Premiäromgångens… i västra ettan

Den västra ettan bjöd på bland annat en mäktig vändning, slagsmål och spelare som levererade direkt. Här är västra ettans intressantaste…

Toppmötet

Två lag som förväntas att gå till allettan är storfavoriten Mariestad samt Lindlöven och i premiäromgången var det Lindlöven som hade hemmaplan och man stod riktigt bra upp i den första perioden mot Skaraborgarna. Man gav verkligen allt i varje åkduell och närkamp och den första perioden var jämn. Men allt eftersom matchen gick tog Mariestad över mer och mer mot ett allt tröttare Lindlöven och 1-4-segern kunde i slutändan ha varit större. Positivt för Lindlöven var den fina första perioden, för Mariestad klev Erik Olsson fram och gjorde två mål medan Joonas Alanne noterades för 1+1.

Största skrällen

Borlänge är av tradition ett riktigt topplag och var det laget efter Mariestad med lägst odds på serieseger bland spelbolagen. I första omgången besökte man det notoriska strykgänget Surahammar. Ett Sura som det ändå lyfts ett varningens finger för då man gjorde en fin vårserie och även fått in några spännande spelare. Men visst var Borlänge stora favoriter, och man ledde också med 4-3 i den tredje perioden. Men på mindre än fem minuter pryglade Surahammar in fem raka mål och kunde därmed vinna matchen med stora siffror, 8-4. En skräll deluxe som säkert boostar Surahammar massor samtidigt som det nog väcker ett och annat frågetecken hos Borlänges tränare Stefan Gustafsson. I och med segern så är faktiskt Surahammar i serieledning, när hände det senast?!

Den programenliga

Nyköping topptippas i den västra ettan efter några vassa värvningar och när man i omgång ett tog emot ett Kumla som allmänt tros hamna i botten så vann man givetvis med klara 5-2. Men bakom siffrorna ligger en hel del raffel, för även om Nyköping ledde med 3-0 så kämpade Kumla ifatt till 3-2 och hade hemmalaget i gungning. Det blev ordentligt fysiskt och utvisningarna haglade, bland annat fick lagen var sitt matchstraff. Men när Kumlas Oscar Svanborg drog på sig en tvåa och dessutom klagade på domslutet och fick en tvåa till kunde ändå Nyköping göra två mål i numerärt överläge och vinna matchen.

Poängspelarna

Vem trodde att man skulle få skriva om Surahammars Hampus Pettersson i detta sammanhang? Inte jag i alla fall! Men med två mål och två assists och alltså fyra poäng så var han allra poängstarkast i omgången tillsammans med den betydligt mer omtalade klubbkompisen André Astley Rydberg. Hampus gjorde inte ett enda mål på hela förra säsongen och bara 8 poäng på hela säsongen, snacka om islossning. Dessutom viktigt för Sura att Astley Rydberg får det att lossna direkt.

Mariestads Erik Olsson har haft en trög försäsong, men när seriespelet drogs igång så slog den rutinerade yttern på on-knappen och levererade direkt. Två mål och ett assist och dessutom ett riktigt bra jobb i övrigt i segermatchen mot Lindlöven.

Målvakten

Såväl Lindens Anders Olsson som Forshagas Gustav Griborn storspelade när lagen möttes och släppte bara in var sitt mål under ordinarie tid. Det var Linden-Olsson som var flitigast sysselsatt, han räddade hela 36 skott, men det var ändå Forshaga-Griborn som vann sedan han bara släppt en straff i straffläggningen medan Olsson släppt två. Därmed hjälpte han Forshaga till en fin start på seriespelet.

Lämna ett svar