Omgång 7 i västra ettan

I onsdags spelades det full omgång i den västra ettan, den sjunde. Därmed har vi passerat en tredjedel av serien och tabellen börjar väl sätta sig lite. Speciellt som topplagen vann mot lagen längre ner, men det tightade ändå ihop sig lite i mitten av tabellen. Här är mina reflektioner om den sjunde omgången.

Lindlöven och Forshaga är de två lagen som ligger precis ovanför och under allettanstrecket. Det var med andra ord en riktig sexpoängsmatch som lagen möttes i i Lindehov. Det blev en riktigt jämn tillställning där lagen turades om att ha ledningen, men till slut kunde Forshaga stå som segrare efter straffar. Anton Klint var det som satte den avgörande straffen till 2-3, och i och med det så har de båda lagen exakt samma poäng, 11. De borgar för en högintressant fortsättning där Forshaga så här långt överraskat positivt.

Omgångens clou var givetvis Skaraborgsderbyt som spelades inför finfina 2623 åskådare. Men merparten av åskådarna fick bege sig hemåt olyckliga då det var gästerna som tog med sig alla tre poängen hem. Och det var inget snack om saken, Mariestad var det bättre laget hela matchen igenom, man stängde effektivt ner ett Skövde som knappt skapade en målchans värd namnet under sextio minuters spel och som bara mäktade med 16 skott på mål. Segersiffrorna 0-3 var i underkant, Mariestad skapade mycket lägen, framför allt i spelvändningarna, och hade bud på betydligt fler mål. I och med segern så har Mariestad skapat en lucka ner till allettanstrecket, medan Skövde nu har tre poäng upp. Det är väl ingalunda ointagbart, men det som borde oroa är bristen på eget spel. Det saknas linjer och struktur och får inte man ordning på lagspelet så kommer det inte bli något allettanspel för Skövde. Det skulle vara en stor missräkning för laget som ”alltid” går dit och dessutom har spelarmaterialet för att kvalificera sig. För Mariestad var försvarsspelet givetvis en stor behållning, där debuterande junioren Manne Håkansson stod för en finfin insats, men det var också glädjande att Philip Norberg var tillbaka i spel. Förstecentern har ju missat nästan hela seriespelet (var med en dryg period i premiären) men var nu tillbaka och hann dessutom med att både göra mål och assist.

Nyköping befäster tätpositionen efter en ny seger, denna gång hemma mot bottenlaget Köping. Men det var först efter stort besvär och man tappade faktiskt lite överraskande en poäng. För trots ett massivt skottövertag för hemmalaget, 48-17, så stod det 1-1 efter 60 minuters spel. I suddenspelet kunde sedan Isak Dahlin avgöra. Nu ligger laget trea, fem poäng efter serieledande Surahammar och fyra före sexan Forshaga, ett bra läge speciellt med tanke på att de har ett par tunga skador. Köping å sin sida börjar mer och mer hitta rätt, detta var andra raka matchen med poäng och det ryktas om spelarförstärkningar på väg in.

Glada”hammars triumftåg fortsätter! Denna gång var det Kumla som fick se sig besegrade med 5-3. Detta var lagets sjunde raka seger och man är laget som tagit flest poäng av samtliga hockeyettanlag. Kumla höll annars rätt jämna steg spelmässigt, men Surahammar har just nu ett härligt självförtroende och då får man ofta marginalerna på sin sida. Nu väntar det en tidig seriefinal på söndag så serieledaren beger sig till Mariestad för att möta serietvåan.

Borlänge har verkligen lyft sig! Efter tre inledande förluster och tveksamt spel har allting ramlat på plats och i onsdags tog man sin fjärde raka seger och det med övertygande 3-7 borta mot Linden. Nu avancerar Borlänge upp på en allettanplats och med nuvarande form lär man inte behöva kika neråt framöver. Linden får dock allt längre upp till en allettanplats och nu är man på samma poäng som de två bottenlaget Köping och Kumla.

Poängkungen i omgången var Borlänges Arvid Degerstedt. I onsdags kom det tre nya poäng för poängkungen när han noterades för ett mål och två assists. Nu står han noterad för hela 17 poäng på de sju matcherna, det är fyra poäng fler än någon annan i hela ettan.

Omgångens målvakt var Mariestads Tobias Sandberg. Han höll i derbyt sin andra nolla på fyra matcher och gjorde bland annat en riktigt spektakulär räddning på Anton Blombergs direktskott. Nu leder han ettans målvaktsliga i hela ettan klart med skyhöga 96,91 i räddningsprocent. Faktum är att han släppte två av de första tre skotten han fick emot sig i sin premiärmatch, sedan dess har han bara släppt ett mål på 11 ½ period.

Lämna ett svar