Onsdagens omgång den norra ettan

I den norra ettan är det även i normala fall inte sammanhållna omgångar, och nu med inställda matcher så är det ännu mer oordning i tabellen. Men det vi kan konstatera efter onsdagens matcher är i alla fall att det är ordentligt tight!

Teg inledde seriespelet minst sagt svagt med tre raka förluster, men nu har man fått upp ångan ordentligt och i onsdags så kördes Örnsköldsvik över med hela 6-1. Därmed så är man nu på en sjätteplats, bara tre poäng efter en kvartett med lag som alla alltså har 12 poäng. Nu är man på riktig jakt efter allettanplatsen. Ö-vik å sin sida har överraskat positivt så här långt, men nu tappar man och är fem poäng från spel i allettan.

Efter en lysande inledning på seriespelet med tre raka segrar, bland annat mot Kalix, så har det gått lite grus i maskineriet hos Kiruna IF. Visserligen besegrade man Sundsvall i sin sjätte match men i matcherna dessförinnan förlorade man mot topplagen Boden och Östersund och i onsdags var det Piteås tur att snuva IF på alla tre poäng. Det var dock en jämn match, men i Kirunajakten på en kvittering med utplockade målvakt så kunde Piteå göra två mål och slutsiffrorna skrevs därför till 2-5. Nu står lagen på samma poäng i den väldigt jämna tabellen.

Inför fina 1419 åskådare kunde Östersund avfärda Sundsvall i södernorrlandsderbyt med 5-3. Men det var en jämn tillställning där sista målet tillkom i tom kasse. Matchavgörande 4-3-målet kom efter en spelvändning där snabbskrinnaren Johan Mörnsjö var sist på pucken mitt i den tredje perioden. Östersund är därmed ännu ett av lagen på 12 poäng som nu delar på allettanplatsen, medan Sundsvall nu åkte på sin femte raka förlust. Avståndet upp till allettanplatsen börjar därmed se väl långt ut, åtta poäng är mycket att ta ifatt.

Poängkungen denna omgång blev Tegs Tobias Holmberg. I segermatchen mot Örnsköldsvik gjorde han hela tre mål och ett assist, och därmed har han gjort åtta poäng på de inledande sju omgångarna.

Omgångens målvakt blir också en Tegspelare, nämligen Henrik Edström. Han släppte endast ett mål och noterades för fina 95 i räddningsprocent, hösgt av alla målvakter.

Lämna ett svar