Omgång 4 i den östra ettan

Det är fortsatt jämnt bland topp 8-lagen i den östra ettan, men Vallentuna och Segeltorp hamnar allt mer efter och kan nog mer eller mindre räknas bort från allettanstriden. Det står klart efter omgång fyra i den östra ettan.

Segeltorp var starkt nederlagstippat inför säsongen och så här långt ser de inte ut att kunna ställa dom tipsen på skam. I onsdags åkte de nämligen på sin fjärde raka förlust när Hanviken vann med 2-5. ”Torpet” höll dock 2-2 en bit in i den sista perioden innan Hanvikens storstjärnor Dennis Nordström och Felix Liljegren*2 kunde avsluta målgörandet och bärga segern till Hanviken. Så vann man också skotten i sista perioden med hela 17-3. Just nu håller faktiskt Hanviken den sista allettanplatsen före Väsby, fixar de verkligen att hålla dom bakom sig över 18 omgångar?

Strömsbro kom till spel mot Huddinge hemma i Testebo med idel segrar i bagaget, varav två efter straffar, men den segersviten sprack nu. Huddinge vann nämligen en mycket svängig match med 5-4 i sudden. Det var med andra ord ännu en mycket målrik match med Strömsbro inblandat. Sebastian Franz satte det avgörande målet vilket innebär att Huddinge kliver upp på en fjärdeplats precis bakom just Strömsbro som ramlar ned till en tredje.

Vallentuna knep sin allra första poäng när man tog emot Enköping, men utan en storspelande Benjamin Johansson i Enköpingskassen kunde det mycket väl ha blivit fler. Vallentuna radade upp chanser främst i den andra perioden men utan att lyckas överlista burväktaren. Istället vann Enköping perioden med 0-2 och ledde med 1-3 inför den sista perioden. Men tack vare en stark upphämtning där efter två mål av Felix Carenfelt så fixade man ändå en poäng till slut. Daniel Andersson var det sedan som i sudden bärgade bonuspoängen för Enköping. Ett Enköping som fortfarande är med i allettanracet, men för Vallentunas del börjar avståndet upp se oroväckande stort ut.

Väsby har ett unikt erfaret och starkt lag med idel spelare med allsvensk rutin. Men så här långt har de inte imponerat och inte heller i onsdags fick de ut allt de kunde. Då kunde nämligen Wings sno åt sig alla tre poäng efter två sena mål i tredje perioden. Det var också Wings som inledde bäst och hade en 1-3-ledning efter den första perioden, men i den andra så både reducerade och kvitterade Väsby. Men det var som sagt var Wings som fick det sista ordet, Adam Harrysson Karlsson bröstade in ledningsmålet med mindre än två minuter kvar och med 13 sekunder kvar så fastställde kedjekompisen Jesper Andersson 3-5-resultatet i öppen kasse. Wings har verkligen fått en kalasstart på seriespelet med bortaseger inte bara mot Väsby utan också mot Huddinge, och man ligger nu på en andraplats i serien. Värre är det för topptippade Väsby som just nu ligger utanför allettanplats. De lär säkert komma igång, men visst har man underpresterat så här långt.

Hudiksvall leder den östra ettan så här långt, precis som jag tippat. I onsdags tog man en ny viktoria, denna gång mot ett annat förväntat topplag Visby. Hudiksvall höll i taktpinnen matchen igenom men det dröjde ända till mitten av den tredje perioden innan man kunde avgöra matchen då Joel Wahlgren gjorde 1-2. Slutresultatet 1-3 fastställde sedan Johan Lindholm i matchminut 53. Notera att Visby trots att de behövde jaga i sista perioden endast möktade med at få iväg 5 skott på hela perioden. Med andra ord en fullt rättvis Hudikseger och nu leder laget också den östra ettan med en poäng före Wings. Frågan är om man släpper den någon gång? För Visbys del så var det inte denna match man skulle vinna, det väntar mer mänskligt motstånd framöver, då måste segrarna rulla in. För just nu är man faktiskt utanför en allettanplats.

Omgångens poänggörare blev Viktor Ehn som gjorde ett mål och två assists för sitt Strömsbro i förlustmatchen mot Huddinge. Även Matthias Sundberg noterades för tre poäng. Han låg nämligen bakom samtliga tre mål i den sista perioden då Hanviken gick från 2-2 till 2-5 mot Segeltorp.

Omgångens målvakt blir Hudiksvalls Oliver Håkansson. Han motade nämligen 23 av 24 skott i matchen mot Visby.

Lämna ett svar