Lag för lag – Mörrum

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Sista laget ut i den södra ettan är Mörrum.

Mörrum

Placering i grundserien: 4:a

Placering i södra allettan: 6:a

Ut i kvartsfinal mot Vimmerby med 2-0 i matcherna

Målvakter

Didrik Jansson
Emil Cederlund

Betyg 4-
En väldigt ung och oprövad målvaktsduo som båda gjorde sina första seniorsäsonger säsongen som fick. Det var Emil Cederlund som fick mest förtroende inledningsvis, men när det var drog ihop sig var det Didrik Jansson som klev fram och knep förstaspaden med riktigt bra spel och finfina 93,2 i räddningsprocent. Men det är endast över 18 matcher och det gäller att hålla den nivån över tid. Fixar han det?

Backar

Miro Hovinen (ny från KOVEE, Finland)
Andreas Anarp
Caleb Efting
Ahlbin Hernod
Filip Brahm
Linus Olsson
Linus Björk

Betyg 3

Mörrum satsar på fysik i de bakre leden. Man har tre spelare som alla väger 96 kg eller mer och är tänkta att regera i ytan framför egen kasse. Hovinen är ny med meriter från flera säsonger i Liiga och massor med rutin. Ahlbin Hernod älskar att smälla på och utnyttja sin viktmen kan ha lite svårt med riktningsförändringar. Lite samma egenskaper som Brahm, men Ahlbin är bättre med puck. Som offensiva kort mönstrar man Andreas Anarp och Caleb Efting, två helt ok backar men inga spetsar direkt, här saknas den yppersta spetsen. Hänger backarna med när det går undan är en annan fråga?

Forwards

Johan Henrion, f (ny från Ravensburger Towerstars)
Marcus Paulsson, f
Oscar Holst, f
Adam Ingvarsson, c
Khalid Ibrahim, f
Hampus Melén, c/f
Adam Bäckstrand, c
Jesper Hultberg, c/f
Alexander Karlsson, c/f (ny från Vännäs)
Pontus Okerblad, c/f (ny från Hammarby)
Martin Söderberg, f (ny från Kiruna IF)
Sebastian Freed Karlsson, f (ny från Örnsköldsvik)
Edvin Hansson, c/f
Noah Liljegren Blomqvist, f (ny från Tingsryd J20)

Betyg 4+
Kanske ettans allra vassaste forwardsuppsättning. Det är inte bara det två superspetsarna John Henrion och Marcus Paulsson som ger dom det epitetet även om de givetvis kommer bidra starkt. Nej det finns också mer spets och dessutom bra rollspelare vilket ger en bra balans. De två skadeförföljda Adam Ingvarsson och Hampus Melén är två riktiga poängsprutor där avige Adam Ingvarsson kan lura upp ett motståndarförsvar på egen hand. Oscar Holst har massor med allsvensk rutin och är en riktigt stark powerforward. Den välväxte centern Adam Bäckstrand hade en kanonsäsong sin första som senior. Mörrum har också fått in tre spännande nyförvärv i form av Alexander Karlsson, Pontus Okerblad och Martin Söderberg, som alla varit bland de bättre spelarna i sina tidigare klubbar.

Tränare

Thomas Engman

Betyg 4
Har inte så imponerande karriär på egen hand, men gjorde det bra med Strömsbro under de tre säsonger han var där och förde upp dom i ettan. Nu går han in på sin andra säsong i Mörrum och det första måste man ändå ge honom med beröm godkänt för. Efter två starka spurter lyckades han få dom att nå både allettan och slutspel, något som man inte lyckats med tidigare. Att man sedan åkte ut direkt förtar inte intrycket av den fina säsongen.

Totalt 14+

Osäkerheten finns bakåt. Man har två oerfarna målvakter som i och för sig gjorde det bra förra säsongen, men fixar de att leverera över tid? Backsidan har den viktiga tyngden, men saknar den yppersta spetsen offensivt. Men på forwardssidan står inte Mörrum efter något lag. Man har två av ettans allra vassaste spelare, man har flera som kan kliva fram och avlasta. Man har dessutom bra rollspelare. Tränare Engman är dessutom en tränare som vet att förvalta lagets förtjänster.

Lämna ett svar