Fjärde omgången i den södra ettan

Det spelades fyra matcher i den södra ettan onsdagen som gick, den femte släpptes aldrig pucken i på grund av konflikten som alla känner till. Men jag fokuserar på hockey och därmed de matcher som ändå spelades.

Tranås hade en lång skade- och sjukdomslista när laget fick besök av Kalmar. Men frågan är om det var hela förklaringen till den tama insatsen när Kalmar kunde vinna med klara 3-7. Kalmar ledde med 0-4 tidigt i den andra perioden innan Tranås vaknade något och spelade målmässigt jämnt de sista knappa två perioderna. Men totalt sett var Tranås alldeles för bleka och Kalmar hade inga problem att hålla undan. Med endast en seger på fyra matcher börjar det säkert komma in osäkerhet i Tranåslägret, speciellt med tanke på hur fjolårssäsongen såg ut. Det kan väl inte bli ännu en fiaskosäsong?! Kalmar å sin sida verkar ha fått upp ångan efter de två inledande förlusterna. Först seger mot Halmstad borta med 3-0 och nu alltså 7-3 mot Tranås. Även fast bortamatcher så här långt så har man nu ordentlig häng på en allettanplats. Och detta trots att man tappat en av sina bästa backar (Marcus Lundberg) efter vad som ryktas vara en konflikt mellan honom och nye tränaren Viktor Tuurala.

Halmstad formligen körde över Hanhals i den första perioden och ledde med otroliga 6-0! Sedan behövde man inte förta sig utan kunde vinna med utklassningssiffrorna 8-0. Det blev med andra ord en ordentlig backlash för Hanhals efter deras imponerande seger mot Karlskrona. Halmstad ligger just nu på en allettanplats, delvis tack vare den kraftigt förbättrade målskillnaden.

Vimmerby fortsätter imponera och leder nu serien efter att ha besegrat Krif hemma med 3-2 efter förlängning. Länge såg det dock ut att kunna bli en trepoängare, men väldige Sebastian Magnusson kunde kvittera med drygt tre minuter kvar. Matchvinnare blev sedan Lucas Jidenius i sudden. Det under Horsky så målsnåla (i båda riktningarna) Vimmerby har därmed gjort hela 15 mål, klart flest av alla lag i den södra ettan. Krif har tagit poäng i alla fyra matcher hittills och hänger på i toppen, starkt!

Omgångens mest givna seger skulle komma när obesegrade serieledaren Nybro skulle åka till nollpoängaren Dalen. Men när krutröken lagt sig så var södra ettans enda riktiga skräll ett faktum då Dalen vann med 2-1. Och det trots att man inte heller denna gång gjorde första målet. Men när man väl tog ledningen i den 37:e matchminuten så släppte man den aldrig igen utan spelade snålt och tätt vilket gjorde att Nybro aldrig hittade någon kvitteringspuck. Det var en otroligt viktig seger för Dalen som därmed lämnade jumboplatsen. Hur stor del inlånade Jakob Stridsberg hade i segern vet jag inte, men förra säsongens viktigaste spelare för succélaget (Thörnbergarna inkluderade) tillför stabilitet och kvalitet i båda riktningarna och är på så sätt väldigt viktig för laget. Nu kan de börja sikta uppåt igen. Nybro å sin sida tappade serieledningen men behöver inte oroa sig, laget kommer att vara i toppen av ettan också när 18 omgångar är spelade.

Omgångens poänggörare blev Halmstads amerikan Milan Garret. Innan matchen hade han noterats för en assist på de tre första matcherna, men nu stod han för hela fyra poäng (1+3) när laget pulveriserade Hanhals.

Omgångens målvakt hittar vi i Halmstad då Jacob Crespin var enda målvakten att hålla nollan. Sedan hade han inte speciellt många lägen att ta hand om, men han gjorde absolut det han skulle och lite till.

Lämna ett svar