången poänggörare blev två. Kim Roussakoff är ingen van målskytt, men när Hanhals snuvade Mörrum på poäng så gjorde han två stycken. Dessutom assisterade han till Hanhals tredje mål. Det var exakt samma notering som Sebastian Ottosson hade i Kalmars vändning mot Krif. Han kvitterade både till 4-4 och 5-5 och passade dessutom till segermålet i sudden, 6-5. Snacka om matchvinnare!

Omgångens målvakt var Robin Christoffersson, Vimmerby. Han motade 27 av Nybros 28 skott och vann matchen i matchen mot Pontus Eltonius och därmed matchen åt Vimmerby.

Lämna ett svar