Premiäromgångens… i södra ettan

I den södra ettan spelade alla lagen sina premiärmatcher i helgen, och det var i stort sett idel täta matcher. Men det bjöds både på en skräll och ett riktigt tidigt toppmöte. Här är mina spaningar om helgen!

Toppmötet

Nybro är mina favoriter till att vinna den södra ettan, Karlskrona hockeyettanoraklet Mikael Mjörnbergs. Men i denna första rond lagen emellan så var det Nybros som gick segrande ur striden. Detta efter att ha varit det något starkare laget i två perioder efter vilka man ledde med 2-0 efter två mål av Fredrik Strömgren. Men i den tredje perioden så blev Nybro betydligt mer passivt och det gjorde att Jacob Grönhagen fick yta att kliva in och göra 2-1 och efter det så radade Karlskrona upp kvitteringslägen men Robin Johansson räddade Nybro denna gång också till segern.

Största skrällen

Nu räckte inte Hanhals hela vägen till seger, men man luggade ändå Krif på poäng trots att man hamnade i ett 0-2-underläge efter knappt 14 minuters spel. Och det var de som är tänkta att leda laget som klev fram. Felix Wermelin och Albin Storm gjorde målen när laget nådde 2-2 mot ett Krif som annars inte har gjort annat än imponerat under försäsongen. Krif fick dock det sista ordet när skyttekungen Martin Pärna var ende målgörare i straffläggningen.

Den programenliga

Vimmerby är för mig potentiella seriesegrare (så till den grad att jag faktiskt spelat på dom då de gav bra odds). De har sedan tidigare en bra defensiv och under Staffan Lundhs ledning är jag övertygad om att de också kommer att lyfta offensivt. I helgens möte mot Kalmar så fick man i alla fall defensiven att funka klanderfritt, då man nollade gästerna. Offensivt så var det inte fy skam heller, tre baljor framåt är ok, även om det sista kom i tom kasse. Vimmerby visar att de kommer att bli att räkna med!

Poängspelarna

Det var en hel radda spelare som noterades för två poäng under helgen i den södra ettan och som jag redan nämnt blev Fredrik Strömgren matchvinnare med sina två mål för Nybro. Men också John Henrion gjorde två mål för sitt Mörrum, bland annat det matchvinnande 3-2-målet i Mörrums segermatch mot Dalen. En match där för övrigt det var en imponerande målskyttslista. Utöver Henrion stod också Marcus Paulsson för det tredje Mörrumsmålet, medan Dalens målskyttar var bröderna Martin och Jesper Thörnberg. Paulson och Martin Thörnberg stod dessutom för var sitt assists.

Målvakten

Tomas Rydén har lämnat Vimmerby för allsvenskan, men hans ersättare Robin Christoffersson visade direkt att han kan vara en fullgod ersättare. Trots 30 skott emot sig så höll han tätt för alla Kalmars försök och höll därmed nollan i sin premiärmatch i seriesammanhang för Vimmerby.

Lämna ett svar