Så slutar dagens matcher

Idag så spelar 10 av hockeyettanlagen sina första matcher. En premiärmatch är alltid lite svårare att sia om, då man inte har några tidigare matcher att referera till. Men jag ska ändå försöka sia om hur dagens matcher slutar.

Mörrum-Dalen
Här tror jag att mycket hänger på vem som gör första målet. Dalen är nämligen enormt svårspelade i ledningen, då backar de hem, spelar tight och kontraslår sedan effektivt. Mörrum är mer offensivt lagda och har spetskompetens där i form av Markus Paulsson och John Henrion. Dalen har dock gått något bättre på försäsongen och därför håller jag dom som knappa favoriter.
Tips: 2-3

Tranås-Halmstad
Ännu en svårtippad match, där båda lagen är lite underdogs inför säsongen. Tranås på grund av ett par tunga spelartapp i slutet, Halmstad då man tappat en hel del poäng i Martin Pärna och Oliver Olsson. Tranås brukar dock vara rätt hemmastarka och jag tror att de tar hem detta.
Tips: 4-2

Huddinge-Wings
Här är Huddinge klara favoriter även fast man får klara sig utan ”Ralle” Karlsson. Man är det starkare laget och ska ta hem detta. MEN jag skulle inte spela på dom till det oddset som erbjuds just nu (1,45), då är Wings odds mer spelbart (4,75). Huddinge har nämligen inte imponerat under försäsongen och Wings är inte ofarliga. Men visst vinner de troligtvis.
Tips: 4-2

Nyköping-Kumla
Det näst starkaste laget i västra ettan mot det svagaste, detta kan givetvis bara sluta på ett sätt. Med brasklappen att Nyköping inte alltid levererat som favoriter så tror jag på en klar seger.
Tips: 5-1

Nybro-Karlskrona
Toppmatch direkt i södra, där Mjöärnbergs seriefavorit KHK besöker min toppkandidat Nybro. Nybro inledde träningsmatchandet lite darrigt men det har sett bättre och bättre ut och jag tror att det fortsätter på det spåret och håller dom som knappa segrare.
3-2

Lämna ett svar