Matcherna i helgen du inte får missa!

Under lördagen och söndagen spelas det sammanlagt hela 21(1) matcher i hockeyettan. Även om jag gärna sett dem alla så är det naturligtvis omöjligt, utan man måste prioritera. Därför har jag valt ut åtta matcher, två från varje ettanserie, som är lite mer intressanta att följa än de andra. Här är mitt urval.

Norra

Boden-Teg

Boden är en av två stora favoriter i norr (Östersund den andra). Man inledde också med en programenlig seger mot Kiruna AIF, men i andra omgången så blev rivalerna Kalix för svåra. Nu ställs man inför en ny klurig uppgift då Teg står för motståndet. Ett Teg som nått allettan två säsonger i rad och sedan man nu plockat in Sebastian Manberg igen också har ett lag som mycket väl kan nå dit igen. Men laget har inlett trögt med två raka förluster och för att inte hamna för långt efter så kan det vara bra att börja plocka poäng så snart som möjligt, gärna redan i eftermiddag. Och då Boden säkert är revanschsugna så lär det bli en riktig kamp på isen i eftermiddag mellan två lag som gillar att spela offensivt, väl värd att se.

Piteå-Sundsvall

Piteå har hunnit spela tre matcher medan Sundsvall bara spelat en. Efter en riktig mina för Piteå i premiären mot Östersund så har man nu hittat till vinnarspåret med två raka segrar. Sundsvall vann sin första match mot Teg, en stark seger. Det lär med andra ord bli en match mellan två lag med allettanambitioner och ett gott självförtroende. Segraren har satt sig i ett bra läge inför fortsättningen.

Västra

Nyköping-Surahammar

Seriefinal! Ja det är i och för sig väldigt tidigt att prata om det egentligen, men det är faktiskt ettan mot tvåan i den västra ettan som möts i eftermiddag. Båda lagen har inlett med två raka trepoängare och har imponerat. Efter dagens möte så är det dock bara en som kan vara obesegrad, vilket? Nyköping har hemmaplansfördel, men saknar å andra sidan två viktiga pjäser i Axbom och Dietz Larsen. Vinnaren har skaffat sig ett kalasläge att nå en alletta.

Skövde-Borlänge

Om någon sagt till mig innan att detta möte skulle vara ett möte mellan sjuan och nian i serien hade jag aldrig trott dom. Men faktum är att förväntade topplaget Borlänge förlorat båda sina inledande matcher medan Skövde med möda besegrat Köping och förlorat mot Kumla, de två förväntade bottenlagen. Det är med andra ord något av ett krismöte, där förloraren försatt sig i ett riktigt prekärt läge där förväntningarna på lagen om att vara ett topplag mycket väl kan bli en belastning, medan vinnaren kan sänka axlarna något. Viktigt!

Östra

Visby-Wings

Wings leder serien efter två raka (och imponerande) segrar mot Huddinge och Enköping, medan Visby är precis under strecket på en sjätteplats. Det är dock Visby som är favorittippade lagen emellan, Wings slår fortfarande ur underläge då det inte är någon mer än de egna fansen som förväntar sig att de ska nå allettan. Lyckas Wings skrälla ännu en match? Då har de satt sig i ett riktigt bra läge för spel i den finare serien efter jul!

Hanviken-Strömsbro

Två lag som förväntas vara med i kampen om den sista allettanplatsen bakom de fyra stora favoriterna Hudiksvall, Väsby, Huddinge och Visby. Just nu ligger båda lagen över strecket, och detta kan mycket väl vara en riktig sexpoängsmatch.

Södra

Nybro -Tranås

Nybro har vunnit två raka uddamålssegrar och är hur stabila som helst. De når en allettan oavsett resultat, denna match är mest av intresse för Tranås vidare öden. Tranås har varit ett lag i kris men som lyckades vinna senast mot Dalen. Kan Tranås vinna en andra raka så kan supportrarna andas morgonluft på allvar, men vid förlust så är det för tidigt att blåsa faran över.

Krif-Dalen

Två lag som vill spela allettan, men då måste man vinna sådana här matcher. Dalen, med något högre förväntningar på sig, har inlett med två raka uddamålsförluster och måste börja vinna om man ska nå en alletta. Då är det en god idé att göra det redan imorgon, Krif är ett lag man bör ha bakom sig om man ska blanda sig i topp 5. Krif å sin sida har tagit 2+1 poäng så här långt, det skulle smaka mumma med att få en första trea.

Lämna ett svar