Lag för lag – Kiruna IF

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Sista laget ut i den norra ettan är Kiruna IF.

Kiruna IF

Placering i grundserien: 6:a
Placering i vårserien: 2:a

Målvakter

Ludvig Christoffersson
Filip Eriksson

Betyg 3-
Ludvig Christoffersson var klar etta föregående säsong och lär bli så också denna. Gick ifrån en väldigt blek säsong med Segeltorp till att ha fina 92 i räddningsprocent med Kiruna IF. Det vill till att han får till det lika bra kommande säsong för att IF ska utmana om allettanplatserna, för backupen Filip Eriksson lär inte kunna föra dom dit.

Backar

Markus Magnusson
Edmunds Augstkalns
William Palovaara
Samuel Inavncic
Jesper Strandelin
Willy Halmkrona (uppflyttaf från J20)
Max Olofsson (uppflyttad från J20)

Betyg 2+
Har inga direkta toppar på backsidan men ett gäng gedigna hockeyettanbackar. Markus Magnusson är spetsen offensivt, han har gjort runt en halv poäng per match i flera hockeyettanklubbar, en rörlig back med bra spelsinne. Även Edmunds Augstkalns är spännande. Han har ett gäng landskamper för Lettland några år tillbaka och gjorde det bra sedan han anslutit i slutet av föregående säsong.

Forwards

Rihards Marenis, f
Jacob Hansson Geidon, f (ny från Kiruna AIF)
Felix Fjälkeborn, f
Oliver Lindgren, c/f (ny från Teg)
Simon Thyni, c/f
Rasmus Similä, c
Hampus Hagström, f
Hjalmar Esko, c
Calle Källström, f
Anton Elenius, f
Jesper Landström, c/f
Benjamin Angeli, f (uppflyttad från J20)
Hampus Landström, c (uppflyttad från J20)

Betyg 3
På forwardssidan har man tre namn som absolut är värda att lyfta fram. Rihards Marenis är inte bara en bra poänggörare, han är pudelklok över hela isen och gör ett väldigt bra jobb. Jacob Hansson Geidon är en av endast två värvningar inför säsongen och den klart vassaste. En väldigt skicklig målskytt och en spelare som kan utgöra skillnaden i de täta matcherna. En bra ersättare för Leonard Forselius som ännu inte skrivit kontrakt. Felix Fjälkeborn är tredje esset ut, en målskytt och poänggörare som gjort bra med poäng i många olika klubbar. Nye Oliver Lindgren, Simon Thyni och unge stortalangen Rasmus Similä är andra spelare som kan avlasta trion.

Tränare

Kim Sunna

Betyg 2

Kim Sunna har en lång egen karriär där han mestadels huserat i Kiruna IF. Men tränarerfarenheten är högst begränsad, förra säsongen var blott hans andra, den första på seniornivå. Han gjorde där en helt ok säsong med laget, man nådde inte riktigt allettan och man missade också playoff, vilket var ungefär de förväntningar man kunde ställa på laget.

Totalt 10

Laget har få riktiga spetsar men är tillräckligt gedigna ändå för att vinna en hel del matcher. Inga direkta svagheter, men heller inga direkta styrkor. Här är det laget som ska göra det.

Lämna ett svar