Lag för lag – Visby

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Näst sist ut i den östra ettan är Visby.

Visby

Placering i grundserien: 3:a
Placering i allettan södra: 8:a
Ut i kvartsfinal mot Nybro med 2-0 i matcher.

Målvakter

Anton Malmborg
Filip Lindblad

Betyg 4
Visby har av tradition bra målvakter, se bara på Daniel Marmenlind som gick från Visby direkt till att utses till allsvenskans bästa målvakt i Västervik och numer ska spela i SHL. I Anton Malmborg och Filip Lindblad har man ett nytt par som kan gå långt, talangen finns där definitivt. Malmborg är den som visat mest hittills, senaste säsongen hade han en räddningsprocent på 92,4, men Lindblads 91,9 är inte långt efter.

Backar

Erik Palm
Sebastian Walfridsson
Fredrik Sandberg (ny från Karlskrona)
Carl Wäng (ny från Södertälje)
Martin Lindberg
Olle Andersson
Lukas Carlsson
Gabriel Karlsson (uppflyttad från J20)

Betyg 3+
Erik Palm är en offensivback av rang och saknades verkligen av ö-laget under sin långa skadeperiod förra säsongen. Sebastian Walfridsson är en back med väldigt fin skridskoåkning, något han använder sig av till att bli väldigt användbar både offensivt och defensivt. Fredrik Sandberg kommer åter från Karlskrona, en klar förstärkning och i det andra nyförvärvet Carl Wäng så får man en defensiv klippa främst. En backsida av bra klass, men kanske inte riktigt toppklass.

Forwards

Ville Heikkinen, c
Samuli Markuula, f (ny från Briancon, Frankrike)
Anton Johansson, c (ny från Vita Hästen)
Niki Kaila, c/f (ny från Kiekko Espoo, Finland)
Christian Olsson, f
William Erenrot, c/f
Casper Andersson, c/ (ny från Tyringe)
Eric Winbergh, c/f
Chase Phelps, f
Adrian Elefalk, f
Linus Dahlberg, f
Adam Andersson, f
Emrik Söderström, f

Betyg 3+
Visby brukar av tradition satsa på utlänningar, främst finnar, och brukar ha bra framgång med det. I år så satsar man på tre stycken: Ville Heikkinen var med redan förra säsongen och var en rörlig center med riktigt bra spelsinne och gjorde riktigt bra ifrån sig. Så har han också fina meriter med många poängstarka säsonger i Mestis. Samuli Markkula har faktiskt ännu finare stats från Mestis och har dessutom en handfull matcher i Liiga, vilket indikerar att också han kan bli ett starkt tillskott. Den tredje finnen, Nikki Kailas facit är dock betydligt mer tveksamt, han har mestadels spelat i finska tredjeligan, Suomi sarja, som inte alls håller samma klass som Mestis. Dessa tre kompletteras med ett gäng gedigna hockeyarbetare samt det spännande nyförvärvet Anton Johansson, en snabb och teknisk kille med bra skott.

Tränare

Hans Särkijärvi

Betyg 4+
Seriens mest meriterade tränare med elva säsonger som huvudtränare i högsta svenska serien. Många inklusive jag trodde säkert att han var på väg att varva ner, och Visby har väl inte imponerat under seriespelet, men nog 17 lyckas räven plocka fram några kort i slutspelet ändå. Men inte imponerar de särdeles spelmässigt…

Totalt 14+++

En trupp utan svagheter men också med rätt få riktiga spetsar. Ett gediget lagbygge som överrutinerade Hans Särkijärvi säkert kan få att gå en bit.

Lämna ett svar