Här är matcherna att hålla koll på!

Första omgången spelades med rätt många resultat som fick en att höja ögonen. Imorgon är det dags för omgång två då hela 19 matcher spelas på en och samma dag. Men vilka matcher ska man som hockeyintresserad hålla koll på? Jag har försökt sortera ut de tre intressantaste matcherna i varje serie som borde intressera mer än bara de inblandade lagens fans.

Norra ettan

Kalix-Boden
Kalix förlorade överraskande mot Kiruna IF och nu står man inför en riktigt tuff uppgift då seriefavoriten Boden står på andra sidan. Ett Boden som avfärdade Kiruna AIF tämligen komfortabelt i omgång ett och som säkert är revanschsugna sedan förlusten i DM. Samtidigt så vill nog Kalix helst ta poäng så tidigt som möjligt för att slippa pressen av att behöva jaga allettanplatsen. Detta kan bli en riktig kamp!

Kiruna AIF-Kiruna IF
Kirunaderby är lika med historik och hetta. AIF hade för vana att vinna derbyna sedan de gick upp, men förra säsongen bröts den trenden och IF vann dessutom i premiäromgången (mot Kalix) medan AIF förlorade (mot Boden). IF nämns som en allettanutmanare medan AIF tros hamna i botten. Det mesta talar med andra ord för en ”borta”seger, men ett derby är ett derby och det brukar inte följa några givna regler. AIF skulle älska att ge lokalrivalen på pälsen och kommer säkert inte lägga sig ner och dö, det borgar för en kampfylld match.

Teg-Sundsvall
Sundsvall spelar sin premiärmatch då man inte spelade i helgen, men man nämns som en outsider till allettanplatsen. Ett av lagen som man krigar om den sista allettanplatsen med är Teg, som redan spelat sin första match då man förlorade mot Piteå med 3-2. Det kan redan nu sägas vara något av en sexpoängsmatch. Vinnaren här sätter sig i en tidig pole position gentemot rivalen, och vem vill inte ligga där?

Östra

Strömsbro-Hudiksvall
Hudiksvall imponerade i premiären. visserligen mot ett Vallentuna som såg väldigt svagt ut, men Hudiksvall visade direkt att man lär vara med i den absoluta toppen. Det är med andra ord inget lätt motstånd för Strömsbro, som i sin premiär med möda besegrade Segeltorp. Mycket talar för Hudiksvall i denna match, men Strömsbro har offensiven för att såra Hudiksvall, frågan är bara om man har defensiven för att hålla nere antalet Hudiksvallsmål på en acceptabel nivå?

Väsby-Huddinge
Tungviktsmöte i Stockholm. Traditionstyngda Huddinge mot ”uppstickaren” Väsby som kommer från en ettårig sejour i allsvenskan. Väsby har ett riktigt vasst lag, men Huddinge har ett helt gäng rutinerade rävar som älskar att spela matcher som gäller mycket. Absolut omgångens clou i den östra ettan!

Wings-Enköping
Wings var inte speciellt betrodda inför säsongen, men man inledde med att besegra Huddinge i premiären och vill säkert också rubba förväntade mittenlaget Enköping. Enköping å sin sida vann övertygande mot Visby och vill säkert spinna på det i sin jakt på allettanplats.

Västra

Borlänge-Nyköping
Två lag med olika premiärer bakom sig. Borlänge ledde mot Surahammar med 4-3 en bit in i tredje perioden men släppte fem mål på under fem minuter och förlorade med 8-4. Då ska man ha i åtanke att en Surahammarseger gav hela 5,25 i odds (japp jag spelade på det)! Det var en förlust som sved. Nyköping å sin sida lyckades hålla undan mot tippade bottenlaget Kumla men det var jämnt långt in i tredje perioden. Det lär med andra ord vara lite olika ingångsvärden till matchen mellan två förväntade topplag i serien, där Borlänge kanske är i störst behov av poäng.

Mariestad-Forshaga
Mariestad avfärdade allettantippade Lindlöven tämligen komfortabelt med 4-1 efter en stabil match, medan Forshaga starkt nog lyckades besegra Linden efter straffar (2-1). Forshaga fortsätter att vara försvarsstarka med Jesper Nordin och Viktor Berglind i spetsen, kan dom lugga också seriefavoriterna på poäng?

Linden-Surahammar
Två lag som tippas vara med runt allettanstrecket, så en viktig match i en kort serie. Surahammar vann sin match mot Borlänge, vilket imponerade, medan Linden endast fick med sig en poäng i Forshaga. Kan tidigare notoriska bottenlaget Surahammar fortsätta sin framgångssaga eller tar det stopp nu?

Södra

Halmstad-Nybro
Halmstad lyckades 0-2-besegra Tranås i sin första match och vill säkert spinna vidare på den framgången. Men att möta Nybro är inte det enklaste, snarare tvärtom. De kommer in som favoriter i serien, de vann den första matchen mot Karlskrona och har egentligen inga svagheter. Men lyckas Halmstad så har man skapat en kanongrund till att lyckas med det få tror, att nå allettan.

Karlskrona-Kalmar
Två lag som förlorade i premiäromgången och som absolut inte vill förlora igen. För Karlskronas del så kan det börja bli lite oroligt i leden efter förra säsongens debacle, det vill man inte uppleva igen. Och för Kalmars del så kan det bli så att avståndet upp till allettanstrecket blir rätt stort, och det är inte bra när man är en underdog. Med andra ord lite av en tidig måstematch för båda lagen.

Dalen-Tranås
Två lag till som står inför lite av en måstematch. Dalen hämtade i och för sig upp ett tvåmålsunderläge med hjälp av bröderna Thörnberg, men vad hjälpte det när Mörrum ändå avgick med segern? Tranås har haft det riktigt tungt på försäsongen med skadeelände och inställda matcher, och nollades i premiären mot Halmstad. Med förra säsongen i bakhuvudet så vill man inte att spelet ska låsa sig på samma sätt igen, och då vore det enormt skönt för Tranås med en seger.

Lämna ett svar