Västra ettan mest underhållande?!

Det talas ofta om att publiken vill se mer mål, men klagas då ofta på att det görs alldeles för få mål i ishockey. Under åren har förbunden gjort en del förändringar för att ändra på det, man har bland annat bestämt att om pucken åker över sargen i anfallszonen ska pucken släppas där även om det är anfallande lag som skjutit den över. Till i år har man begränsat målvakternas möjligheter att gå ut bakom mål och stoppa puckarna. Det har också snackats om att minska målvakternas skydd, och så vidare och så vidare, allt med ambitionen att gynna anfallshockeyn och målskyttet.

Därför är det lite intressant att se en sammanställning över hur målskyttet sett ut i de olika serierna.

Klart målgladast av alla serier är den västra, där det efter fyra omgångar gjorts hela 130 mål, vilket ger ett målsnitt på hela 6,5 mål per match! Näst målgladast är den östra ettan med 122 mål, eller 6,1 mål per match, medan den norra noterats för 119 mål eller 5,95 mål per match. Allra snålast, eller minst underhållande om man ska se till målfabrikationen, är den södra ettan. Där har man på fyra omgångar (minus en match) gjort endast 89 mål, eller 4,7 mål per match. Nu går det givetvis att ha invändningar på att den är mer taktisk och ”stängd”, men vad gäller underhållningsvärdet målgörande erbjuder den alltså minst.

Till sist: Tittar man lag för lag ser listan över målgladaste lag ut så här:

Västra
1. Lindlöven 19 mål
2. Surahammar 18 mål

Östra
1. Strömsbro 16 mål och Hudiksvall 16 mål.

Norra
1. Kiruna IF 17 mål
2. Boden och Kalix 15 mål

Södra
1. Vimmerby 15 mål
2. Kalmar och Halmstad 12 mål

Lämna ett svar