Premiäromgångens… i den östra ettan

Även den östra ettan bjöd på en hel del dramatik, det var egentligen bara en match som saknade drama. Då det saknades egentligt toppmöte i omgången så riktade jag bland annat denna gång ögonen mot något som kan bli ett streckmöte.

Streckmötet

Enköping har gått riktigt trögt under försäsongen, men när seriespelet drog igång så tände tydligen det rätt rutinerade Enköping till och slog lite överraskande Visby med 3-1. Spiken i kistan (3-1) stod dock unge Johannes Hellsten in 13.35 in i den andra perioden, efter det orkade inte Visby lyfta sig. Om det är ett styrkebesked av Enköping eller ett svaghetstecken hos Visby återstår givetvis att se, men nog är det en start som Enköping ville ha medan Visby säkert är besvikna på sin insats. Kan detta indikera att det blir en streckkamp mellan de båda lagen?

Största skrällen

Nog är Huddinge något svagare denna säsong, men Wings har man ändå avfärdat tämligen enkelt i många års tid. Men i lördagens drabbning mellan de båda lagen så var det gästande Wings som drog det längsta strået och vann med 3-2. Man satt i förarsätet från den trettonde minuten och hela vägen in till slutsignalen trots att Huddinge vann skotten klart (41-22). Wings har därmed fått en kanonstart medan Huddinge fått ett riktigt wake up-call.

Den programenliga

Hudiksvall är min favorit i den östra ettan och det visade man redan från start. Man tog en solklar 4-0-seger mot Vallentuna som kunnat vara ännu större om inte Alexander Jirhage i Vallentunakassen storspelat. Hudiksvall vann skotten med 49-17 och imponerade så pass att det inte finns någon anledning att revidera mitt tips.

Poängspelarna

Det var i mötet mellan Segeltorp och Strömsbro som det gjordes flesta mål (Strömsbroseger med 4-5) och det är också från den matchen vi kan hitta de stora poänggörarna. Daniel Nilsmats gjorde två mål och ett assists för sitt Segeltorp medan Simon Appelqvist, Nicklas Strid, Stefan Söder pch Viktor Ehn alla noterades för ett mål och ett assist för Strömsbro. Segeltorp stod dock emot bra och återigen visar Strömsbro klassen framåt och svagheter bakåt.

Målvakten

Andreas Bosson var enda målvakten i öst som höll nollan, men så hade han inte speciellt mycket att stå i heller. Men man kan inte mer än rädda det man får emot sig och en nolla är en nolla, det ger självförtroende som kan han ta med sig in till nästa match.

Lämna ett svar