Lördagsreflektioner

Det spelades fulla omgångar i alla ettanserier igår utom den norra som istället spelar idag. Det innebär att det blir en hel del att reflektera över.

I den östra ettan börjar det ”ordna upp sig” mer och mer. De stora favoriterna Hudiksvall börjar rycka till sig en ledning medan Väsby och Visby ryckt upp sig till en tredje respektive fjärdeplats. Det är bara Huddinge av de förhanstippade som sladdar lite på en sjätteplats . Den stora positiva överraskningen är Strömsbro som ligger tvåa efter väldigt fina resultat. De läcker bakåt, men vad gör det om man gör fler mål framåt? Anfall är bästa försvar! Vallentuna tog sin första seger, trots att man blev totalt utspelade i den andra perioden. Men man vände sedan i tredje och verkar vara lite på g.

***

I den södra ettan har Nybro tappat fart, igår kom andra raka förlusten. Att den dessutom kom rättvist i ett derby mot den stora rivalen Kalmar svider naturligtvis lite extra. Notabelt är att alla deras matcher slutat med uddamålssegrar för endera laget. Det ger små marginaler att luta sig emot, så förr eller senare kommer förlusterna. Nybro skulle behöva göra mer mål för att få lite mer marginaler på sin sida, att bara ha gjort 10 mål på fem matcher gör att det blir svårt att vinna.

Mörrum bara kör på. Igår kom fjärde raka segern, nu en klar 5-2-seger mot Halmstad. Notabelt från den matchen är att det bara sköts 29 skott mot mål, varav Mörrum sköt 17! Jacob Crespin noterades för en räddningsprocent på låga 70, då är det svårt att vinna matcher.

Karlskrona körde fullkomligt över Krif och ledde med 6-0 en bit in i tredje perioden. Sedan kunde Krif putsa siffrorna till 6-3, men KHK gjorde en riktigt bra insats och nu kanske man är på g på riktigt?

Hanhals kan inte göra mål. Bara tre stycken på fem spelade matcher, ett på de senaste fyra. Det ser ut att bli en tung säsong för laget.

Tranås kräftgång fortsätter. Ny förlust och avståndet upp blir bara längre. Nu verkar det som att Tranås dessutom backat ur värvningen av ryssen Ilya Altybarmakyan, om det var historiken med avstängningen som var orsaken eller om det var annat är oklart.

***

I den västra ettan fortsätter Surahammar imponera, nu var det Köping som fick se sig besegrat. Nu har ”Gladahammar” fem raka segrar, när spricker den fina sviten?

Borlänge verkar ha fått fart på grejorna efter en mycket trög inledning. För efter tre raka förluster så vände man senast ett 0-2-underläge efter första perioden till en överlägsen 8-2-seger mot toppkonkurrenten Lindlöven, och igår var det Forshagas tur att åka på stryk emd mycket mål insläppta. 7-4 vann Borlänge med, men då kom två av målen i tom kasse. Nu har laget gjort finfina 23 mål framåt, varav 8 av den tidigare Hästenbrunkaren Arvid Degerstedt. Vem kunde tro att det låg en poängkung vilande där?

Mariestad behövde bara nio minuter på sig för att avfärda Kumla. Då ledde man med 3-0, sedan slog man av på takten men kunde ändå vinna enkelt och nu har man intagit en andraplats i serien. Det var dock ett smolk i glädjebägaren sedan skicklige backen Ludvig Collberg skadat sig efter en situation som påminde mycket om Tobias Forsbergs skada när han blev förlamad. Se klippet i spelaren nedanför.

Den otäcka smällen Ludvig Collberg åkte på.

Även Nyköping drabbades av en tung skada i förlustmatchen mot Skövde. Viktige centern Alex Levänen fick enligt rapport sin tumme avslashad av Anton Blomberg. En Blomberg som sedan efter matchen, som Skövde vann efter straffar, också åkte och hånade Nyköping efter matchen var avgjord. Något som väckte mycket ont blod i Nyköpingslägret som också ansåg sig väldigt förfördelade under matchen av domaren Oskar Nicklasson (med tre säsonger i Skövdes a-lag). Det var dock en viktig seger för Skövde som nu har häng på en allettanplats.

Lindlöven fortsätter vara målglada, denna gång besegrades Linden med 5-1.

Lämna ett svar