Lag för lag – Hudiksvall

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Sista laget ut i den östra ettan är Hudiksvall.

Hudiksvall

Placering i grundserien: 4:a
Placering i allettan: 2:a

Placering i kvalserien: 5:a

Målvakter

Andreas Bosson
Oliver Håkansson

Betyg 3

Andreas Bosson stod länge i skuggan av Magnus Åkerlund, men sedan Magnus lagt av gjorde Andreas en bra säsong som uttalad förstemålvakt. Han kan mycket väl bli en toppmålvakt i ettan men är inte riktigt där än. Oliver Håkansson är oprövad, de få matcher han gjort på seniornivå är inget att skryta med, och Bosson lär få stå allt han orkar och kanske lite till.

Backar

Filip Lander
William Eckmyhl (ny från Timrå)
Henri Auvinen (ny från Gladiators, Finland)
Fredric Jansson (ny från AIK)
Hannes Lindström
Algot Landin
Gustav Nielsen

Betyg 4 –

En jämn och stark backsida utan de där yppersta spetsarna men också utan några komplementsbackar. Alla sju håller bra ettanklass och kommer bidra till ett stabilt och bra backspel. Lagdelen har också en hel del rutin vilket kommer bli nyttigt när det drar ihop sig.

Forwards

Christoffer Jansson, c
Jesper Wiberg, f
Adam Byström Johansson, f/c
Johan Lindholm, c/f

Henrik Olsén, c/f (ny från Forshaga)
Marcus Linderborg, f/c
Lukas Enqvist, c/f
Marcus Sirén, c/f
Axel Levander c/f
Max Wahlgren, c/f (ny från Kristianstad)
Joel Wahlgren, c/f (ny från Kristianstad)
William Nilsson Ignberg, f (ny från Timrå J20)
Emil Carlqvist, f (uppflyttad från J20)

Betyg 4+

En riktigt stark forwardssida där man sitter på framför allt en ruggigt bra centersida. Christoffer Jansson är en av ettans allra bästa och nya Johan Lindholm och Henrik Olsén är också av hög ettanklass. Lukas Enqvist skäms inte för sig heller, kanske ettans bästa fjärdecenter. Detta kompletteras sedan med bland annat förra säsongens skyttekung i ettan, Jesper Wiberg, skicklige Adam Byström Johansson och därtill ett helt koppel spelare som kan bidra i båda riktningarna. En bra balans mellan offensiva och defensiva skills.

Tränare

Dennis Hall

Betyg 5-

Dennis Hall var mannen bakom succélaget Forshaga säsongen som gick. Efter en minst sagt överraskande trög inledning på säsongen där man var hopplöst långt efter så avslutade man grundserien med mer än tio raka segrar och kvalificerade sig precis för allettan där man sedan imponerade med en tredjeplats. I slutspelet gav man sedan Visby en ordentlig match i kvarten men fick ge sig efter att man drabbats av mängder med skador. Laget spelade en frejdig ishockey med mängder av skridskoåkning och ett väldigt rakt spel, något som säkert också kommer bli Hudiksvalls signum i vinter.

Totalt 16-

Ett givet topplag där man framför allt offensivt kommer att skina i vinter. Offensivt finns spetsen, men över alla lagdelar så är lägstanivån väldigt hög. En stark kedja utan riktigt svaga länkar mer än på målvaktssidan.

Lämna ett svar